UNTUNG HANNAH DAMIA

Sepanjang di kampung, sangat banyak benda yang perlu direkodkan perihal HD nih..
Antaranya.. Ya.. Antaranya, sbb banyak sgt.. Heee
  • berjaya cakap bahasa Kedah utk certain words eg xdak,xmau
  • few words yg kerap dsebut ialah ayam, itik, atuk yg sentiasa direpeat2
  • kuat berlari instead of berjalan sbb rumah tok sgt luas n panjang
  • dah reti sepahkan barang sbb kt rumah trkawal
  • kerap request ‘susu’ kalau lapar skrg atau pegi peti sejuk n mntk sumting to eat
  • kuat gak makan nasi kalau kena selera
  • suka main masak2, tapi xsmpai 10 minit pn. Sepah je lebih
  • makan jadi makai, hujan jadi hujai
  • tok dipanggilnya Atuk
  • tokwan dipanggilnya Aki /Apak. Sukahati btul!!
  • imitate pbualan dalam video Pada Zaman Dahulu
  • makin ligat dgn Hi 5, KPop Video
  • dengar ayam berkokok dalam tab (android application), terus dia sebut AYAM!!
  • x demam langsung dlm masa 2 bulan nih. sihat sbb slalu senaman kot (lari)
  • sangat berperi’kakak’an sbb sangat sopan jaga adiknya. tepuk lembut jer
  • dapat 8 helai dress dari Atuk.. hehehe
Nih la untungnya HD yang merupakan cucu kepada si tukang jahit. Hehehe.. Mak Mommy memang seorang tukang jahit. Kalau dok KL, bes la sbb harga baju kurung pn RM50. Kedah, RM30 pn x smpai. Ikut jenis baju gak la.. But still, kena kira mcm dok kampung. Xle mahai2.. Ramai cikgu2 yang tempah kt mak. Yela, jahit elok, murah plak tu. Baju kurung Mommy, baju sekolah, baju melayu abah,abang n adik, semua mak buat sendiri. Cuma sekarang mak dah xmo wt dah baju melayu. Rigid n amek masa lama.. Makin berusia pn salah satu faktor. Sian gak. Badan pn, selalu sakit2. 🙁
Sejak 1.1.2013, mak Mommy wat dress utk HD.. ni ha baju2 beliau..
 
 
Another 1 belum pakai. Will update later.
Tengok ler aktifnya HD di kampung. Xde nye nak jalan. Lari je kekdahnye..
Asalkan sihat sudah.. ;p

UPDATE: 23.01.2013

8th dress for HD

 
 
Abeh dah..
suka tak???
jom belajar menjahit!

Leave a Reply

CommentLuv badge