BREAKFAST FOR HD : RAMADHANI FRENCH TOAST

Published on :

Nama x hengat. Kihkih.. Ni je la peluang Mommy so far untuk masak buat si kecik nih waktu bekpes.. Ahad lalu (29072012).. Waktu lain, ada je benda nak buat time cuti. Kena kua awal la.. Bla bla la.. Huu.. Bebel.. Since gadget tekap menekap yang murah 2 hengget nih belum diguna, so Mommy rasmilah hari […]

BREASTMILK PLASTIC SEALER / STORAGE LINERS

Published on :

Kalau nak jimat ruang dalam peti sejuk, disarankan guna breastmilk plastic sealer / storage liners instead of storage bottle. Melainkan, kalian ada bajet lebih untuk beli DF (Deep Freezer) utk simpan stok susu semata2. Kebaikannya: Jimatkan ruang dalam peti Murah Mudah dibawa dalam cooler bag sebab ringan Terus guna (x perlu sterilize) Pakai buang Ada […]

TOPIK : CARA HANDLE SUSU IBU DARI OPIS KE RUMAH & NURSERY

Published on :

Mommy a bit blur cara nak handle susu ibu if let say Mommy dah start pam kt opis kelak.. Walaupun dh ada buku, segala dokumen yang printed, mcm x cukup lagi ilmu di dada. Mungkin sebab Mommy belum buat lagi. Jadi, usaha mentelaah tu mcm kurang sungguh2. Kat umah, bukan sempat nak studi pn. Hadap […]

DOKUMEN2 PENTING UNTUK DILINDUNGI SEBELUM ANDA MATI

Published on :

Keep these essential papers in place and inform at least one family member so that your heirs don’t have to run from pillar to post to inherit what is rightfully theirs. 1) Primary documents These include your birth certificate, marriage certificate. Will be needed when transferring assets to your heirs. 2) Insurance details The purpose […]

MOMMY DAH 20 MINGGU

Published on :

Week 20: Half-way to the finish line! Fetal development in pregnancy week 20 This week you’re carrying around 10.5 inches (26.5cm) and 10.5 ounces (300gm) of solid magical baby goodness! Your fantastic fetus’ fragile tiny bones continue to ossify and toughen while their itsy bitsy finger and toe pads (and unique finger prints) are finishing […]