INGAT TRAVEL, INGAT COSMODERM (PART 2) | KHAS UNTUK JEMAAH UMRAH & HAJI, COSMODERM SET UMRAH & HAJI WAJIB DIMILIKI.

Cosmoderm Set Umrah & Haji (tanpa wangian / bebas haruman)

Ewah. Pantun pula. Kalau sebelum ini Mommy kongsi mengenai Travel Pack Cosmoderm di entri Ingat Travel, Ingat Cosmoderm ke Korea, Mommy sarankan korang turut juga membaca entri terbaru Mommy ini, khasnya jika korang, keluarga, ibu bapa, atuk nenek, makcik pakcik korang yang bakal naik Haji atau hendak mengerjakan Umrah. Inshaa Allah, berbaloi masa anda. Hehe. […]

APA ITU GOUT??

Apa itu Gout weh???? Tetiba rasa sengal kat tepi kaki. Denyut sakit juga kat jari kaki (telunjuk). Tepi ibu jari kaki. Kata kawan.. mungkinkah Gout?? Ermm.. Gout selalu serang ibu jari. Tapi boleh kacau sendi juga. Arghh. Risau pulak.. Tapi tak de plak any swollen kat kaki tu. Terus Mommy search sikit info kat myhealth.. […]

ADA SURYA APPLE CIDER VINEGAR DENGAN MADU ASLI, DAH TERLUPA AIR MANIS LAIN..

Sebut ACV atau Cuka Epal, memang meremang bulu roma Mommy. Dengan baunya yang cukup kuat, memang setiap kali guna tu, tahan nafas je la. Tapi disebabkan khasiatnya yang sangat banyak, Mommy ignore bab bau tu. Itu dulu.. sekarang, Mommy dah jatuh hati dengan Surya ACV, ramuan cuka epal dengan kelazatan madu tulen. Sedap! Dan tidak busuk […]

MOMMY.. KAKI SAKIT LENGUH!!! NAH.. COSMODERM DEEP HEAT LOTION!

“Mommy.. Kaki Sakit Lenguh” Itu ayat Hannah.. Bahasa Melayu yang kadang-kadang masih kelakar. Ditambah dengan drama tangisan setiap kali mengadu ‘kaki sakit lenguh’ tu, bertambah-tambah kelakar rasa. Sebab.. setiap kali dia nangis, Mommy gelak dulu. Sakit lenguh.. sakit lenguh.. Lenguh je dah laaaa.. Mommy dah faham dah.. Memandangkan drama tangisan dah bermula, Mommy pun ambillah […]

KENAPA AKU PILIH TYZARA?

syampu-tyzara-shampoo-3

Tyzara .. Kenapa aku pilih Tyzara? Haa. Meh nak cerita.. Sebelum tu, nak tanya ni. Pernah tak asal bangun tidur je, rambut penuh atas bantal? Tak pun, korang jalan keliling rumah, penuh rambut kat lantai atau tepi-tepi dinding. Dah macam hiasan dah. Hihi Pastu korang stress sebab kena sapu lantai hari-hari penuh rambut je. Pastu […]

BAHAYA KOLESTEROL TINGGI | RAWAT DENGAN JUS I-QMAH RERAMA

JUS I-QMAH RERAMA - MINUMAN TAMBAHAN UNTUK KESIHATAN - REVIEW (5)

Selalu orang kaitkan kolesterol ni dengan orang yang berisi atau berbadan besar. Sebenarnya, kandungan kolesterol yang tinggi dalam darah bukanlah bergantung kepada saiz badan. Yang kurus macam Mommy ni pun sebenarnya ada risiko kalau tak betul-betul jaga. Kita mungkin berasa sihat dan tidak sedar akan masalah ini sehinggalah ujian saringan untuk kolesterol dilakukan. Bagi yang mempunyai […]

CARA MERAWAT EKZEMA DAN PSORIASIS – CUBA BEDAK ASMAK

CARA MERAWAT EKZEMA DAN PSORIASIS - CUBA BEDAK ASMAK

Cara merawat ekzema dan psoriasis bukanlah mudah. Namun, setiap penyakit pasti ada cara untuk mengawalnya, termasuk penyakit kulit ekzema pada bayi dan psoriasis ini. Apa itu penyakit kulit ekzema? Apa itu psoriasis? Bagaimana cara merawat ekzema dan psoriasis? Sebut pasal penyakit kulit ekzema pada bayi ni, Mommy seram fikir masa Hannah dan Ariq sendiri melalui zaman […]