APA YANG PERLU MAMA HAMIL ADA?

Selain checklist yang Mommy buat sebelum nih (complete utk newborn & mommy), ada juga yang lain.. Nak tengok checklist sebelum nih, KLIK CHECKLIST SINI.

Item2 di bawah siap dgn gambarajah nih sebenarnya Mommy dapat dari application JARI yang Mommy install dari Android Market. Kat App Store utk Apple pon ada gak. Cuma taip JARI je. JARI tu sebenarnya majalah di hujung jari anda. Daripada Karangkraf. Mommy juz screenshot using my tab..

Mommy cuma guna Bio Oil. hehehe.. Tp, 2nd pregnancy nih, Mommy x menggaru sgt kalau compare 1st pregnancy.. Pehhhh
 
 Bought this at Fabolous Mom. Item RM100 ke atas, melayakkan kita membeli barang dgn harga PWP. So, this set of nursing pillow, Mommy beli dgn harga RM100. Siap dgn bantal kecik utk kepala baby klu kita nak guna time nursing nanti. Harga asal kalau x PWP ialah RM114 gtu..
 Susu sgt elok. Masa HD dulu, ada gak la Mommy minum. Yang baby adik nih, jarang sgt. Xbape gemar. Kecuali kalau lapa sesangat, so minum nih boleh kenyangkan baby dlm perut ittew!!
 Betul2. Bra kena beli tau. Saiz extra 1 dari yang biasa. hehehe.. Comel apa bila tgk perubahan saiz. Mantap gtu. Hehehehe. Better bli jenis padded.
 Oh.. ini sangat penting. Harus membeli sbb saiz biasa dah xle pakai. Hehehe. Bukan sbb saiz seluar dalam tu makin mengecil, namun perut kita yang makin membesar. hihihi (wt lawak la plak!)
 Mommy bought Fitflop. Sebelum nih Mommy beli Scholl. Saje nak tgk beza. Rasanya Scholl lagi jarang lenguh. Heheheheh (matik kalau Daddy tau). Sbb Fitflop bukannya murah. Hehehehe
 Oh.. Benda alah nih nmpk kat Fab Mom hr tu. RM40 kot. Tapi, x beli pn. Hehehe
 Perkara paling Mommy suka time preg ialah pakai blaus labuh. Angin sure masuk dari bawah. Hik hik. Xyah susah payah bukak button seluar. Kihkih..
Selamat shopping!!

Leave a Reply

CommentLuv badge