• LIFESTYLE
  • 3 LANGKAH MUDAH UNTUK DAPAT WANG TUNAI

    Siapa di sini kuat online shopping? Yeay. Angkat tangan sendiri. Hihi. Mommy sebenarnya memang pantang kalau ada duit lebih dalam akaun. Macam lajuuuuu je nak shopping. Ada berita baik untuk anda yang suka online shopping ini. CASH BACK WITH SHOPBACK!! Yes.. Cash back atau pulangan wang tunai khas untuk anda yang sangat gilakan online shopping […]

  • LIFESTYLE
  • PELUANG MENJADI PENGASAS PRODUK SECARA PERCUMA DENGAN MVM APPRENTICE 2.0

    Khusus untuk semua yang masih mencari peluang pekerjaan ataupun berminat menjadi usahawan, anda memilih ‘sumber maklumat’ yang tepat apabila anda baca entri ini. Kenapa? Jom Mommy nak kongsi satu maklumat menarik mengenai perkara ini. Sebelum itu Mommy nak tanya. Adakah anda tergolong dalam kategori di bawah? Berminat menjadi pengasas produk sendiri Berminat mengeluarkan produk sendiri […]

  • HEALTH
  • KENAPA PERLU RISAU KALAU ANAK DEMAM?

    Demam. Dah banyak sangat post perihal demam dalam blog Mommy ini. Segala petua, tips, cara rawat, cara elak tentang demam semua Mommy pernah tulis. Tapi kalau dah sampai waktu untuk ‘merasa’ sakit tu, memang tak dapat elak dah. Kadang-kadang terfikir, apa punca demam ya? Boleh jadi disebabkan jangkitan orang terdekat atau mungkin juga faktor cuaca? […]

  • LIFESTYLE
  • DIY HADIAH HARI GURU 2016

    Salam. Mommy diberitahu yang Little Caliph Ukay Perdana akan mengadakan sambutan Hari Guru pada 18 May 2016. Dan tahun lepas, Mommy all out diy sendiri hadiah dan makanan untuk Hannah bawa ke sekolah. Tahun ini, bukan setakat Hannah Damia je bersekolah di situ. Ariq Emir pun. Tetapi, semangat tahun ni untuk all out kurang. Tak […]

  • FOOD
  • HDAE CREW : MOMMIES SUPER RAJIN DI HOMEMADE FOOD FOR HDAE

    Seingat Mommy, rasanya Mommy create group telegram HDAE ni pertengahan tahun 2014. Dari beratus orang, dan dah berpindah ke Whatsapp, sekarang yang ada cuma 19 orang. Senang sikit nak handle. Seronok dengan segala info, sharing session, share resipi memasak, bincang perihal kesihatan dan macam-macam lagi. Lebih kepada ukhwah persahabatan. Moga persahabatan kami kekal hingga Jannah. […]

  • FOOD
  • “SAJIAN NOSTALGIA”, BUFFET RAMADHAN DI SERI PACIFIC HOTEL, KL

    Wah.. Bulan puasa bakal menjelma tidak lama lagi. Dan pastinya, kita dapat lihat pelbagai promosi yang dibuat oleh hotel-hotel  dan restoran-restoran mengenai Buffet Ramadhan. Mommy sebenarnya sejak ada anak-anak kecil ni, memang susah sangat kalau nak join ke Buffet Ramadhan kat hotel contohnya. Susah. Nanti tengah nak makan dengan aman, macam-macam je perangai. Tapi, sekarang […]

  • LIFESTYLE
  • FUNGSI WINDOWS BUTTON DI KEYBOARD ANDA

    Butang logo ‘Windows’ yang terdapat pada papan kekunci (keyboard) anda seperti gambar di bawah jarang kita gunakan. Biasanya kita hanya tahu ia akan paparkan menu ‘Windows’ apabila ditekan. My Hello Kitty Keyboard Keyboard kat office Mommy. Mommy beli my own keyboard tau. Mommy ada kongsi entri di sini. FUNGSI WINDOWS BUTTON DI KEYBOARD ANDA Jom […]

  • LIFESTYLE
  • NAK CERITA PASAL APA EH? NAK TULIS APA EH?

    Betul tak? Dilema seorang blogger yang kadang-kadang tu mati akal juga. Tak tahu nak tulis apa. Kadang, ada idea membuak-buak. Bila mula menulis separuh perjalanan, terlupa dan terus mati idea. Kalau tugasan menulis macam review makanan, ada bahan pun, kadang-kadang nak memilih tajuk pun blur. Tajuk sahaja pun dah makan masa berhari-hari. Siap tanya rakan-rakan […]