AWESOME CRIBS FOR MY BABY ADIK

Teringin sangat!! Harga? Xyah tanya kalau unik2 cenggini. Leh dapat kat mana? Dalam malaysia nih, susah nak cari benda unik cenggini.. Kalau ada pun, sure berganda nak mati harga dia.. Mommy pernah jumpa set katil yang amat gojes kebabom dalam viva homes. Which kedai, cari lah sendiri (ayat cover sebab lupa nama kedai) Sila hentikan […]

SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA 2012

SALAM PEMBACA BLOG MOMMY’S DIARY OF LIFE Sedikit ucapan buat kalian Ramadhan bakal berlalu. Syawal pula bakal tiba.Kami berEMPAT ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI.Salah & Silap kami harap dimaafkan.Halalkanlah segala makan minum kami.Doakanlah moga rezeki sentiasa bertambah dari hari ke hari. Selamat pulang ke kampung halaman dengan selamat.Selamat bergembira di Hari Raya.— with Hannah […]

DAH TUKAR DUIT RAYA?

 Entry sebelum ini : WANG KERTAS & SYILING 2012 Sempena raya bakal menjelang, Mommy terfikir nak tukar duit raya baru lah. Sonok gak kalau tengok duit baru2 itu berkumpul sekali walaupun cuma sekejap ( sebab nak kasi kat orang ).. HohOho.. Mommy buat status kt FB tnya sape leh tlg tukakan. Sbbnya, Mommy almalas ke […]

COLIC: HOME REMEDIES

Think your infant has colic? Check our symptom list first and then try some simple solutions using everyday items like vacuums and towels In the world of infant health, colic is a four-letter word. Known to make otherwise healthy babies scream and cry uncontrollably for long periods of time, colic has no known cause.  Before […]

CHILD’S LANGUAGE DEVELOPMENT

No means of communication is as versatile and precise as a language. All the mystery and misunderstanding of the guessing game of gesture is transformed as soon as your child can talk. Your little one start to experiment with their voice at about 3 months, and babble, coo, growl, whisper and yell at 6, but […]

THE BEST TOYS FOR OUR CHILD (BASED ON AGE)

Let age be your guide.   For instance, 2-month-olds will delight in mobiles that move with the breeze, while 15-month-olds need a little more excitement — think pretend-cooking in a play kitchen. To get specific suggestions for toys that will make your child’s eyes light up and grab his attention, simply read on the age […]