HUJAN, KILAT, BANJIR 8 MAC 2012

Fuh.. serius Mommy ingat semalam mcm nak kiamat. Ya Allah. Takut giler.. Kilat x henti2 sabung menyabung dari masa Mommy balik dari opis. So scared!! Mulut terkumat kamit baca “La Takhaf Wa La Tahzan. Innallaha Ma’ana” Yang punya maksud – “Janganlah kamu takut dan janganlah kamu bersedih hati. Sesungguhnya Allah ada bersama kita” 
Mommy igtkan, hujan akan berhenti la.. Tapi, still lebat sehingga pagi nih. Mommy punya opis kt Ampang. So, perjalanan walau dekat, tapi tetap lambat disebabkan hujan & jalan sgt padat sebab smua org slowly drive. Takut wooo.. Tp, dah dekat ngan opis, x bape ade ujan dah.. Harap2 stop la..
Subuh2 lagi Mommy tgk FB, ada gambar banjir & kereta tenggelam, rumah penuh air, etc. Yup. Area Ampang yang sgt teruk.. Kesiannnn sgt! Alhamdulillah area umah Mommy xde la tahap banjir mcm tu sekali.. Sepanjang drive malam td, Mommy berharap xde org call, xde kilat sambar pokok ke ape, Ya Allah.. Sgt takut woooo.. Sepanjang Mommy bergelumang dengan motor & kereta sejak 16 tahun yang lalu, xpernah Mommy rasa takut mcm nih. Sebab tu la Mommy igt nak kiamat. Nauzubillah!
Paper2 utama kat Malaysia hari ini dah lapor banyak tempat banjir & ada yang tinggal sehelai sepinggang!! Sangat kesian!!
Sampai ada seorang budak berumur 13 tahun tertimbus di tanah runtuh kecil di belakang rumahnya.. Mangsa, Raja Mohd Irfan Raja Mohd Azlan tertimbus separuh badan termasuk bahagian kepala selama lebih 10 minit di rumahnya di Jalan Belfield Off Jalan Maharajalela.
Nih gambar di rumahnya.. [paper hmetro]
Dan pagi ni juga, Mommy dengar berita kt radio, kejadian maut di Jalan Putra Height [x pasti real name]. Fuhh.. Penangan hujan!!
Nih dekat area ampang [paper utusan]
Mommy sgt sayu dgn apa yang menimpa. Sungguh!
Tambah2 pulak, pagi nih hujan lebat, sgt kesian bila pk Daddy kena merempit ke opisnya di Old Klang Road tu.. Iskk.. Selamatkanlah perjalanannya Ya Allah. Amin

(Visited 27 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!