MASUK RUMAH BARU.. KEHIDUPAN BARU..

Alhamdulillah.. 21 Januari 2017 (Sabtu) mencatat sejarah buat Mommy & family kerana berpeluang merasa perasaan seronok memiliki rumah sendiri. Rumah pertama kami. Alhamdulillah.. Syukur tak henti. Bila dah masuk tu, terus apply tips selepas dapat kunci rumah ni.. CABARAN Buat permulaan tu ada la juga cabarannya. Booking rumah pada 13 September 2014 lagi. Pastu ada […]

CARA MEMILIH TRAINING CUP YANG BAGUS UNTUK ANAK-ANAK | ETHISSA OXO TOT

CARA MEMILIH TRAINING CUP YANG BAGUS UNTUK ANAK-ANAK ETHISSA OXO TOT

Cara memilih training cup yang bagus pernah menjadi topik perbincangan Mommy ketika anak-anak masih kecil. Kalau korang ada ikuti fanpage Mommy iaitu Homemade Food for HDAE, Mommy pernah berkongsi di situ pelbagai aspek untuk pemakanan anak-anak. Selain makanan homemade, Mommy juga berkongsi dengan peralatan-peralatan yang Mommy gunakan untuk anak-anak. Salah satunya training cup lah. Bayi […]

KELAS BELAJAR BUAT BLOG, WORDPRESS DAN SEO BERSAMA MYSCREATIVE

KELAS BELAJAR BUAT BLOG

Adakah korang teringin menjadi blogger? Tapi boleh dikatakan memang tak tahu langsung bab nak buat blog, apatah lagi isi-isi dalamannya tu? Jangan risau. Baca sampai habis. Entri ini entri tertangguh. Sebab ambil masa setahun baru boleh buat testimoni. Haha.. shehanzstudio.com yang berplatformkan WordPress bakal sambut harijadinya yang pertama pada 19 Jan 2017 nanti. Anggaplah Mommy […]

10 CARA UNTUK HAPPY

Kecewa bukan bermaksud kita tak boleh Happy. Pernah dengar lagu Happy? Ala.. Jomblo Happy! Ok takde kaitan. Mommy runsing sangat-sangat sepanjang bulan 1 ni. Banyak benda kena fikir, bab nak masuk rumah baru la, bab Ariq ni la. Memang pening sangat. Ada banyak cara untuk buat kita happy. Jom Mommy kongsi 10 cara untuk Happy! […]

BUNCIT? NAK KURUS CEPAT? TRY MINCE GULA-GULA KURUS & GEL COOL ROSE DIMAR

Buncit Dagu berlapis Saiz badan makin ‘comel’ Kolestrol tinggi Malasnya bersenam! Jeles tengok orang ramping! Aduh.. macam-macam masalah ni. Macam mana nak selesaikan masalah ni? Mommy pun ada masalah seperti di atas tau walaupun kurus. Buncit sebab tak betul-betul bertungku masa berpantang dulu kot, lepas tu Mommy takut sangat kolestrol tinggi dan paling Mommy malas […]

ANAK HILANG. APA PERLU IBU BAPA BUAT?

Baca sahaja kes anak-anak hilang ini, pasti buat jiwa kita sebagai ibu bapa bagai direntap-rentap pilu! Tidak dapat dibayangkan perasaan mereka yang melalui pengalaman ngeri begini. Kebelakangan ini, ada sahaja kes anak hilang dan yang paling memilukan apabila pengakhirannya ialah kematian yang sangat kejam. Lihat sahaja kes-kes di bawah ini: Terbaru, mayat Noor Amila Edrus […]

PETUA HILANGKAN BATUK (BAHAN DAPUR)

Petua hilangkan batuk ni Mommy terjumpa masa Mommy tengah buat research kerja. Sayang pula kalau tak simpan. Rasanya dah banyak petua Mommy kongsi perihal batuk. Tapi Petua tetap Petua. Ada banyak dan ikut keserasian. Petua yang Mommy bakal kongsikan ini menggunakan bahan di dapur sahaja. Kecuali minyak kayu putih la. Mudah sangat! Moga petua cepat […]

3 LANGKAH MUDAH UNTUK DAPAT WANG TUNAI

Siapa di sini kuat online shopping? Yeay. Angkat tangan sendiri. Hihi. Mommy sebenarnya memang pantang kalau ada duit lebih dalam akaun. Macam lajuuuuu je nak shopping. Ada berita baik untuk anda yang suka online shopping ini. CASH BACK WITH SHOPBACK!! Yes.. Cash back atau pulangan wang tunai khas untuk anda yang sangat gilakan online shopping […]

FUNGSI WINDOWS BUTTON DI KEYBOARD ANDA

Butang logo ‘Windows’ yang terdapat pada papan kekunci (keyboard) anda seperti gambar di bawah jarang kita gunakan. Biasanya kita hanya tahu ia akan paparkan menu ‘Windows’ apabila ditekan. My Hello Kitty Keyboard Keyboard kat office Mommy. Mommy beli my own keyboard tau. Mommy ada kongsi entri di sini. FUNGSI WINDOWS BUTTON DI KEYBOARD ANDA Jom […]

CARA SEMAK STATUS BLACKLIST SEBELUM KE LUAR NEGARA

CARA SEMAK STATUS BLACKLIST SEBELUM KE LUAR NEGARA | Oleh kerana lebih daripada 820,000 rakyat Malaysia telah disenarai hitam ke luar negara , rakyat Malaysia boleh menyemak status imigresen semasa mereka melalui sistem semakan dalam talian Jabatan Imigresen Malaysia. LANGKAH MUDAH UNTUK SEMAK STATUS BLACKLIST 1. Lawati http://sspi2.imi.gov.my/ 2. Masukkan no kad pengenalan anda 3. […]

9 TIPS FIRST DATE UNTUK LELAKI

9 TIPS FIRST DATE UNTUK LELAKI | Menyahut cabaran acik akupenghibur.com, Mommy nak cuba kongsi tips perihal CINTA hari ini. Tapi lebih kepada Tips untuk sang jejaka ketika pertama kali nak dating. TIPS FIRST DATE 1. Tolong jaga jarak anda Tiada¬†istilah manja atau mesra dalam first date! Kalau dari mula lagi anda cuba rapat2, dijamin […]

WAJAH BARU SHEHANZSTUDIO.COM

Salam. Wuhuu! I’m back. With brand new look blog. Sekarang, apa yang anda view inilah WAJAH BARU SHEHANZSTUDIO. Walaupun sedih tapi Mommy yakin ia berbaloi. WAJAH BARU SHEHANZSTUDIO.COM Blog yang berimej seperti di bawah sebelum ini dah tiada ya kawan2. Sekarang Mommy gunakan platform wordpress pula. Banyak juga Mommy perlu belajar selok belok mengenai wp […]

FESYEN DAN LELAKI? TIPS FESYEN LELAKI YANG PERLU ANDA TAHU!

Bila sebut mengenai fesyen, Mommy rasa ia lebih merujuk kepada wanita. Wanita dan fesyen memang terlalu sinonim. Tapi, zaman sekarang, lelaki pun turut menitikberatkan fesyen. Apa lagi antara alasan lelaki mengambil tahu perihal fesyen? Salah satunya ialah supaya mereka sentiasa nampak berpenampilan kemas dan mengikut peredaran zaman serta tidak menjadi bahan ejekan andai salah memilih […]

6 TIPS TANGANI ANAK SUKA MENJERIT

ATASI MASALAH ANAK SUKA MENJERIT “Anda mungkin pernah menyaksikan situasi ini: Sebuah keluarga dengan anak kecil yang suka menjerit sekuat-sekuatnya di khalayak ramai. Perkara tersebut juga membuatkan anda selalu tertanya-tanya mengapa si ibu dan bapa tidak mendisiplinkan anak mereka. Tetapi selepas menjadi ibu kepada seorang kanak-kanak yang suka menjerit, segalanya telah berubah.” Betul tak? Ya […]