KARIPAP-KARIPAP CINTA

Sedikit review untuk filem KARIPAP-KARIPAP CINTA 
Pelakon : 
Gambit Saifullah : Ali (Pelakon Utama)
Melia Aimellia : Sarah (Pelakon Utama)
Eman Manan : Dato’ Razali Bunari (Pelakon Pembantu)
Sani Sudin : Bart Rasta (Pelakon Pembantu)
Rosnah Johari : Ibu Sarah (Pelakon Pembantu)
Patrick Teoh : Uncle Hong (Artis Jemputan)
Chef Wan : Chef Wan (Artis Jemputan)
Ery Zukhairi : Amran (Pelakon Pembantu)
Mommy punya review [tulis nota masa nonton tau..bajet wartawan..heee]
  1. Cakap Karipap tu, macam double meaning jer… 
  2. Kata si Sarah tu student Al Azhar.. tapi pakai tudung.. er.. tudung ke tu? Ke sapu tangan? Heeee 
  3. Word ‘Celaka’ keep on disebut. Nggak manis ya pak! [kat warung mamak]. Bg Mommy, mgkn word tu selalu org sbut. Tp, since ko dlm muvi, show la yg bgs sket keennn? 
  4. Kelakar bila si penjual CD cetak rompak dress-up lanun. Hahhaha 
  5. “Karipap Sarah, mmg terbaik. Kau dah rasa?”.. ahaha.. kenn? Cm double meaning kennn? Ke.. Mommy je yg yellowish nih.. Ok2.. Positif2.. Jgn pk bukan2.. 
  6. Majlis tahlil.. ermmm..xnk la komen pasal pemakaian tudung nih.. 
  7. Masa kt kedai mamak, ade ke patut dok ngutuk tokey kedai mamak itu sendiri yg kununnya p bertapa la, rendam spenda anak la.. Pstu korg makan gk kt ctu.. Bagooss 
  8. Sarah tu.. kaku.. heeeee 
  9. Lerh.. alasan Sarah x angkat tepon si Ali tu sbb sakit hati bila Ali p jumpak parent tanpa bgtau dia dulu. Ek eleee… 
  10. Cara tawan hati sarah, belajar buat karipap. Heeeee.. Wpon mmg ada mcm2 cara nk tawan ati gadis, tp rs lawak la pulak.. Ahaha.. Up to you lah.. 
  11. Motif Tangkal? 
  12. Motif Ankel Hong ttiba say gudluck? Hee….
  13. Mostly pompuan tu yg declare suka kat awak, saya masih belum berpunya, etc. heeee 
  14. Sarah: ‘Ali..karipap saya sedap kan?’
    Ali: senyap+senyum
    Sarah: ‘eh..apa yg aku merepek nih?’
haaaaaaaaaaaaa.. kan Mommy kata cte nih yellow.. tgk la pelakon dia sudah.. hahahahahahahaha.. cte nih based on Novel. Tapi, mgkn bila divisualkan dr penulisan, kurang menyengat jadinya. Mommy bg 2 1/2 bintang. Selebihnya, karipap2 tu sudah terjatuh di atas tanah.. heeeeeeeeeeeeeeee

Leave a Reply

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.