HUJUNG MINGGU SI KAKAK HD

Well, last week adalah heaven jugak la buat Mommy & Daddy sebab weols dapat dating berdua setelah sekian lama x keluar. Hihihi.. Sempat layan movie GI Joe lagi kat MidValley. Anak2 di’simpan’ sekejap kt nursery. Kihkih. Nasib baik la Ariq Emir dah sihat sepenuhnya dari demam. Xde la Mommy nak pk2 kerisauan sangat. Alhamdulilah..
Tapi, dating kami belum di tahap kepuasan lagi (puas?eh!), sebab banyak hal lagi xsetel dat day. Kihkih..
Mommy shopping baju nursing & stuff lain kt baby expo yang kebetulan ada kt MidValley time tu.
Since ada hal lagi, balik amek anak & sambung berjalan kt Mines plak. Hehehe
Akhirnya ada family potrait. Hihihi
HD bergaya la plak! Hehehe. Adik pn pandai.. ;p
********
Daddy perlu bekerja hujung minggu nih.
Inilah aktiviti HD masa hari cuti minggu lepas..
1) Make Up tanpa bantuan Mommy
*hasil penelitian apa yang Mommy buat setiap hari & hafal tutorial Simpy Siti. ahaha
Sampai tertutup mata k!
Pastu pegi scholl!
********
Aktiviti selepas Daddy ke outstation hari Ahad
2) Studi/Colour (nak ‘kaye’ katanya!)
Tapi mata x lepas tengok BBTV
Mommy sayang sangat kakak. Biarlah kakak suka menangis tanpa warning sebab nak susu tengah2 malam, kakak xmo bagitau kakak berak walhal dah sembunyi belakang sofa sebab xnak Mommy bau busuk, kakak tido sensorang tanpa pelukan Mommy setiap masa, Mommy tetap sayaaaaaaaaaaaaaaaaaaang kakak!!
Mommy tau kakak sangat bijak & very independence. Kakak patuh setiap yang Mommy suruh. Kakak x lokek tenaga. Kakak tolong buang pampers adik, kakak pandai buka seluar baju untuk mandi, kakak pandai ambil towel sendiri kalau diajak mandi, kakak tau botol perlu letak di sinki lepas minum. Mommy bangga sangat dengan kakak.
Mommy tau kakak mungkin belum petah bercakap. Mommy cuba faham setiap bahasa kakak. Kakak suka bahasa jerman & korea & philipine instead of bahasa melayu. Xpe. Kita cuba usahakan bahasa melayu lebih sikit ye sayang ;p
Kakak dah terer basuh kencing sendiri. Kelakar sangat. Mommy siap rekod lagi tau. Nasib baik kakak sporting. Tapi, berak, Mommy x kasi la. Hehehe.
Kakak suka mewarna. Mommy pulak suka mengasah. Xpe. Asalkan itu hobi kakak, Mommy xkesah. Kakak, boring kan kita duduk rumah ats sekali. Kakak x dapat lari laju2 macam kt kampung atok & tokwan. Mommy Daddy dah bincang. Nanti kita cari rumah bawah ye kakak. Insya Allah.
Kakak sangat sayang adik. Mommy suka. Mommy kadang2 curi2 tengok apa kakat buat masa dengar adik menangis. Kakak yang tengah asyik layan BabyTV, berlari2 masuk bilik sebab dengar adik nangis. Bila Mommy tengok, kakak tengah main babacak dengan adik, kiss2 adik. So Sweet!!!
Sekarang, kakak dah makin besar. Dah pandai adjust2 bantal kasi centre untuk tidur dengan proper atas katil kakak. Kakak hepi kan dapat comforter princess baru tu. Mommy pn hepi sebab memang cantik untuk  kakak.
Kakak dari umur setahun lebih dah suka layan tab Mommy. Semua vdeo dalam tab Mommy kakak hafal. Especially cerita Marsha & the Bear, Boboiboy & koleksi video KPOP. Sekarang, Baby TV plak. Mommy x kesah sebab Mommy tengok, tetiba je kakak bilang one, two three sampai ten. Mommy tau, itu mesti cte Charlie & the Numbers kan? Kadang2, kakak sebut ‘sophie, how bout u’ Mommy tau, tu mesti kakak gabung dialog dalam Hippa Hippa Hey kan?
Bnyk lagi yang kakak buat. Semua Mommy rekodkan. Every milestone, my dear. We love u so much!!
Tq sudi baca. Regards, Mommy Hannah Damia & Ariq Emir

Leave a Reply

CommentLuv badge