BAHAYA KOLESTEROL TINGGI | RAWAT DENGAN JUS I-QMAH RERAMA

JUS I-QMAH RERAMA - MINUMAN TAMBAHAN UNTUK KESIHATAN - REVIEW (5)

Selalu orang kaitkan kolesterol ni dengan orang yang berisi atau berbadan besar. Sebenarnya, kandungan kolesterol yang tinggi dalam darah bukanlah bergantung kepada saiz badan. Yang kurus macam Mommy ni pun sebenarnya ada risiko kalau tak betul-betul jaga. Kita mungkin berasa sihat dan tidak sedar akan masalah ini sehinggalah ujian saringan untuk kolesterol dilakukan. Bagi yang mempunyai […]

CARA MERAWAT EKZEMA DAN PSORIASIS – CUBA BEDAK ASMAK

CARA MERAWAT EKZEMA DAN PSORIASIS - CUBA BEDAK ASMAK

Cara merawat ekzema dan psoriasis bukanlah mudah. Namun, setiap penyakit pasti ada cara untuk mengawalnya, termasuk penyakit kulit ekzema pada bayi dan psoriasis ini. Apa itu penyakit kulit ekzema? Apa itu psoriasis? Bagaimana cara merawat ekzema dan psoriasis? Sebut pasal penyakit kulit ekzema pada bayi ni, Mommy seram fikir masa Hannah dan Ariq sendiri melalui zaman […]

CARA MEMILIH TRAINING CUP YANG BAGUS UNTUK ANAK-ANAK | ETHISSA OXO TOT

CARA MEMILIH TRAINING CUP YANG BAGUS UNTUK ANAK-ANAK ETHISSA OXO TOT

Cara memilih training cup yang bagus pernah menjadi topik perbincangan Mommy ketika anak-anak masih kecil. Kalau korang ada ikuti fanpage Mommy iaitu Homemade Food for HDAE, Mommy pernah berkongsi di situ pelbagai aspek untuk pemakanan anak-anak. Selain makanan homemade, Mommy juga berkongsi dengan peralatan-peralatan yang Mommy gunakan untuk anak-anak. Salah satunya training cup lah. Bayi […]

SENARAI PUSAT EIP (EARLY INTERVENTION PROGRAM) DI MALAYSIA TERMASUK RAWATAN ALTERNATIF

Tahniah buat ibu bapa yang dah berjaya hantar anak-anak ke sekolah. Mommy pun termasuk juga tahun ni di mana Hannah Damia dah mula belajar di tahun 1. Namun, di sebalik kegembiraan yang dirasai, ada sebahagian kanak-kanak yang tak dapat memasuki sekolah / tadika atas beberapa sebab tertentu. Dan kesannya ibu bapa panik apabila anak-anak tak […]

BUNCIT? NAK KURUS CEPAT? TRY MINCE GULA-GULA KURUS & GEL COOL ROSE DIMAR

Buncit Dagu berlapis Saiz badan makin ‘comel’ Kolestrol tinggi Malasnya bersenam! Jeles tengok orang ramping! Aduh.. macam-macam masalah ni. Macam mana nak selesaikan masalah ni? Mommy pun ada masalah seperti di atas tau walaupun kurus. Buncit sebab tak betul-betul bertungku masa berpantang dulu kot, lepas tu Mommy takut sangat kolestrol tinggi dan paling Mommy malas […]

PENAWAR ASMA : MINYAK HERBA ASMAK BERWAJAH BARU

penyakit-asma-minyak-herba-asmak-wajah-baru

Pernah dengar seseorang merungut sesak nafas kerana asma? Atau ternampak seseorang menggunakan ubat sedut (inhaler) untuk membolehkannya bernafas? Teringat masa Hannah kecik dulu, selalu sangat diserang batuk selsema. Siap pernah guna inhaler juga. Yang paling merimaskan Mommy ialah kahak. Kahak terlalu degil sampai kadang-kadang tu pergi klinik untuk nebulized. Masalah asma, semput dan lelah ni […]

ASMA, SEMPUT, LELAH? APAKAH PUNCA DAN RAWATANNYA?

Pernah dengar seseorang merungut sesak nafas kerana asma? Atau ternampak seseorang menggunakan ubat sedut (inhaler) untuk membolehkannya bernafas? Teringat masa Hannah kecik dulu, selalu sangat diserang batuk selsema. Siap pernah guna inhaler juga. Yang paling merimaskan Mommy ialah kahak. Kahak terlalu degil sampai kadang-kadang tu pergi klinik untuk nebulized. Masalah asma, semput dan lelah ni […]

RISAU..

Perasaan yang dah lama tak rasa. Perasaan macam ada something wrong ni pernah Mommy rasa masa Ariq Emir (AE) umur 6 bulan dulu. Cranky dan kerap menangis. Kadang-kadang macam takde sebab. Allahu. Kenapa ni sayang? Dalam seminggu ni, hari-hari cikgu mengadu Ariq asyik nangis. Memang tak boleh biar dia sorang langsung. Ermmm.. Masa AE usia […]

NORMAL ATAU CAESAREAN? SET MANDIAN UNTUK IBU & ANAK SELEPAS BERSALIN | COSMODERM

SET MANDIAN KHAS UNTUK IBU & ANAK. Tertarik betul Mommy dengan teknik pengiklanan website Cosmoderm ni tau. Kan Mommy pernah cerita sebelum ini, Mommy memang suka sangat dengan iklan-iklan comel Cosmoderm ni. Memudahkan kita sebagai pengguna untuk memilih. Sangat jimat masa! Tengok gambar je, dah boleh pilih mana yang kita nak. Set lengkap pula tu! […]

VIRUS CONGO (CCHF VIRUS), PENYAKIT BERJANGKIT KESAN DARI GIGITAN SENGKENIT / KUTU BABI

Di Malaysia, penyakit virus Congo ini belum dilaporkan, tetapi kebimbangan untuk ia merebak masih ada berikutan permintaan terhadap lembu tempatan untuk ibadah korban sepanjang musim perayaan Aidiladha yang tidak mencukupi menyebabkan ramai penternak membawa masuk lembu import dari Thailand dan Myanmar. Simptom bermula secara tiba-tiba apabila pesakit yang dijangkiti virus berbahaya ini akan mendapat demam, […]