Naracards Korea-Seoul Set

BABY ARIQ EMIR KENA STEAM DEK FLU

Kalau dulu, blog Mommy nih dah jadi sumber info mengenai Steam & Percussion di mana bintangnya adalah Hannah Damia (klik sini ANAK2 FLU, BATUK? ADA BAGUSNYA!), semalam, bermula rutin Mommy untuk adik plak. Dah tetiba ada flu la pulak…
Kalau pergi ke klinik pn, x ada gunanya. Abehkan limit medical coverage nak buat apa kan? Bukan perlu ubat pn utk si kecil 4 bulan tu..
Mommy suh Daddy cuba sedut pakai Baby Nose Cleaner Pigeon, nothing. Macam ada stuck inside.
Nah.. ini yang Mommy buat di pagi Ahad ie semalam (07042013).
Ambil periuk nasi & letak air panas.
Tiarapkan baby atas peha.
Mommy duduk atas katil sbnrnya nih. So, agak tinggi la. Baby lak suka angkat kepala. Ohsem tui la anak Mommy nih. Kuat toi tahan kepala dia. Tegak sokmo time meniarap. Kihkih
Mommy x pegang kepala/tangan. Cuma Mommy pegang body dia ja. Sbb baby x lasak sangat lagi kan?
Ini hasilnya selepas 5-10mins.
Berpeluh2 & meleleh2 kan? Hikhik
Pastu, Daddy sedut lagi. Nah!!
Magik. Mula2 xde, lepas steam ada.
Kalau baby batuk, leh la tepuk2 percussion ala2 physician (fisioterapi) yang macam Mommy cerita & terangkan dalam ANAK2 FLU, BATUK? ADA BAGUSNYA!.
Tq sudi baca. Regards, Mommy Hannah Damia & Ariq Emir

(Visited 24 times, 1 visits today)
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
error: Content is protected !!