KOLEKSI SETEM KALIGRAFI 3 BAHASA – JAWI, CINA & TAMIL. WOW!

Koleksi Setem Kaligrafi 3 bahasa | Mommy baca BHOnline pagi ni dan ternampak berita yang Pos Laju bakal melancarkan koleksi setem terbaharu dan sampul surat hari pertama pada 28/06/2016 ini yang bertemakan KALIGRAFI MALAYSIA. Koleksi terbaharu ini merupakan keluaran pertama bagi seni kaligrafi dalam tiga bahasa berbeza. Setiap setem akan menampilkan perkataan Nilai Murni kombinasi […]

LITTLE CALIPH SPORTS DAY 2016 TANPA MOMMY (SAD!)

Mommy delay agak lama untuk post entri ini. Sedih. Kenapa? SEBAB MOMMY TIADA KETIKA HARI KEJADIAN. Kisahnya ialah disebabkan Mommy tak jangka kena admit di hospital akibat Demam & Influenza B. Sedih kot. Sebab Mommy mana pernah terlepas any activity dengan HDAE ni. Even masa Mommy ‘diarah’ doktor di klinik untuk serah diri di hospital, […]

LIRIK JOMBLO HAPPY – GAMMA1

Muzik catchy!! Gigih Mommy cari title lagu ni. Terima kasih buat sahabat Mommy, Zuri yang berjaya jumpa tajuk lagu ini. Jomblo Happy!! Kalau buat movie maker, berlatarbelakangkan lagu ini, mood bila dengar tu happy je. Hehe. Memandangkan lagu ini ialah lagu Indonesia, Mommy memang tak faham even dari tajuk lagi. Jomblo. Apa itu Jomblo?? Jomblo […]

HADIAH HARIJADI TERTANGGUH RUPANYA! INGATKAN DAH LUPA.

“HADIAH HARIJADI TERTANGGUH RUPANYA! INGATKAN DAH LUPA” Itu kata2 Mommy selepas dikejutkan Daddy sabtu lepas. Kami ke Times Square untuk cari persiapan raya. Nak cari apa2 yang patut la sebab Times Square selalunya jual barang2 boleh tahan murah juga la. Asalnya nak naik train je. Tapi memikirkan yang Ariq masih memerlukan stroller (suka buat lembik […]

SELAMATKAN ANAK-ANAK KITA DARI PEDOFIL

SELAMATKAN ANAK-ANAK KITA DARI PEDOFIL, Ya Allah!! Pagi yang sangat menakutkan apabila Mommy menonton video ini. Apa yang Mommy nampak? Usia Muda Perkenalan dari internet seperti WeChat & BeeTalk Perjumpaan tanpa teman lain Pemangsa kalau tengok dah macam ayah-ayah pun ada Pemangsa siap ‘grooming’ atau mendidik mangsa untuk dapatkan kepercayaan mereka serta mendidik mangsa bagaimana […]

10 TIPS MASUK RUMAH BARU (SELEPAS DAPAT KUNCI)

Yeay. Tak sabar rasanya nak masuk #rumahidaman Mommy. Yes, untuk pengetahuan kawan2 semua, akhirnya Mommy ada rezeki untuk memiliki rumah sendiri tak lama lagi. Moga segala urusan dipermudahkan. Ini rupa rumah Mommy yang hampir siap. Jenis rumah ialah Service Apartment. Itu nanti-nantilah ye Mommy cerita. Mohon bersabar ok. Mommy pun teruja. Mommy ada terjumpa tips […]

LIRIK AKAN KU JUMPA (OST SYURGAMU RAMADHAN) – AZFAR

Drama hebat tahun 2010 iaitu SYURGAMU RAMADHAN. Memang gempak sangat-sangat drama ini. Ingat lagi tak? Lakonan Elly Suriati, Eira Syazira, Ungku Ismail Aziz, Zarina Zainordin. Cerita ni memang sedih la juga. Kalau Elly Suriati yang berlakon, memang confirm la cerita tu best. Tu yang Mommy selalu perasan la. Ada lagi satu perkara yang best. Iaitu […]

PHOTOGRAPHER WANITA MELAYU, LALA HUSNA YANG KIAN MENCIPTA NAMA

‪#photobylalahusna Cari je hashtag tu, sama ada di Instagram atau di Facebook. Anda akan lihat hasil bidikan lensa dari gadis muda ini yang kian mencipta nama di arena fotografi. Lala Husna, photographer wanita melayu merupakan salah seorang jurugambar yang bertanggungjawab untuk mengambil gambar bloggers KBBA9 ketika sesi Photoshoot Raya KBBA9 baru-baru ini. Sedikit pengenalan dari […]

HANNAH DAMIA & 1ST DAY PUASA

Mommy dah nekad nak ajak Hannah Damia berpuasa 1 ramadhan, bersamaan 060616 ini. Jadi jam 5 pagi dah kejut bangun sahur. HANNAH DAMIA 1ST DAY PUASA “Kakak.. Jom makan? Kata nak puasa.” ~~kroih.. kroih.~~ “Ooo.. Kakak tak nak Pony la eh” “Oo.. Ok Mommy. Kakak bangun” Huh. Sanggup tu. Well, mungkin buat permulaan untuk ajar […]

PHOTOSHOOT KBBA9 | IMPIAN MENJADI MODEL TERCAPAI

Model sangat. Masakan tidak.. masing-masing bergaya habis, wanita pula masing-masing mempunyai MakeUp Artist (MUA) sendiri, pakaian ditaja. Wah.. Untung kan?? Kesibukan masa persiapan, persis Final Akhir Next Top Model gitu. Best giler kot!! Walaupun dah 2 hari berlalu, masih belum ‘move on’ demam menjadi model sehari ni. Hehe.. Sebenarnya photoshoot KBBA9 ini bertemakan Hari Raya. […]