SEJARAH: AJAR ARIQ EMIR MENYUSU GUNA BOTOL

YEAY! FIRST TIME TODAY.. 26 DECEMBER 2012
Setelah asik wt stok EBM, hari nih teringin nak ajar guna botol plak..
Cuma, Mommy xguna stok yang sedia ada dalam peti tu. Mommy pam & terus bagi hari nih..
Masa pam: 
12 tengah hari
Alatan:
Pam manual AVENT
Botol MAM
Masa menyusu:
1 petang
Amaun:
100ml (3.5oz)
Result: 
Kul 1 petang – abeh 50ml
Kul 1.25 petang – minum lagi 50ml (botol sama-baki tadi)
LICIN!
Mulanya, Mommy riso jugak in case x abeh. Sekali, memang betul. Kul 1 start minum tu, abeh je 50ml, beliau tertido. Kepenatan mengeliat kot. Sampai terberak2.. hihihi
Kendian, Mommy tgk ada lagi balance 50ml. Mommy dah riso. Sebab, yang Mommy tau, baki kena buang. Aish.. Sayangnyaaaaa..
Mommy tnya pndpt di FB. Kengkawan cakap, within 2jam, masih boleh sambung minum..
YEAY!!
Ala.. x smpai setengah jam pn dari masa minum yang memula tadi. Agak mbazir la kalau terus simply buang kan?
Nasib lah boleh lagi.. hehehe..
YES!!
Tahniah adik Ariq Emir.
Adik berjaya bagi Mommy catat sejarah tarikh hari nih.. ;p
TAHNIAH ADIK!!
Nanti Mommy upah susu cap gantung.. Heeeee

Leave a Reply

CommentLuv badge