KALAU RASA KELAINAN, KENAPA TANGGUH? | SPEECH DELAY & HYPERACTIVE | ARIQ EMIR – ROAD TO SUCCESS

speech therapy anak

Sebenarnya, berkali-kali juga Mommy fikir untuk tulis atau tidak entri ni. Mood menulis memang tengah berhijrah kat luar dunia, tapi tak tahu lah kat mana. Tapi, atas rasa tanggungjawab dan rasa bukan Mommy sorang yang lalui perkara ni, ada baiknya Mommy berkongsi sedikit. Pesanan : Entri ni agak panjang dan berbaloi untuk mereka yang alert […]

AKTIVITI / PERMAINAN UNTUK KANAK-KANAK ADHD

PERMAINAN UNTUK KANAK-KANAK ADHD

PERMAINAN UNTUK KANAK-KANAK ADHD ADHD – Kanak-kanak ADHD mempunyai daya tumpuan singkat, bersikap hiperaktif dan luar jangkaan. Gejala ini menyukarkan kanak-kanak memberi tumpuan dan menghabiskan sesuatu tugasan. Mereka sering mengalami kesukaran dalam menumpukan perhatian di dalam kelas dan bersosial dengan kanak-kanak lain yang sama usia. Penglibatan dalam permainan dan aktiviti yang sesuai dapat membantu kanak-kanak […]

BILA ALLAH NAK UJI SABAR..

Hannah demam hari ni. Mommy sedar jam 5 pagi sebab nak kejut dia bangun buat kerja sekolah. Bila rasa badan.. aduh.. panasnya! Terus mandikan dan suruh dia rehat je. MC dari sekolah pagi dan petang. Merengek tak henti. Pening kepala memikir kerja opis bertangguh. Tapi anak lebih penting. Tolak tepi kerja hari ni. Biar je […]

CARA MERAWAT EKZEMA DAN PSORIASIS – CUBA BEDAK ASMAK

CARA MERAWAT EKZEMA DAN PSORIASIS - CUBA BEDAK ASMAK

Cara merawat ekzema dan psoriasis bukanlah mudah. Namun, setiap penyakit pasti ada cara untuk mengawalnya, termasuk penyakit kulit ekzema pada bayi dan psoriasis ini. Apa itu penyakit kulit ekzema? Apa itu psoriasis? Bagaimana cara merawat ekzema dan psoriasis? Sebut pasal penyakit kulit ekzema pada bayi ni, Mommy seram fikir masa Hannah dan Ariq sendiri melalui zaman […]

CARA MEMILIH TRAINING CUP YANG BAGUS UNTUK ANAK-ANAK | ETHISSA OXO TOT

CARA MEMILIH TRAINING CUP YANG BAGUS UNTUK ANAK-ANAK ETHISSA OXO TOT

Cara memilih training cup yang bagus pernah menjadi topik perbincangan Mommy ketika anak-anak masih kecil. Kalau korang ada ikuti fanpage Mommy iaitu Homemade Food for HDAE, Mommy pernah berkongsi di situ pelbagai aspek untuk pemakanan anak-anak. Selain makanan homemade, Mommy juga berkongsi dengan peralatan-peralatan yang Mommy gunakan untuk anak-anak. Salah satunya training cup lah. Bayi […]

HANCUR SANGAT HATI MASA TU..

“Maaf Puan, kami tak dapat menjaganya” Bila dah sehari tak pergi.. “sana Daddy.. sekolah sana” Bila dah 2 hari tak pergi.. “sana Daddy.. sekolah sana” Well.. korang rasa masa tu air mata Mommy banyak mana? Hati mana yang tak sedih. Baru 2 hari, dah kena rejek. Tak mengapa. Ariq perlu diberi lebih perhatian kali ini. […]

SENARAI PUSAT EIP (EARLY INTERVENTION PROGRAM) DI MALAYSIA TERMASUK RAWATAN ALTERNATIF

Tahniah buat ibu bapa yang dah berjaya hantar anak-anak ke sekolah. Mommy pun termasuk juga tahun ni di mana Hannah Damia dah mula belajar di tahun 1. Namun, di sebalik kegembiraan yang dirasai, ada sebahagian kanak-kanak yang tak dapat memasuki sekolah / tadika atas beberapa sebab tertentu. Dan kesannya ibu bapa panik apabila anak-anak tak […]

ETHISSA MINI BACKPACK : ELODIE DETAILS YANG SUPER COOL

Terima kasih buat Daddy dan kawan-kawan Mommy yang sudi mengundi Mini Backpack Elodie Details dari Ethissa baru-baru ini. Rambang mata beb!! Ramai sangat yang mengundi sampai Mommy pun jadi berbelah bahagi. Aduhaiii. Yang mana sesuai untuk dijadikan hadiah sempena harijadi Ariq Emir ni.. Mini Backpack Elodie Details – For fashionable toddlers and preschoolers on the […]