ETHISSA MINI BACKPACK : ELODIE DETAILS YANG SUPER COOL

Terima kasih buat Daddy dan kawan-kawan Mommy yang sudi mengundi Mini Backpack Elodie Details dari Ethissa baru-baru ini. Rambang mata beb!!

ethissa-mini-backpack-elodie-details
Wundi.. Wundi.. Wundilahhhhhhhhh

Ramai sangat yang mengundi sampai Mommy pun jadi berbelah bahagi. Aduhaiii. Yang mana sesuai untuk dijadikan hadiah sempena harijadi Ariq Emir ni..

Mini Backpack Elodie Details – For fashionable toddlers and preschoolers on the go. Perfect for those first little picnics, or for carrying important teddy bears to grandma’s house. But most importantly, your next adventure will be in style!

The backpacks are made from either oxford cotton or oxford polyester. As an exclusive product, Elodie Details has chosen to use real leather details on their bags. Therefore, it is not recommended for machine wash, as it could damage the leather details. If the backpack becomes dirty, it is recommended to dab it with a lukewarm cloth and a little washing soap.

Ramai yang undi hitam polkadot dan warna plain memandangkan ia untuk Ariq. Kalau Mommy ni banyak bajet, memang Mommy grab semua pilihan. Sebab boleh dipakai dalam apa jua acara tau. Pergi tadika, pergi tuisyen, pergi jalan-jalan. Semua sesuai ni.

Maka, Mommy kecilkan sedikit pilihan untuk pengundian fasa 2. Amboi.. Berfasa-fasa gitu. Sapa suruh comel sangat kan?

ethissa-mini-backpack-elodie-details
Undian Fasa 2.. Tihihi

Haaaa.. Susah juga nak pilih kan? Aduhai stressnyaaaaaaa!! Selain kawan, semestinya Daddy la yang akan tolong pilih. Sebab Mommy tak nak menyesal. Daddy suruh ambil polkadot / peach tu. Alahhhhhhhhhhhh.. Susah juga nak pilih dia pun! Huhuhu. Nampak? Geram tau! Comel sangat. Grrrrrrr..

Akhirnya selepas separuh hari memikirkan warna dan corak yang mana satu, Mommy buat keputusan sendiri. Haha. Nak tahu yang mana Mommy pilih?

Elodie Details BackPack MINI – Bedouin Stories

ethissa-mini-backpack-elodie-details
Tadaa…

Yup. Itu lah pilihan Mommy. Sesuai untuk kanak-kanak lelaki dan juga perempuan. Material Oxford cotton / polyester dan perinciannya tu dari Leather tau. Memang tak boleh simply basuh la ni. Lap-lap sikit je kalau kotor tu. Mommy suka sangat bahagian dalamnya.

ethissa-mini-backpack-elodie-details
Ada bahagian yang kita boleh simpan air di bahagian tepi (sebelah dalam) dan boleh tulis Nama & No Telefon kita.

Tetiba Mommy risau nak bawa ke tadika. Takut diconteng nama di luar beg. Pernah lalui. Oh tidakkkkkkk! Jadi, mungkin Mommy gunakan ketika berjalan-jalan sahaja. Sayang wooo!

SERVIS LAJU DARI ETHISSA

Mommy  buat pembelian kat website Ethissa ni, rasanya lebih kurang jam 830 malam. Tahu tak, Mommy dapat beg ni keesokan harinya juga. Hehe. Rezeki Mommy kot. Terlaju. Normal pos selalu ambil masa 1 hingga 3 hari. Tu normal la kan?

Tapi, memang Mommy puji betul la dengan kepantasan Ethissa. Kalau kita ada masalah, boleh je whatsapp/chat dengan owner (Mr Eric – 0192663223), macam Mommy malam tu. Mommy whatsapp pun sebab nak bagitau dah buat bayaran. Padahal sistem dorang cekap dan dah terima pun bayaran. Ini pun sebab Mommy dapat email mengatakan dah proses order. Laju!

Macam mana nak order mini backpack Ethissa ni?

Mommy order guna fon je. Macam Mommy bagitau hari tu, website Ethissa.com.my ni kan friendly user dan memang fast loading. Jadi cuma klik-klik, isi maklumat, selesai. Mudah macam Mommy tunjukkan di bawah.

ethissa-mini-backpack-elodie-details
1. Pergi ke website Ethissa.com.my dan tekan button tepi, terus pilih Toddler Backpack > Elodie Details.
ethissa-mini-backpack-elodie-details
2. Mommy terus masukkan nama & email untuk newsletter. Yang bestnya, pertama kali beli beg akan dapat diskaun RM38. Banyak tu.. (psst : bertuah Mommy sebab time ni tengah promosi untuk dapat kupon RM38, sekarang RM28 sebab promosi dah tamat)
ethissa-mini-backpack-elodie-details
3. Kemudian pilih mini backpack yang kita berkenan, terus Add to Cart. Kalau beli 3 item ke atas boleh dapat lagi diskaun 10%. Fuh. Pembelian Mommy lebih dari harga RM120, jadi Mommy layak mendapat kos pos percuma! Yeay lagi!!
ethissa-mini-backpack-elodie-details
4. Kemudian terus daftar sebagai ahli untuk teruskan pembelian. Masukkan maklumat bil dan alamat untuk tujuan pengeposan. Jangan risau, semua maklumat anda selamat di website ini.
ethissa-mini-backpack-elodie-details
5. Jangan lupa masukkan kod kupon untuk melayakkan kita mendapat diskaun RM38. Kemudian terus buat bayaran, dan kita akan terima pengesahan pembelian dan bayaran melalui email.
ethissa-mini-backpack-elodie-details
6. Seat back & Relax sehingga parcel tiba. Macam ni. Yeay!!

GAYA HANNAH DENGAN ELODIE DETAILS MINI BACKPACK

Ye.. Mommy tahu. Cakap nak bagi Ariq kan? Hehe. Kebetulan Orientasi Tahun 1 Hannah Damia jatuh pada hari yang sama dengan hari jadi Ariq, jadi Mommy minta Hannah guna dulu beg ini sementara nak cari beg sekolah. Tahu tak. Memang perfect dan ngam je dia bawa kotak pensel, warna dan botol air dalam beg tu.

ethissa-mini-backpack-elodie-details

Bab posing? Jangan risau.. Nah..

ethissa-mini-backpack-elodie-details
Peace

Bagus sangat button kat dada tu.. Tak menggelongsor tali beg yang digalas.

ethissa-mini-backpack-elodie-details
Button Magnet. Memang secure!

ethissa-mini-backpack-elodie-details

Kecomelan dan kekemasan terserlah. Berbaloi dengan harganya.

Jom serbu Ethissa.com.my sekarang sebab ada promosi setiap minggu di sana! Oh no! Pitam! Rasa nak ada baby lagi. Tihihihihi..

7 Comment

  1. Ok ai is jelessss… nak jugakkk huhuhu

    1. beli beli.. hehehehe

  2. kemain possing..! hehehehee.. 🙂
    tapi memang lawo beg tu.. nampak matured skit la kan.. tak macam zaman ahkak dolu2.. beg gambar kartun Voltron kau..!! kira hebat sangat dah tu.. sampai rebeh bahu pikul beg bebesor.. hahahahahaa..

    :p

  3. lawa beg tu . berkenan yang biruuuu

    1. ikutkan hati, nak plain 1.. nak corak 1.. tapi dah takde bajet. T_T

  4. hee~ kemahen kakak posing pakai beg baru eh..

  5. alah comel je Kakak pakai beg ke sekolah..beg dia cantik lak tu..

Leave a Reply