BREASTPUMP KESAYANGAN MOMMY

Bukan iklan, sekadar berkongsi pengalaman
Mommy beli Breastpump miPump (Double pump) pada 13.05.2012 di Mom & Baby Expo, Mid Valley dengan harga RM399. Harga biasa sebenarnya RM499. Kalau single pump, rasanya kat luar jual RM399 kot. Tapi dah nama expo, sure lah murah kan? Ia sangat lembut, suction sedap, hasil pun boleh tahan banyak dalam masa 15 mins (Mommy slalu dpt around 8oz/10oz), boleh guna bateri in case xdak letrik, x kuat sangat bunyinya dan ringkas untuk pasang & guna.

(Mommy selalu guna sampai button 2nd highest. Agak berbunyi tapi xdela kuat sangat. Xnak bunyi, wrap guna bubble plastic tu k.. #tips)

Comel tak? Hihihihi

Dapat tisu basah (lap itewww)

Breastflow® miPump® Breast Pump

Breastflow® BPA-free bottles – Perfect for breast milk & formula

Cara cuci
Separatekan botol, corong & benda alah kecil2 tu & then basuh


Kemudian jangan lupa steril/rebus. Semua nih BOLEH STERIL/REBUS tau. Jangan risau. Corong tu xkan lembik lah. Macam puting botol jer.

KETAHUI CARA GUNA BREASTPUMP MIPUMP DOUBLE DI SINI (KLIK)

*************

Untuk pam manual plak, sahabat2 Mommy di FB hadiahkan Avent Manual dari UK utk Mommy. Terima kasih x terhingga buat 5 sahabat Mommy iaitu kak Farah, Magh, Kak Fara Kertina, Wan Mai & Ibu Adam.

Tragis sket cerita nak dapat breastpump Avent nih. Tunggu punya tunggu punya tunggu..x mai2 jugak. Sampai siap si penjual tu return balik duit. Bagusnya penjual tu pun. Dok UK plak tuh.. Bukan Ukay Perdana tau..

Sekali, satu hari tu, pejabat pos call & bagitau ada barang dari UK dah 2 bulan x collect. Mak aih.. 2 bulan?? Padan la.. Memang lama pn tunggu. Pelik gak. Xde surat yang bgtau ada barang kena collect (pos kt opis Mommy, xtau la sape makhluk yang bagitau Shehan xdak ka apa). Ermm..

Namun, kalau Allah kata memang itu rezeki Mommy, mesti dapat punya. Antara cepat atau lambat.

Pam First Year tu Mommy guna sepenuhnya di opis. So far, setiap sesi pagi bolehla mencapai 8oz/10oz.
Pam Avent Manual plak, Mommy gunakan untuk tandem dengan Ariq Emir.

ketahui cara mencuci breastpump di pejabat di sini (klik)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge