banner KBBA9
Naracards Korea-Seoul Set

SUNWAY LAGOON vs MARY KAY

Kan sebelum nih Mommy cte yang Mommy menang peraduan Friso kan? Xtau? Baca sini.
Pastu Mommy asik buat teaser yang INI dengan yang INI. hehehehe
Maka, kali nih baru rasa nak cuci ‘sawang’ kt blog pasal nih.. ;p
Gila malas nak hapdet sbb gambar bnyk sgt!!!!!!!!!!!
Ok. Kami pergi ke Sunway Lagoon [SL] pada 23-06-2012 (sabtu), yang lalu. HD macam biasa, rilek je sbb igt cm pegi jalan2 cm biasa. Beliau xtau lagi apa ada kat sana. Hehehehe.. Otw ke pintu SL, tjumpa 2 ekor gajah. Batu la tapi. hehehe
Reaksi HD?
Sampaikan menatang bawah ini jugak pn beliau takut!!
Turun escalator yang Mommy xtau bape banyak escalator ntah. Gila jauh ke bawah nun.. Besar jugak SL nih..
HD dah terbiasa ukur ketinggian kat umah setiap bulan, so pabila beliau nampak benda alah nih, beliau sgt steady pegi berdiri dgn sndr.. 
Ok. Setel Mommy g redeem hadiah. hehehehe
Kena letak deposit RM10 utk 1 jam tangan nih..
HD kena pakai gak. Nasib baik dia dh biasa ngan jam. Hehehehe [cmni]
Pose wajib!
Start jenjalan kat park2 lain dulu sebelum mandi..
We start at Wild Life Park.
HD setia dgn penuh kasih sayang memanggil arnab2 itu ‘SYAAAAAAA’.. Sayang la tu!! 
Ok. Arnab nih gilerrr besar!!!
HD dengan aksi PISSSSSSS (peace!)
Yoyo orr je nate dalam sangkar tu pegi jumpak vet. Ntah2 mmg xde pon. Hohohoho [no offense]
HD suka ini animal. Mommy xtau la nama pe ntah. Dia touch..
Dan tetiba…
Erk!! Kiss?????
Kendian ke Amusement Park!
Xnak buang masa lagi. Before balik nak dtg lagi sekali kat Amusement Park.
Now, nak naik ‘World’s Longest Suspended Pedestrian Bridge’
Gayutttttttt sayer!! 
Rasanya, kalau datang lagi sekali, xnak dah naik bridge nih. Bukan pasal gayat ke apa, pasal PENAT NAK MAMPOSSS. hohoho.. panjang giler kot!!
Tiba masa untuk mandi manda sebab Mommy dah mengeluh x larat jalan. Pegi simpan barang. Loker RM5 woooo!! Mahal bede’ah!! So, tuka baju & terus dabussssssssssssssshhhhhhhhhhh!! Masuk dalam air.
Inda sabar lagi!!! 
Picit montot HD sket!! Gereeemmmm!!
Sangat sukahati!!
Ya.. Sesi pengapungan! Beliau mmg berani!! Hohoho
Ada gak muka tukang amek gambo.. Hohoho
“HD, kena bljr apungkan diri nih!!” kata Mommy
(owh..kantoi kalau HD tau Mommy x reti berenang pon!)
Bila lalu kt sini, air hujan akan mencurah. Hehe.. HD? Beliau takut dgn segala air yang dicurahkan dari atas!! Sure peluk baik punya!!
Sewa pelampung nih. RM30. Deposit RM15. Sewa RM15.
Kan Mommy dah cakap!! Takut tu!! Nampak?? Hehehe
Kaki dah kecut abess!!
Ini pn beliau peluk Daddy gegiler! 
See.. 
Lapo giler!! No other choice but Marrybrown. Dah la x sedap langsung!! 
HD & Daddy nak pusing lagi sekali kt Zambezi River nih. Mommy dah salin baju. Letih!!
Dari kul 11 sampai 4 petang, akhirnya barula sudah mandi.. Ke Amusement Park sbb Mommy nak naik jugak2 ‘Cawan Pusing’ nih..
Melawat harimau. Besar giler!! Live depan mata. Cuak!!
Ke Scream Park, tapi xmo la masuk rumah hantu. Kang terberanak kat ctu! hahaha
Yeay! Naik Wagon Wheel. Klasik abeh wa cakap lu!!
Comel kan? 3x pusing kalau x salah. Boring lak lama2 kat atas. Hahaha
Nak kua, Mommy x sanggup patah balik ke pintu yang kami masuk mula2 tadi. Sebab utama ialah beg dah putus & terlalu jauh nak patah balik. Maka, kami kua ikut pintu yang tembus ke Sunway Piramid.
Masa nak checkout, ada staff SL datang tego & suh tuka deposit dengan jam2 nih. Mommy & Daddy ambil sorang satu. Saiz kecik xde utk HD. Mommy punya mcm jam Swatch je rupanya. Hihihi
Beg putus, HD dah layu, tpksa jalan jauh lagi utk ke parking keta, maka, kami terpaksa guna troli Jusco. Kihkih.. Sambil tu, pegi cari beg baru. Sebab beg putus tu adalah beg nursery beliau. Hohoho.. Terpaksa la kekdahnya..
HD? Apa khabar?
Owh.. dah layu.. Kihkihkih
Letih sangat, tapi berbaloi bawak HD nih. Memang main sungguh2.. ;p
Tajuk pasal Mary Kay?
Baca lepas nih… KAT SINI

(Visited 74 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

error: Content is protected !!