NEW LIFE BEGIN..05-12-2009 ONWARDS

yeah.. as a wife now.. waduh.. bnyk tanggungjawabnya.. namun, aku bersyukur kerana suamiku jenis yg bertimbang rasa.. mau menolong..heeee…syukur… kadang2 aku rasa, aku yg lagi malas darinya..;p

memori selepas aku bergelar isteri kepada haris anuar…
04-12-09: Mengimbas kembali semasa persiapan terakhir dilakukan sebelum majlis perkahwinan berlangsung. Ya.. macam2 perkara kalau last minute nih… waktu ini la perlu ambil kek tempahan, waktu inilah bridal datang.. macam2.. kalut, penat bercampur baur.. fuhh….namun, segalanya selesai dek ketegasan kakak sulungku..;p Malamnya, bermula sesi berinai.. haish.. btul ke aku nk kawen nih? Bkn kakak aku ke? Eh..dorg dh kawen.. hmm.. btul la tuh..aku!!!!! Asmaa, Adira & Kak Hada among IIUM friends yg datang n stay kt umah aku.. hehehe.. bes btul..thanks guys…. ;p
05-12-09: Yeap. Hari akadnikah ku.. heeee… macam x caye.. aku dh nak kawen? Early in the morning, at 5 am, aku n Adira bgn dan bersiap utk ke Jitra. Bertolak dr Sg Petani (rumah kenduri) ke Jitra (butik pengantin & make up).. fuh.. sejam perjalanan pergi, sejam pulang. Mmg kalut gler lah. Selepas setel bab make up & baju2, bertolak ke airport utk pick up Iju & Jimie. Tq for coming my dearest bestfriend.. ;p Wktu kt airport, aku x sedar yg aku dh make up bagai. Siap kepochi ngan adira dlm keta smpai x sdr org kt luar dok usha. Then, adira sedar & bgtau aku. Trus aku jd diam. Ahahhaah.. (sungguh bukan aku!). Bermula perjalanan kami dr Jitra ke SP smula.. wadui.. adira- 1st time drive sejauh itu..hahaha..wpon cuak, namun kami berjaya yakinkn dia.. smpai la selamat smpai ke SP. Laaa….family aku blum siap pon lagi utk ke masjid.. heeee.. jenuh menunggu la pulak.. trus cepat2 ke masjid bla smua org dh ready. Heeeeeee…
· Nervous: tatkala saksi2 imam bertanyakan beberapa soalan seperti “adik boleh mengucap?”, “adik cuba mengucap”, “boleh istigfar?”, “cuba..”, “macam mana nk selawat?”, etc. adoi…. Menggigil walaupon mnde tu mmg simple..heeeeee
· Terharu: tatkala Abah sendiri yg menikahkan aku dgn suamiku… mgkn sblm ini, imam lg dperlukan ketika menikahkan kakak2 n abangku sewaktu di kg. Namun kali ini, aku mungkin bernasib baik. Bila ditanya, abah sendiri x igt yg dia x nikahkan sendiri kakak2ku. Hahaha..agaknya, mungkin dia yakin dulu dia yg nikahkn mereka.. heeeee..
06-12-09: 2nd make up btempat di sg petani. abg menemani aku & kami tiba agak awl.. bsyukur jugak la sbb ada gps.. ye la, kami 2 buta jalan la kt SP nih.. heeee.. then, my hubby pn smpai kt tmpt make up tu..dgn ayeh & matlut sbg peneman… lega sgt sbb time tu, x rmai lg pengantin.. maka, juru mekapku, abg sham (yg pd mulanya aku x konfiden) memulakan tugasnya.. laser jugak mulut mamat nih.. huu.. finally, setel! wow! aku ske tul make up die.. ;p

#SAYAJUAL #ROSETYARA

SERENDAH RM30 SETIAP BULAN

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.