PERFUME BAJET TETAPI TAHAN LAMA BAUNYA! | PERFUME DEXANDRA

PERFUME BAJET TETAPI TAHAN LAMA BAUNYA! PERFUME DEXANDRA - 4

Pakwe:”Sayang, you kentut ya?” Makwe:”Ha’ah I kentut, sorry yer” Pakwe:”Bau dia mcm perfume De’Xandra!” Makwe:” Kenapa? Wangi ke?” Pakwe:”Bukan…. Tahan lama!” Hahaha.. ok gurau.. Nak kasi korang longgar pipi sikit untuk senyum. Nak cite ni, Mommy sebenarnya dah lama aim Perfume Dexandra ini. Ramai sangat bagi feedback cakap: “serius best, serius wangi, serius tahan lama” Mommy […]

ENTRY MEROYAN YANG ORANG SUKA??

Betul ke? Meroyan yang dorang suka tu kalau kita bebel marah orang dan marah diri sendiri kot. Hahaha. Entah lah. Mommy jarang nak meroyan marah orang dalam blog. Tak pandai. Sebab kalau marah sangat, Mommy lebih suka diam sampai heal sendiri. Dan orang tak amek port untuk pujuk pun. Kan? Eh.. mana dorang sedar pun […]

2 BLOGGER KBBA9 TERJAH..

Haaa tudia.. terjah la sangat. MakcikPoyak dengan MakcikPerfume datang hantar pesanan. Esok Makcik Sabun pulak datang. Haha. MakcikPoyak.. Maaflah.. Mommy tak reti senyum macam makcik poyak tu.. Haha.. dah jadi trademark dah senyuman tu, tapi Mommy gagal lagi. Nak tengok trademark #senyumankaklong tu? Ni haaa.. Sama kan? Hahaha.. #creditpickaklong Ok setel kroni Poyak. Datang MakcikPerfume pulak. Haha. Passing […]

SLOW SLOW DEKO RUMAH IMPIAN

Deko rumah impian sebenarnya sangat mencabar. Dah la takde ilmu dekorasi sangat. Jadi Mommy banyak rujuk page Mommy sendiri iaitu page Shehanzstudiodotcom & Idea Susun Atur & Dekorasi untuk dapat idea sikit. Mommy masuk rumah baru ni 1 Februari 2017 lalu. Bajet memang tak banyak la bila masuk tu. Kena jimat sana-sini. Betullah cakap orang.. nak […]

NAK TOLONG MELAYU KONON

Ini masalahnya kalau kau yakin sangat melayu tu terbaik. Ah racistnya. Aku tak cakap semua melayu. Tapi melayu yang jenis cincai dan kalau tahu tak mampu.. jangan buat! Bukan yakin sangat pun.. tapi bila dah ramai saran.. kita cepat percaya. Nak kata harga murah.. bukan murah sangat pun. Standard je. Cuma mungkin lebih murah dari […]

PEMENANG IPHONE 7 TYZARA IALAH..

Emosi betul Mommy dari malam tadi tau. Hahahaha. Ini gara-gara Ben Ashaari buat teaser untuk pemenang contest Kenapa Aku Pilih Tyzara? Berdebar apabila pada mulanya baca entri pengumuman Pemenang Iphone Tyzara. Rupa-rupanya pengumuman pertama ialah pemenang Share Terbanyak (Lisa ciksepet.com) & Pemenang Tempat Ketiga Artikel Terbaik (Raji razzwey.com). Tahniah walau apapun. Haihhh. Gigil k nak […]

WHAT IS YOUR POWFACTOR? | ADIK-ADIK YANG MINAT POWERPUFF GIRL PATUT CUBA NI!

Hai adik-adik sayang. Kakak ada 1 benda menarik nak cerita ni. Haa.. kakak sangat. Adik-adik minat Powerpuff Girl tak? Kakak minat tau.. Terbaru, Cartoon Network melancarkan 1 rancangan hebat iaitu POWFACTOR bersama Abang Danish Harraz, 10 tahun, pembuat kek kanak-kanak yang mewakili Malaysia. When Professor Utonium accidentally added Chemical X to his recipe of sugar, spice, and everything […]

CARA URUS STRESS SECARA EFEKTIF

CARA URUS STRESS SECARA EFEKTIF

CARA URUS STRESS SECARA EFEKTIF STRESS.. Apa itu stress? Stress is a physical, emotional and mental reaction to change. It encompasses pressure, burden, conflict, fatigue, tension, panic, nervousness, anxiety, depression & loss of  vitality that often happens when changes occur to the body @ mind.” KENAPA KITA STRESS? Antara sebab2 yang paling besar yang menjadi […]

WELL DONE HANNAH. GOOD START!

Alhamdulillah. Syukur ke hadrat Ilahi.. Tak sia-sia setiap hari Mommy nasihat suruh Fokus Fokus Fokus! Good Job Hannah. Patut la bila tanya how’s exam? Ok je. Senang. Amboi. Bila Mommy check paper.. kebanyakan yang salah tu lebih kepada clumsy. Huhu.  Kedudukan dalam kelas pun not bad. No 6 daripada 40 orang. Alhamdulillah. Takpe.. banyak masa […]

ADIDAS FOR MOMMY! | #GooseySelfie

Dulu.. lama dulu.. Mommy ada join satu pertandingan selfie. #GooseySelfie namanya. Seronok main apps tu. Sempena pembukaan MyTownKL shopping mall. Masukkan gambar.. edit sikit letak mulut goose tu. Pastu share. Senang giler.. Nah.. semua pic masa Mommy kat Korea. Hehe.. Dan baru-baru ni.. telah diumumkan pemenangnya. Ramai juga yang menang sebenarnya dan Mommy pula dapat […]

JANGAN SALAH PILIH BABY CARRIER

CARA PILIH BABY CARRIER YANG BETUL

Zaman Babywearing ni dah lama Mommy tinggalkan. Tapi ilmu mengenai kepentingan baby carrier memang Mommy tak lupa. Mommy sedia untuk kongsi. Pengalaman carry Hannah & Ariq dari seawal usia 3 bulan sehingga 3 tahun, buat Mommy rasa bangga menjadi salah seorang ibu yang pentingkan cara mendukung anak dengan betul. Mommy ada group bisnes tau. Dulu, […]

TERINGIN NAK PANGGIL ABANG.. TAPI..

. . . Geli. Hahahaha. Seboleh-bolehnya, Mommy akan elak memanggil semua orang yang lebih ‘dewasa/tua’ dari Mommy dengan panggilan abang! Serius! Setakat ni, hanya abang kandung Mommy je yang Mommy panggil abang. Selain dari tu, erm.. jap.. oo abang2 ipar tapi sambung nama dorang la. Tapi, kalau boleh elak, elak juga. Hahahaha.. Suami pun.. Bam […]