SENARAI PUSAT EIP (EARLY INTERVENTION PROGRAM) DI MALAYSIA TERMASUK RAWATAN ALTERNATIF

Tahniah buat ibu bapa yang dah berjaya hantar anak-anak ke sekolah. Mommy pun termasuk juga tahun ni di mana Hannah Damia dah mula belajar di tahun 1. Namun, di sebalik kegembiraan yang dirasai, ada sebahagian kanak-kanak yang tak dapat memasuki sekolah / tadika atas beberapa sebab tertentu. Dan kesannya ibu bapa panik apabila anak-anak tak […]

GIGI SUSU HANNAH DAMIA DICABUT!

GIGI SUSU HANNAH DAMIA DICABUT! Malam tadi, Mommy dah tak boleh tangguh dah. Sebab Mommy risau gigi Hannah tak cantik nanti. Ini kes selepas 3 Mac lalu, Mommy perasan ada 1 gigi extra di  belakang gigi barisan hadapan. Ini gambarnya. Nampak ada gigi belakang tu? Tak cantik kalau dibiarkan. Mommy pula cemas bila tengok ini. […]

6 TIPS TANGANI ANAK SUKA MENJERIT

ATASI MASALAH ANAK SUKA MENJERIT “Anda mungkin pernah menyaksikan situasi ini: Sebuah keluarga dengan anak kecil yang suka menjerit sekuat-sekuatnya di khalayak ramai. Perkara tersebut juga membuatkan anda selalu tertanya-tanya mengapa si ibu dan bapa tidak mendisiplinkan anak mereka. Tetapi selepas menjadi ibu kepada seorang kanak-kanak yang suka menjerit, segalanya telah berubah.” Betul tak? Ya […]

BILA GIGI KEKAL SEPATUTNYA TUMBUH?

BILA GIGI KEKAL SEPATUTNYA TUMBUH? Gigi Kekal Lewat Tumbuh Bila pertumbuhan gigi dianggap lewat ? – Biasanya gigi kacip kekal di rahang atas tumbuh ketika kanak-kanak berumur 7 – 8 tahun. – Pertumbuhan gigi dianggap lewat apabila gigi itu masih belum tumbuh bila kanak-kanak telah mencapai umur 8½ – 9 tahun ke atas. Kenapa berlaku […]

GAMBAR PASSPORT PERTAMA ARIQ EMIR

Salam dan selamat petang. Memandangkan Mommy dan Daddy dah berkeputusan untuk mendaftarkan Ariq Emir ke tadika, jadi salah satu kewajipan ialah memberi gambar berukuran passport kepada pihak tadika. Hmm.. ok ke eh? Dengar ke arahan kalau nak snap ni? Huuu. Ok. Kita cuba. Jadi semalam, travel lah kita naik train ke NU SENTRAL. Kemain jauh […]

EKZEMA ARIQ EMIR MAKIN TERUK!

Salam Sudah lama rasanya Mommy struggle dengan ekzema Hannah Damia & Ariq Emir (HDAE) ni. Petanda memula lepas Mommy tengok peha HD yang Mommy pernah cerita kat sini, ekzemakah dia. Mommy kesan ekzema HD sejak dia mula tadika. Terbaru, Mommy ada try sabun susu kambing moogoo ni dan nampak macam leher AE & peha HD […]