KENAPA AKU PILIH TYZARA?

syampu-tyzara-shampoo-3

Tyzara .. Kenapa aku pilih Tyzara? Haa. Meh nak cerita..

Sebelum tu, nak tanya ni. Pernah tak asal bangun tidur je, rambut penuh atas bantal? Tak pun, korang jalan keliling rumah, penuh rambut kat lantai atau tepi-tepi dinding. Dah macam hiasan dah. Hihi

Pastu korang stress sebab kena sapu lantai hari-hari penuh rambut je. Pastu korang pun emosi, siap menangis melihat rambut-rambut gugur yang makin lama makin menipis. #drama

Tambah-tambah yang alami rambut gugur lepas bersalin tu, haaaaa.. Banyak betul!

Haa.. jawapan kebanyakannya ialah ya kan?

kenapa aku pilih tyzara
Nak menang iphone 7? Klik gambar ini laju-laju

APA ITU TYZARA?

Tyzara adalah jenama bagi Shampoo Rawat Rambut yang lebih dikenali sebagai shampoo soya. Tyzara mempunyai beberapa kelebihan untuk mengawal masalah rambut gugur, rambut rosak dan bercabangkelemumur dan gatal kulit kepala, rambut berbau dan kulit kepala berkerak.

Kalau dulu, rupa botol dan tekstur cecairnya sebegini..

syampu-tyzara-shampoo-3
WAJAH LAMA

Wajah kini, dengan formulasi baru untuk miliki rambut sihat dan cantik.

KENAPA AKU PILIH TYZARA - 2
TYZARA BERWAJAH BARU & KINI BERASASKAN SOYA

Tyzara menggunakan bahan yang berkualiti tinggi iaitu:

  • PROTEIN SOYA – dihasilkan daripada kacang non-GMO dan kacang soya asli, di mana protein soya ini memberi tenaga pada rambut kita
  • PANAX GINSENG ROOT EXTRACT – menguatkan akar rambut dan memberikan kesuburan kulit kepala untuk memberi ruang anak rambut baru tumbuh
  • MAJUS ROOT EXTRACT – memberikan vitamin pada akar rambut dan menyahkan kotoran kulit kepala

KENAPA AKU PILIH TYZARA?

Antara sebab utama Mommy pilih Tyzara adalah sebagai syampu untuk rambut gugur Mommy ni… Seksa tau bila tengok seluruh pelosok lantai rumah tu, ada rambut gugur. Nak tuduh sape? Sah-sah la diri sendiri sebab anak-anak dan suami rambutnya kontot! Kahkah.

KENAPA AKU PILIH TYZARA - 2

Kenapa Aku Pilih Tyzara? Sesuai untuk semua jantina, remaja dan dewasa, juga kanak-kanak adalah salah satu sebab lagi kenapa Mommy suka sangat Tyzara. Mommy dan Daddy berkongsi shampoo yang sama. Itu pun sebab Daddy ada masalah kelemumur.

Dah genap 3 bulan Mommy setia dengan Tyzara, yang sangat viral sekarang ni.  3 bulan tauu.. Bukan satu jangka masa yang pendek. Kalau dah guna lama tu, maksudnya memang serasi la dengan kulit kepala Mommy. Dan juga rambut pun makin lembut. Tak sia-sia Mommy ikut petua team Tyzara yang syorkan shampu setiap hari.

Haha.. ala.. kan ada mitos dulu, tak boleh kerap shampu. Kang gugur cepat. Gitu. Betul tak?

Tapi, sekurang-kurangnya Mommy takde la percaya 2 lagi mitos pelik iaitu jangan basahkan rambut waktu pagi sebab takut berbuah & jangan basahkan rambut ketika period. Pelik tu.. tak selesa kot!!

syampu-tyzara-shampoo-3

Selain shampoo, Tyzara juga ada serum rambut untuk merawat pelbagai masalah rambut dan kulit kepala ni.. Gabungan shampoo dan serum adalah yang terbaik bagi mendapatkan kesan maksimum tanpa menggunakan perapi/conditioner.

Jangan risau, ianya Halal & mempunyai kelulusan KKM.

JANGAN MALAS JIKA NAK MERAWAT

Antara faktor utama masalah rambut dan kulit kepala, adalah kerana masih tidak konsisten dalam merawat.

Apa yang Mommy boleh kongsi ialah, kehebatan Tyzara yang mampu merawat dalam 1 malam sahaja (bergantung kepada individu).

Bukan susah nak menggunakannya, selepas shampoo, sapu jer serum.

Lihat apa kata mereka yang telah mencuba formula baru Tyzara, Shampoo Soya ini.

syampu-tyzara-shampoo-6
testimoni Tyzara
syampu-tyzara-shampoo-6
testimoni Tyzara

Pesanan team Tyzara, dalam tempoh merawat rambut dan kulit kepala, tidak boleh campur dengan shampoo-shampoo lain. Begitu juga dengan Serum.

Jangan gunakan sebarang minyak kelapa di kulit kepala dalam tempoh merawat.

MAKLUMAT LANJUT

Kalau nak dapatkan info penting yang lain, boleh je korang ikuti:

Kenapa Aku Pilih Tyzara? Selamat & Diyakini berkesan..

Selamat beramal.

22 Replies to “KENAPA AKU PILIH TYZARA?”

  1. Alasa rambut ai x gugur. Tapi dah keluar “rambut macho”.. alaaa rambut keputih-putihan tu… banyak urat dah tumbuh ni. Ngeee…

    Tak der syampoo yang boleh hitamkan rambut macho tu?
    sohoque recently posted…Wajibkah Kata Kunci dimasukkan di dalam tajuk entri untuk kuatkan SEOMy Profile

    1. xpe la.. baru nampak lebih macho. haahhah

  2. Tak sabar jugak nak cuba Tyzara ni!
    mas saari recently posted…Mesti curi masa untuk anak²My Profile

    1. berbaloi beli kak. hehehe

  3. Tyzara best! I dah tak guna shampoo lain dah hehe
    Mama Kembar Tiga recently posted…Mama Takut Lemas!My Profile

    1. wah.. tbaik la kak.. saya pun rasanya ni..

  4. Macam menarik shampoo ni. Ada peluang nk pakai dulu.
    Elih Japahar recently posted…Kerja Dari Rumah Dengan iLanceeMy Profile

    1. ya. cuba. best syampu ni..

  5. Pwh belom guna. Ada ke untuk rambut botak. Takde rambut macam aiii.

    1. i ada jual tp yg lain. khas utk botak. hahahahaha

  6. Saya Bella agent tyzara. Boleh call saya 016 8722161.

    Tuan rumah, tumpang iklan ya..

    1. moga maju jaya bella

  7. Tyzara terbaik 🙂
    Calrase Patrick recently posted…Kerja Dari Rumah Dengan iLanceeMy Profile

    1. yes. pilih tyzara skrg..

  8. Isteri baca ni seronok dia nanti

    1. hehe cpt belikan untuk isteri

  9. Tyzara best..pernah guna

    1. yezza. mmg best

  10. Nak cuba nanti..banyak betul rambut gugur

  11. please provide the reading language option too..so majority of people can read your effective content

  12. seksa kalau rambut gugur tau.. nasib baik yanie dah cuba tyzara..terbaik!!
    yanieyusuf recently posted…Kenapa aku pilih TYZARAMy Profile

  13. Boleh cuba ni, sesuai dengan rambut gugur macam ena. Sampai tak boleh berambut panjang, gugur banyak. Thanks share

Leave a Reply

CommentLuv badge