SINOPSIS DRAMA LAFAZKAN KALIMAH CINTAMU 1

SINOPSIS LAFAZKAN KALIMAH CINTAMU

Published on :

LAFAZKAN KALIMAH CINTAMU | Fuh.. Episod pertama pun dah buat Mommy leleh meleleh air hidung haaaa. Srott Srott. Adui. Cerita sedih la pula.. Siapa yang tak kenal penulis novel Siti Rosmizah Semail. Penulis novel (juga seorang peguam), yang novelnya sangat terkesan di hati. Mommy bukan pengumpul novel, tapi novel SR yang pertama Mommy baca ialah […]

SELAMAT HARI LAHIR WAHAI SAHABAT..

Published on :

Selamat pagi. Terfikir.. apakah ucapan Selamat Hari Lahir di Facebook dan Whatsapp sudah cukup buat sahabat Mommy ini. Bila sebut tentang sahabat, ia mungkin membawa maksud sebaya atau jarak umur tak terlalu beza. Jika terlalu beza dah tak jadi sahabat kot. Jadi pakcik. Hahaha.. Memandangkan beza lebih kurang 1 dekad, Mommy tetap anggap sebagai sahabat […]

TIPS TONTON WAYANG DENGAN ANAK-ANAK

TIPS TONTON WAYANG DENGAN ANAK-ANAK

Published on :

Pernah tak korang bawa anak-anak tonton wayang? Mommy setakat ni, dah banyak kali juga. Tapi, tak la kerap. Sebab? Mommy cuak, kalau anak-anak tak bagi kerjasama. Bukan tak boleh nak bawa, cuma ibu bapa kena bijak sikit handle. Ok meh Mommy nak kongsi tips untuk korang yang teringin bawa anak-anak tonton wayang. 1. Faham dan […]

KEMBARA #KBBA9 COSMODERM - IKHLAS TOURS KE NEW ZEALAND TEMPAT MENARIK DI ROTORUA (SPRING TIME) (PART 4) (15)

IMBASAN 2017.. TAK SALAH ANGAN-ANGAN

Published on :

Pernah.. Mommy berangan untuk ada rumah sendiri. Mommy berangan untuk tidak bekerja. Mommy berangan untuk hantar anak-anak ke sekolah sendiri. Mommy berangan untuk menulis blog tanpa ada gangguan di pejabat atau mata-mata yang memerhati. Mommy berangan menang gadget. Mommy berangan untuk berjalan jauh di luar Malaysia. Haaa.. Semua tu bermula dari angan-angan tau. Dan 2017, […]

mommy asyik work

MOMMY ASYIK WORK JER..

Published on :

Seringkali jawapan “Mommy work” diberikan bila anak sulung Mommy tu tengok Mommy asyik hadap laptop dan telefon. Kadang-kadang, nak tidur pun, Mommy masih pegang telefon, dan bila ditanya apa yang Mommy buat, Mommy cuma jawab yang Mommy work. Rupanya, jawapan itu adalah skema jawapan di otak Hannah bila setiap kali orang pegang telefon. Iklan di […]