CARA MERAWAT EKZEMA DAN PSORIASIS – CUBA BEDAK ASMAK

CARA MERAWAT EKZEMA DAN PSORIASIS - CUBA BEDAK ASMAK

Cara merawat ekzema dan psoriasis bukanlah mudah. Namun, setiap penyakit pasti ada cara untuk mengawalnya, termasuk penyakit kulit ekzema pada bayi dan psoriasis ini. Apa itu penyakit kulit ekzema? Apa itu psoriasis? Bagaimana cara merawat ekzema dan psoriasis? Sebut pasal penyakit kulit ekzema pada bayi ni, Mommy seram fikir masa Hannah dan Ariq sendiri melalui zaman […]

MASUK RUMAH BARU.. KEHIDUPAN BARU..

Alhamdulillah.. 21 Januari 2017 (Sabtu) mencatat sejarah buat Mommy & family kerana berpeluang merasa perasaan seronok memiliki rumah sendiri. Rumah pertama kami. Alhamdulillah.. Syukur tak henti. Bila dah masuk tu, terus apply tips selepas dapat kunci rumah ni.. CABARAN Buat permulaan tu ada la juga cabarannya. Booking rumah pada 13 September 2014 lagi. Pastu ada […]

LIRIK I’LL BE YOUR MAN – BTOB

LIRIK I'LL BE YOUR MAN - BTOB

Sekarang kan tengah hit sangat KDrama Goblin. Pastu sebelum ni plak Mommy layan ex boyfriend Mommy berlakon The Legend of the Blue Sea, sampai dah tak terlayan dah. Asyik lupa je nak tengok. Haha. Tak tahu dah habis ke belum. Drama Goblin plak, katanya minggu ni last. Pastu, tetiba Mommy dengar satu lagu korea best […]

CARA MEMILIH TRAINING CUP YANG BAGUS UNTUK ANAK-ANAK | ETHISSA OXO TOT

CARA MEMILIH TRAINING CUP YANG BAGUS UNTUK ANAK-ANAK ETHISSA OXO TOT

Cara memilih training cup yang bagus pernah menjadi topik perbincangan Mommy ketika anak-anak masih kecil. Kalau korang ada ikuti fanpage Mommy iaitu Homemade Food for HDAE, Mommy pernah berkongsi di situ pelbagai aspek untuk pemakanan anak-anak. Selain makanan homemade, Mommy juga berkongsi dengan peralatan-peralatan yang Mommy gunakan untuk anak-anak. Salah satunya training cup lah. Bayi […]

KELAS BELAJAR BUAT BLOG, WORDPRESS DAN SEO BERSAMA MYSCREATIVE

KELAS BELAJAR BUAT BLOG

Adakah korang teringin menjadi blogger? Tapi boleh dikatakan memang tak tahu langsung bab nak buat blog, apatah lagi isi-isi dalamannya tu? Jangan risau. Baca sampai habis. Entri ini entri tertangguh. Sebab ambil masa setahun baru boleh buat testimoni. Haha.. shehanzstudio.com yang berplatformkan WordPress bakal sambut harijadinya yang pertama pada 19 Jan 2017 nanti. Anggaplah Mommy […]

10 CARA UNTUK HAPPY

Kecewa bukan bermaksud kita tak boleh Happy. Pernah dengar lagu Happy? Ala.. Jomblo Happy! Ok takde kaitan. Mommy runsing sangat-sangat sepanjang bulan 1 ni. Banyak benda kena fikir, bab nak masuk rumah baru la, bab Ariq ni la. Memang pening sangat. Ada banyak cara untuk buat kita happy. Jom Mommy kongsi 10 cara untuk Happy! […]

HANCUR SANGAT HATI MASA TU..

“Maaf Puan, kami tak dapat menjaganya” Bila dah sehari tak pergi.. “sana Daddy.. sekolah sana” Bila dah 2 hari tak pergi.. “sana Daddy.. sekolah sana” Well.. korang rasa masa tu air mata Mommy banyak mana? Hati mana yang tak sedih. Baru 2 hari, dah kena rejek. Tak mengapa. Ariq perlu diberi lebih perhatian kali ini. […]

SENARAI PUSAT EIP (EARLY INTERVENTION PROGRAM) DI MALAYSIA TERMASUK RAWATAN ALTERNATIF

Tahniah buat ibu bapa yang dah berjaya hantar anak-anak ke sekolah. Mommy pun termasuk juga tahun ni di mana Hannah Damia dah mula belajar di tahun 1. Namun, di sebalik kegembiraan yang dirasai, ada sebahagian kanak-kanak yang tak dapat memasuki sekolah / tadika atas beberapa sebab tertentu. Dan kesannya ibu bapa panik apabila anak-anak tak […]

2017.. NEW JOURNEY?

Tak tahu nak gambarkan apa sebenarnya perasaan sekarang ni. Macam batu timpa badan, mampu angkat cuma kesan sakit masih ada. Sembuh.. akan sembuh. Kesan sakit tu, tak boleh lupa! “oh 2017..please be nice to me”, atau merayu setiap bulan “oh.. februari, please be nice to me”. Pernah kan baca? Diri ini tak terkecuali, dari hati, […]

SALAM 2017.. TAHUN GEMBIRA?

2017 tahun gembira??? Inshaa Allah. Matlamat Mommy.. Dah mula menetap di rumah sendiri. #rumahimpian. Banyak travel seperti tahun 2016 dan harap lebih lagi. Fokus kepada anak-anak lebih dari sekarang. Dapat buat bisnes sendiri. Moga semua perkara di atas tercapai. Sungguh Mommy dah tak sabar, terutamanya no 1. Walaupun tak sabar.. garu kepala juga sebenarnya. Banyak […]