Naracards Korea-Seoul Set

OLOLOLO.. AAAA..DEKKK

Adik Ariq Emir : Uwaaaa.. Uwaaaa..
Kakak Hannah Damia : Olololo.. (sambil p tepuk..kendian meniarap atas adik..) (T__T)

Adik Ariq Emir : Uwaaaa.. Uwaaaa..
Kakak Hannah Damia : Olololo.. Mommy, Aaa dekkk nanisss (nangis)
Riuh rendah jadinya.
Kelam kabut Mommy ni haa.
Tapi, itulah pengalaman yang sangat manis dan perlu dikenang selalu. Hehehe
Kakak (2tahun 4bulan) & Adik (63hari) start kt Nursery baru pada 29.01.2013 di mana Mommy perlu bekerja semula on dat day.. Urghh.. Mood nak keje mmg xdak langsung. Apatah lagi teringat si kakak yang muka BLUR je lepas anta pagi td. Syukurlah x nangis.
Mommy prepare 12 botol susu (EBM) utk adik. Sebab xtau nak bajet berapa sebenarnya. Hihihi. Dok rasa2 macam x mnum banyak sangat. 
Kat opis plak, nih kira 1st time la mengepam. Hehehe.. Even masa HD dlu pn x pernah.
Hasilnya 7oz. Hehehehe
Simpan dalam cooler bag Jingle Jungle (JJ) Mommy tu..
Sesi pertama : 11 pagi (7oz)
Sesi kedua : 2 petang (5oz)
Sesi ketiga : 5 petang (4oz)
Tapi, hari selepasnya, jadual Mommy berubah.
Sesi pertama : 11.15 pagi
Sesi kedua : 3 petang
Sesi ketiga : 5.15 petang
Masa amek dorg petang tu, dah tau dah memang MUBAZZIRIN laa!!
Guna cuma 5 botol (5x2oz)
Baki?
Sadissssssss..
Malamnya terpaksa buang sebab dah xle mnum dah (dicairkan dari malam tu, so, dah 24 hours)
Ariq Emir?
Baliknya jadi cmnih..
Selepas ‘lepas gian’ kat Mommy la nih (*ehem ehem*)
HD alhamdulillah ok je tengok.
****************
Keesokan harinya (30.01.2013 -HD genap 2 tahun 4 bulan), Mommy AL, sbb nak ke spital untuk check up Ariq (ada buat appointment sebelum nih utk kes Prolonged Jaundice & Raised ALP)
Good news ialah beratnya dah 4.12kg!!!!
Bad thing is that, kena cucuk lagi!!
Sian.. Tskkk Tskkk
****************
Esoknya (31.01.2013) hantar ke nursery semula. Permulaan HD meraung tahap x hengat!! Xtau la sebab apa! Sebenarnya, malam td Mommy dah plan nak jumpak owner di taska lain. Tapi, owner tu tetiba plak cakap nak tutup taska (cte terbaru: ttbe owner tu call, ckp x jd tutup. F*%$$^$*). X jadi jugak la camne pon. So, maintain je ngan nursery nih. Mommy kena tawakkal je la.. (sbb ada kes x puas hati sket b4 n Mommy dah lepas dlm FB Mommy. hihi)
So far, bila balik, Mommy puas hati sebab dorg nih cekap bekerja. Semua barang tsimpan rapi & xde missing & Mommy x perlu check b4 balik rumah. Hihihi. Pengalaman sebelum nih, mmg sokmo kena check. So, mmg Mommy x nyesal la. Cumanya, smpai ke hari nih, HD asik nangis je bila nak anta. Belum turun kete dah, “uhuk..uhuk..” Nak nanisss la tu!! $%$&%W%Q&.
****************
Perkara x bes pada 01.02.2013, Mommy kena keja. Daddy cuti sebab Hari Wilayah. Bad bad news is that, nursery pn tutup. Haiyaa.. Sejak bila Ukay Perdana ikut cuti sempena Hari Wilayah nih? Ampang kot? Hadoiii.. Xpela.. Save RM40 sehari (ya..bayar RM40 sehari sebab hantar ikut hari)
Makanya, Daddy la jaga!!
Nah Daddy anta gambar nih & wt Mommy nak balik dengan segera!!
Tidakkah korang pun rasa nak balik tengok anak korang jugak?
Uhuk..Uhuk.. Nak nanisssss la nih!!!

(Visited 9 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
error: Content is protected !!