THE BEAUTY OF LOW-RISE AND LOW-DENSITY CONDOS

PROPERTIES SALE IN MALAYSIA

Admittedly, condo living is a trend that is considered to beneficial and relevant to today’s society especially when some properties for sale in Malaysia is getting insanely unaffordable. Over the past few decades, people have been prioritizing living in condos because of the easy and low-maintenance lifestyle. Whether it is young professionals or retired employees, […]

KEMPUNAN CUCUR UDANG KUAH KACANG

Sebenarnya ini antara fav Mommy dalam semua-semua cucur yang wujud di bumi ini. Dengan syarat, kuah untuk cucur udang tu adalah kuah kacang. Pertama kali bila tengok cara orang jual kat bazar tu, udang sekoq besar gila, tepung lebih, makan dengan sos, Mommy macam.. errrr.. tak biasa lah. Sanggup tak beli. Finally, hanya tunggu bila […]

VIDEO BULI YANG MENGINSAFKAN SAMPAI SESAK DADA

kes buli 2017

Sakit hati fikir kes buli ni. Mommy pun pernah je rasa, cuma mental je la dibuli. Fizikal tak pernah. Kes buli ni, dari zaman sekolah lagi dah dengar macam-macam. Kes kena pukul tu memang terjadi gak la. Apatah lagi daddy sendiri pun sekolah sama dengan Mommy. Macam-macam la cerita yang dengar kan? Dibuli dan membuli. […]

BERJAYA JUGA KEJAR KAU WAHAI ADSENSE

Haaaa. dia punya level ketegaq sementara nak boleh dapat dia tu, macam kita ni wanita marhaen tapi kejar Aaron Aziz. Korang paham tak level susahnya tu? Korang ingat, Aaron Aziz tu hadap sangat ke nak kat kita ni? Sudah tentulah banyak cabarannya. Antaranya, korang kena berusaha lebih sikit. Tapi bukan la rampas dia. Usaha nak […]

JOM JELAJAH NEW ZEALAND DENGAN IKHLAS TOURS

JOM JELAJAH NEW ZEALAND DENGAN IKHLAS TOURS

Jelajah New Zealand menjadi impian Mommy selain jejak Korea dan Jepun. Nak update entri ni pun tersenyum sorang-sorang. Moga Allah permudahkan urusan #KembaraKBBA9 ini. Tak lama dah. Sekarang dah masuk bulan 6 dah. Wuhuuuu.. Kami dijangka akan ke sana pada musim Bunga! Haaa.. Syiok tak? Giler tak syiok. Perancangan ke New Zealand agak mudah apabila […]

RESIPI MUDAH BULAN PUASA | MENU BERBUKA PUASA

RESIPI MUDAH BULAN PUASA MENU BERBUKA PUASA 15

Mommy nak cuba masak time bulan puasa ni. Jadi, Mommy pun memulakan gerakan mencari resipi. Dah tentu-tentulah nak cari resipi mudah sahaja. Hihi.. IDEA RESIPI MUDAH BULAN PUASA 1. POPIA GORENG by Aby #hdaecrew Ok Mommy mulakan Popia Goreng by Aby Badarudin, peniaga Eatalian Express Homemade Vege Pasta, yang sudi berkongsi resipi di bawah. Tak sempat […]

HAPPY BIRTHDAY MOMMY

Mommy tak expect langsung akan ada surprise macam ni. Punya lah sibuknya hari ni. Asyik ngadap laptop sampai ke tengah malam. Tq Daddy for this. Tetiba datang nyanyi2 anak beranak. Wuwuwuw. Nak nangis. Mommy tak mintak.. T_T Tq kakak.. gigih buat kad ucapan untuk Mommy. Siap janji.. esok nak buat kad lagi guna kertas warna. […]