PART 2: BERCUTI DI KAMPUNG AMATLAH INDAHNYE PUNN!!

Sambung..
Selepas tido petang, 2 beradik tu mandi & now turn utk posing atas katil pengantin. Hehehe. Actually dorg baru je siap posing dlm bilik pengantin. Mommy trus pegi menyemak since dh dorg dh setel.
Yang photographer siap packing kamera semua dah, tapi bila tgk Mommy ltk AE, trus pasang balik flash bagai kt kamera dia. Hehehe
Ok la. Kasi chance kt AE jd model sat.
hanya selepas semua orang keluar dari bilik tu, barulah HD nak datang. Biasa la. HD tu takut dgn semua orang. Pelik sungguh. So, mari layan pic Mommy yang snap pakai note2pink ja..
Ok done.
Kisahnya, malam kenduri tu amatla keletihan. Dengan AE yang asik nak menyusu je. Ye la. AE dah 6 bulan 4 hari masa hari kenduri 1 Jun nih. Makan belum start. Tapi, kalau bagi makan pn, bukan nak bagi kenyang sangat pn. Susu Mommy jugak yang akan mengenyangkan beliau. Growth spurt kot.
Check body AE, dah hilang semua merah2 badan dia. Sowi seksi sket.
Syukur. Trust me. Nappy Balm Moogoo memang terbaik!! Haa.. gambar nappy balm pn ada sekali tu. Heee..
Mommy & adik AE tdo awal.
Kul 1 pagi terjaga, eh.. mana Hannah? Daddy?
Keluar.. La.. xtidoq lagi????
Rupanya nih aktiviti dia..
Tengah tolong kira duit yang dapat masa majlis kahwin siang tadi.
Dok lambung2 seronok sangat kata mereka.
Cepat2 ajak masuk tido sbb dah lambat sangat. So, HD pn masuk la bilik dlm keadaan xpuas main lagi. Sok sambung ye nak oiiii. Mommy x lrt nih.
Esok ke rumah mak abah Mommy plak. Jaraknya cuma 15-20mins sahaja. Hehehe
Pegi sana, HD sarapan nasi lemak. Banyak giler dia makan. Sampai tertido sendiri ok. X mntk susu pn. Hahahaha
Lepas HD tido, Mommy Daddy & AE ke CMart Aman Jaya jap. Sebab nak cari brg rumah mak sket & pampers adik AE. Bawak adik AE sbb tkt dia nak susu, cmne tok nak bagi? hehe
Punya la seronok berada dalam mall kt kedah nih, rasa mcm semua benda nak beli. So, memang banyak benda la beli. Kasut Mommy, kasut HD, barang mainan, jaket winter Daddy, etc. Siap tengok pameran rumah. Semi D cuma rm400k je. Haihhhh.. Jeles toi.
Balik rumah, kasi HD hadiah nih. Harga. Cuma RM15. Hahahaha.. Tok dia ckp, bunyi ketuk cam wayang cina. Tong..Tong..Tong bunyi. hahahah
Utk AE & sepupu HDAE, Azzalea, Mommy beli mainan tekan2 & telefon. 3 jenis. Each RM5, RM10 & RM10. Lupa nak snap mainan tu. Hahaha
Yang ni RM5.
RM10 punya tu, lupa snap. ahahaha
Malam tu, MIL datang rumah. Dorg ajak p umah toknek. So, we ols pegi la..
So weols pegi lepas dinner.
Cantik x tudung JS? Abaikan kembar i yang sengal sebelah tu..
Bekpes pepagi dengan mee goreng mak. Pergh.. 3x tambah. Hehehe
Singgah umah MIL dlu b4 balik. Amek beg besar MIL sbb Daddy nak guna g Jepun next week.
Smart x AE? 
“Tu..Tu..adik!!”
Seludup p Jepun. Heeee..
So, weols bertolak ke KL tengah hari Isnin tu (both of us AL) & both of them ketiduran di pertengahan jalan. Lega.
Macam2 position tido. Sedap la tido sebab sejuk. Hehehe. Mommy nih, nasib baik kurus. Dok hujung2 kaki adik ja. Huk huk..
Xle nak tido sangat sbb tkt Daddy ngantuk. So, main enset sambil lyn bisnes. Hehehe
Daddy ttiba cakap jom ke Menara Condong. Since tgk jam cam awal lagi, so weols ke Teluk Intan guna Maps kt enset tu. Hee. Berjaya gak la. Xyah pakai GPS Papago bagai. Maps sudah. Hehehe.. Lagi tepat.
Bila dah smpai, macam tau ja both of them terus jaga. Hehehe
Lapo tahap gigil.
Nih USA. Mcm lain. Hehehe
Daddy makan sate & nasi goreng cili api. Mahal cam KL je harga depa nih..
Jalan depan sket utk ke Menara Condong tu. Panas giler. HDAE syok ja.. Posing sat..
Weols dah bergerak ke kereta dah. Tapi, baru teringat, eh..adik x dak dalam gambar pun. So, Daddy ckp jom patah balik. Hehehe. Nsb baik Daddy sporting. Ngee.. Bagus Daddy.
Semua nih guna Note2pink ja. Cantik2 kan gambar.
Penat dgn panas terik tu menyebabkan HD tertido kali ke 2 waktu siang in which x pernah langsung tido gtu sepanjang dah besar nih. Hehehe..
Sampai rumah kul 9 malam. Hahahahha. Gila bapak lama.
Tq sudi baca. Regards, Mommy Hannah Damia & Ariq Emir

Leave a Reply

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.