KOREA TRIP (WINTER) : PUAS HATI DENGAN KEMBARA SUFI TRAVEL & TOURS

PUAS HATI betul Mommy dengan perancangan percutian ke Korea musim sejuk ni bersama Kembara Sufi Travel & Tours (KS). Alhamdulillah. Rasa berbaloi sangat menabung dan habiskan duit dengan percutian macam ni. Mudah-mudahan ada rezeki Mommy nak bercuti lagi lepas ni. Dengan bajet cuma RM3100 (lebih kurang), Mommy berjaya sampai ke Korea. Ha. Murah kan? Ada […]

KAKI SELFIE!! JOM SERTAI #GOOSEYSELFIE CONTEST BY MYTOWN

gooseyselfie contest by mytown

#GooseySelfie MyTown contest | Sempena pembukaan MyTOWN Shopping Centre tak lama lagi iaitu pada awal 2017, MyTown menganjurkan peraduan #GOOSEYSELFIE dimana ada hadiah bernilai lebih dari RM 10,000 untuk dimenangi. MyTown Shopping Centre yang terletak di Jalan Cochrane ini bersambung dengan Ikea Cheras tau! Ada lebih dari 450 outlet di dalamnya. Best kan? Lepas shopping di […]

KOREA TRIP (DAY 4 & 5) | GYEONGBOKGUNG PALACE, LOVE LOCKS N SEOUL TOWER, NAMDAEMUN MARKET, MYEONG-DONG

KOREA TRIP GYEONGBOKGUNG PALACE, LOVE LOCKS N SEOUL TOWER, NAMDAEMUN MARKET, MYEONG-DONG (269)

Masuk hari ke 4 dah. Alhamdulillah, dengan adanya Travel Pack Cosmoderm, Mommy tak menderita sebarang sakit otot, lenguh kaki sebab terlalu banyak berjalan. Hidung Mommy yang hampir luka pun dah tak jadi luka sebab rajin sapu Vitamin E Cream dalam travel pack yang sama. Hari ni perjalanan diteruskan ke tempat yang lebih banyak dari semalam. […]

KOREA TRIP (DAY 1) | NAMI ISLAND, MOUNT SOERAK & DEL PINO RESORT

ybtravelogue_trip to korea_day 1_nami island_mount soerak_del pino resort

Akhirnya masa yang ditunggu selama hampir setahun sudah tiba. Alhamdulillah. Berkat gigih menabung, dapat juga jejak kaki ke Korea. Nak nangis rasa. Jom nangis sekali. Ingat kegigihan buat bisnes, blogging, semua cara lah demi #tabungK, fuh.. penat yang berbaloi. Terima kasih buat Daddy yang bagi full support sepanjang menabung ni. Hargai sangat. TRIP TO KOREA […]

BUNCIT? NAK KURUS CEPAT? TRY MINCE GULA-GULA KURUS & GEL COOL ROSE DIMAR

Buncit Dagu berlapis Saiz badan makin ‘comel’ Kolestrol tinggi Malasnya bersenam! Jeles tengok orang ramping! Aduh.. macam-macam masalah ni. Macam mana nak selesaikan masalah ni? Mommy pun ada masalah seperti di atas tau walaupun kurus. Buncit sebab tak betul-betul bertungku masa berpantang dulu kot, lepas tu Mommy takut sangat kolestrol tinggi dan paling Mommy malas […]