CARA MOMMY MENJAGA MUKA

Wah tajuk.. kemainnn.. mihmihmih
Salam & selamat siang.
Hari nih Mommy nak share cara Mommy jaga muka Mommy ni.
Jangan la berharap wajah Mommy nh cm retiss sangat kan? Cuma, cukup Mommy katakan muka harus lembap, xde jerawat & x kering & x berminyak.
*sila ambil perhatian bahawa gambar2 dibawah bukan milik Mommy, tetapi google ok. Sbb malas nak snap. Hahaha
Setiap hari, apa yang Mommy buat ialah
1. Mencuci kotoran makeup sebelum tido.
Bahan2nya adalah:
i. Kapas muka
ii. Makeup Remover brand Maybelline
Brand nih mmg Mommy setia sbb yang nih x oily sangat yang sampai merimaskan mata Mommy kalau nak remove eyeliner. So far, ini mmg terbaik. Lepas cuci, rasa selesa jer..
Cara menggunakannya:
  • Ambil sekeping kapas muka. Goncang dahulu Makeup Remover tersebut supaya air & minyak bergabung, then baru letak setitis dua titis tiga titis ikut suka atas kapas muka. mihmih.
  • Jangan main gosok je. Gosok perlahan2 sampai remove. Harus ingat bahawa kulit di bahagian mata kita sangat sensitif & senipis kulit bawang. Sebab tu kedut2 halus selalu cepat jadi kalau x jaga.
  • Kendian, lap kat bahagian yang perlu dicuci. Mommy slalunya guna untuk part mata jer sebab Mommy pakai eyeliner kan?
  • Oh ya.. Makeup Remover ini juga digunakan kalau Mommy terover conteng mata Mommy masa pakai eyeliner. Caranya, ambil cutton bud, ltk sket Makeup Remover nih kt hujung tu, then padam kt tempat terconteng tuh. heee
2. Mencuci & melembapkan wajah 
Bahan2nya adalah:
i. Mary Kay TimeWise® 3-In-1 Cleanser
ii. Mary Kay TimeWise® Age-Fighting Moisturizer
iii. Mary Kay® Facial Cleansing Cloths
Cara menggunakannya:
  • Ambil 1 titik (sekali picit) letak kat dahi, picit lagi letak kt pipi, picit lagi letak kt hidung, picit lagi letak kat dagu. Kendian, gunakan 3 jari kalian (kecuali ibu jari & jari kelingking) & usapkan muka kalian secara pusing  & menaik. 
  • Semasa membilas, gunakan Facial Cleansing Cloths (jangan bilas dengan air semata2, sebaiknya gunakan Facial Cleansing Cloths yang bentuknya begini):
Basahkan Facial Cleansing Cloths tu & picitkan kendian baru lap2 wajah yang dicleanse tadi. (take note ya, Mary Kay x berbusa/ berbuih. Ia sangat bagus jika kalian amalkan memakai setiap hari)
credit photo source tq. nice kuku lah cik kak
Selepas lap2 wajah dengan Facial Cleansing Cloths tu, barulah kalian perasan bedak2 pun terlekat kt Facial Cleansing Cloths tu. Maksudnya, jika selepas kalian cuci dengan sebarang cleanser & cuma bilas, kalian xtau pun bahawa sebenarnya bedak masih melekat ok!
3. Melembapkan wajah
Bahannya adalah:
Mary Kay TimeWise® Age-Fighting Moisturizer (mentioned above)
Cuma sapu seluruh wajah dengan hanya sekali picit sahaja sudah cukup.
4. Pengambilan softgel VCO Catalyst SETIAP PAGI & SEBELUM TIDUR
Baca mengenai VCO di sini (klik)
5. Pengambilan Collagen Premium Catalyst SETIAP PAGI


6. Air masak secukupnya


7. Tidur 
Esoknya, cuci wajah anda & ulang lagi step 2 & 3 ok..
Selamat membaca & beramal ;p

ngee.. malu r mommy

Dapatkan VCO di Lil HDAE Closet skarang

Tq sudi baca. Regards, Mommy Hannah Damia & Ariq Emir

#SAYAJUAL #ROSETYARA

SERENDAH RM30 SETIAP BULAN

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.