KEMPUNAN CUCUR UDANG KUAH KACANG

Sebenarnya ini antara fav Mommy dalam semua-semua cucur yang wujud di bumi ini. Dengan syarat, kuah untuk cucur udang tu adalah kuah kacang. Pertama kali bila tengok cara orang jual kat bazar tu, udang sekoq besar gila, tepung lebih, makan dengan sos, Mommy macam.. errrr.. tak biasa lah. Sanggup tak beli. Finally, hanya tunggu bila […]

VIDEO BULI YANG MENGINSAFKAN SAMPAI SESAK DADA

kes buli 2017

Sakit hati fikir kes buli ni. Mommy pun pernah je rasa, cuma mental je la dibuli. Fizikal tak pernah. Kes buli ni, dari zaman sekolah lagi dah dengar macam-macam. Kes kena pukul tu memang terjadi gak la. Apatah lagi daddy sendiri pun sekolah sama dengan Mommy. Macam-macam la cerita yang dengar kan? Dibuli dan membuli. […]

BERJAYA JUGA KEJAR KAU WAHAI ADSENSE

Haaaa. dia punya level ketegaq sementara nak boleh dapat dia tu, macam kita ni wanita marhaen tapi kejar Aaron Aziz. Korang paham tak level susahnya tu? Korang ingat, Aaron Aziz tu hadap sangat ke nak kat kita ni? Sudah tentulah banyak cabarannya. Antaranya, korang kena berusaha lebih sikit. Tapi bukan la rampas dia. Usaha nak […]

JOM JELAJAH NEW ZEALAND DENGAN IKHLAS TOURS

JOM JELAJAH NEW ZEALAND DENGAN IKHLAS TOURS

Jelajah New Zealand menjadi impian Mommy selain jejak Korea dan Jepun. Nak update entri ni pun tersenyum sorang-sorang. Moga Allah permudahkan urusan #KembaraKBBA9 ini. Tak lama dah. Sekarang dah masuk bulan 6 dah. Wuhuuuu.. Kami dijangka akan ke sana pada musim Bunga! Haaa.. Syiok tak? Giler tak syiok. Perancangan ke New Zealand agak mudah apabila […]

HAPPY BIRTHDAY MOMMY

Mommy tak expect langsung akan ada surprise macam ni. Punya lah sibuknya hari ni. Asyik ngadap laptop sampai ke tengah malam. Tq Daddy for this. Tetiba datang nyanyi2 anak beranak. Wuwuwuw. Nak nangis. Mommy tak mintak.. T_T Tq kakak.. gigih buat kad ucapan untuk Mommy. Siap janji.. esok nak buat kad lagi guna kertas warna. […]

KOPI BADANG.. OH KOPI BADANG CAFE!

KOPI BADANG KOPI 3 IN 1 (8)

Kopi Badang, pertama kali Mommy dengar nama tu, macam-macam persoalan dalam kepala Mommy. Kenapa nama dia Badang? Korang tahu la kan, kisah Badang macam mana kan? Jadi, ada kopi badang ni, kalau minum, Mommy jadi Badang tak? Hehehe.. Dan akhirnya Mommy tahu jawapannya apabila berpeluang ke Majlis Pelancaran Kopi Badang Cafe di Saloma Bistro pada […]