RUMAH SEWA.. RUMAH SENDIRI.. ARGHHH.. PENING!

Memang pening.. Now, Mommy dah stay umah tingkat 4 kt UK Perdana tu dah 2 tahun 5 bulan. Hari2 panjat tingkat 4. Dah le xde lif.. Start sewa cuma RM500. Fine la sebab atas sekali, xde lif & paling x tahan, air slow.. Hmmm.. Sabar banyak sgt dah..
Tahun 2012, boleh pulak tuan umah nak naikkan harga umah.. Adehaiiiii.. So, start Januari, dah mula bayar RM550 dengan kondisi rumah yang sama. Tapi, bertambah kes bocor dalam bilik utama la plak.. Hurrmmm..
Dah lama komplen pasal bocor kt bhgn ruang tamu, tapi maintenance belum datang. Then, Mommy Daddy pegi buat report. Kami plak masalah jarang ada umah.. Kalau ada pn, hari Ahad. Hari Ahad, maintenance cuti. Adeeeeeeeeeeiii
Dah lama jugak komplen pintu bilik utama yang pecah. Dari sebelum sewa umah tu lagi. Then, awal tahun nih, since nak naikkan sewa, Mommy ada tanya pasal tu. Dia suh cari pintu & nanti tolak duit sewa. Ermm.. celah mana nak cari?? Haishh.. ssh jgk nih.. Pening.
Now, HD dah 1 thn 6 bln. Bayangkan hari2 dia panjat tingkat 4. Sebab Mommy x larat dukung. Letih. Dia plak memahami. Selagi x smpai, dia pnjat, trus pnjat, dan pnjat… Budak.. Mana tau penat. Tq Hannah!!
Now tgh struggle cari umah utk sewa. Dengan masalah nak tukar nursery lagi bulan depan nih.. Adeyy.. Smua tu makan masa!!! Last2 minute dah tengah bulan baru nak bagitau Nursery nak tutup end of the month! Bapak ah!! Stresssss!!
Tengah struggle jugak nak cari rumah untuk dibeli. Mommy keje kat Ampang. Sebolehnya, xmau la drive jauh sgt.. Ermmm..
Stressssssnyaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!

Leave a Reply

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.