Menu
Menu
banner KBBA9

Naracards Seoul Set

LOKASI TEAM BUILDING DAN FAMILY DAY DI AGROFARMSTAY @ SKILL TECH MELAKA | RECOMMENDED

TEAM BUILDING DAN FAMILY DAY DI AGROFAMSTAY, MELAKA | Kalau anda tercari-cari lokasi sesuai untuk adakan team building atau family day activities, Mommy sarankan anda cuba di Resort Agrofarmstay @ Skill-Tech di Durian Tunggal, Melaka ini.

TEAM BUILDING DAN FAMILY DAY DI AGROFAMSTAY

Kenapa? Biar Mommy tunjukkan sebab-sebab anda perlu memilih tempat ini.

PELBAGAI PILIHAN JENIS BILIK MENGIKUT BAJET

Resort ini menyediakan pelbagai jenis tempat penginapan seperti Challet 10 bedded, D’Lodge 6 bedded, Garden View 8 bedded, River View 6 bedded, River View 2 bedded, dan yang paling besar ialah Villa 14 bedded. Sangat sesuai untuk buat Family Day secara besar-besaran di sini.

Contoh-contoh penginapan yang Mommy tengok sepanjang Mommy menginap di sini.

Untuk pengetahuan anda, di hadapan villa ini terdapat 1 padang yang agak luas untuk dijadikan kawasan beraktiviti seperti sukaneka, berzumba, aerobik dan sebagainya. Seperti Mommy baru2 ini, kami adakan zumba di kawasan ini.
Cun ke tidak? Belum tengok dalam lagi tu!

HARGA BILIK

Harga bilik bergantung kepada jenis yang dipilih. Mommy difahamkan harga penginapan tidak terlalu mahal jika dibandingkan di tempat lain. Jadi, pilih penginapan mengikut bajet anda. Harga boleh rujuk di sini.

Ini bilik yang Mommy stay iaitu di D’Lodge 6 bedded.

Pandangan luar

Pandangan dalam

Haa. Bilik Mommy tu, ada 4 katil bujang, 1 katil queen, 2 bilik air. Boleh la nak main aci sembunyi atau kejar mengejar di dalam tu. Hihi.

D’Lodge ini bersebelahan rumah kasut atau bilik karaoke ini. Bilik karaoke ini kalau nak guna, ia boleh ditempah mengikut jam.

Kenapa awak comel sangat wahai kasut?

Pandangan dalam bilik karaoke (sumber gambar)

KAWASAN RIADAH YANG MENARIK

Agrofarmstay ini juga menyediakan kemudahan riadah antaranya seperti kolam renang, bilik karaoke, pet farm, BBQ pit dan berkayak. Pihak Agrofarm ada menyediakan instruktor untuk aktiviti-aktiviti dalam teambuilding ini seperti dalam aktiviti berkayak, water confidence dan jungle tracking.

KOLAM RENANG

Kolam renang yang disediakan sesuai untuk kanak-kanak dan dewasa. Cucian dilakukan setiap hari oleh pihak Agrofarm.

PET FARM

Bagi pencinta binatang, di sini juga terdapat Pet Farm untuk dilawati. Mommy ada lepak sekejap melawat ‘Bujang’, seekor kuda di situ. Mommy mampu selfie macam ni je sebab kuda ni agak garang. Jangan memain.

Kuda ini suka makan daun pokok. Huu

Ada kandang kambing.

KEMUDAHAN-KEMUDAHAN DI DALAM AGROSTAY

BILIK MEETING/SEMINAR

Bilik seminar ini boleh memuatkan hampir 20 hingga 40 orang setiap masa.

Bilik mesyuarat di bawah ini boleh memuatkan seramai 12 orang dan ia dilengkapi papan putih beserta projector untuk kemudahan bermesyuarat.
Dewan seminar ini dilengkapi penghawa dingin beserta sistem PA, mikrofon, projektor, carta flip dan papan putih. Sesuai untuk sebarang aktiviti. (photo dewan seminar by Ben Ashaari)

DEWAN MAKAN

Kawasan dewan makan yang agak terpinggir jauh ni seperti memberikan satu ketenangan. Dah la berhadapan pula dengan ‘rumah warna warni’ yang Mommy tunjukkan mula2 sekali. Indah saujana mata memandang gitu.

Makanan yang disediakan ATAS PERMINTAAN pun Mommy puas hati. Sedap!

SURAU TERAPUNG

Surau Teratai atau surau terapung ini boleh digunakan sebagai tempat beribadah beramai-ramai atau mengadakan ceramah. Kemudahan termasuk sistem PA, mikrofon, sejadah dan Al -Quran. Surau adalah untuk kegunaan orang Islam sahaja.

MAJLIS PERKAHWINAN

Anda juga boleh memilih resort ini sebagai tempat untuk diadakan majlis perkahwinan. Kos sewaan tempat perlulah diajukan kepada pihak pengurusan sendiri.

PERASAAN MOMMY

Sepanjang 2 hari 1 malam tinggal di sini, apa yang Mommy rasa ialah ketenangan. Bagus juga coverage line telefon tidak terlalu bagus, jadi privasi bersama keluarga tu lebih bermakna. Wifi memang disediakan, tapi tidak terlalu kuat. Tindakan yang agak bijak jika memerlukan ketenangan tanpa gangguan ‘media sosial’ sedia ada. Itu pendapat Mommy la. Kalau tak, asyik nak scroll dan scroll dan scroll aje telefon tu. Kan? Kawasan yang memang bersih, susah Mommy nak jumpa sebutir sampah pun, tanda kecekapan pihak Agrofarm. Cuma 1 komen Mommy, toilet di dalam bilik agak kuat bunyinya ketika flush. Anak2 Mommy terkejut jaga tapi lepas tu sambung balik tidur. Small matter for me. Lagi satu, ketika Mommy di sini sejak 2 hingga 3 Januari 2016 yang lalu, lalat agak banyak. Mungkin musimnya. Jangan expect kesempurnaan di segala sudut ye kawan2. Just enjoy the moment, u takkan stress. Bagi Mommy lagi, kalau nak adakan percutian kat sini lagi, Mommy takkan menolak peluang tersebut. Enjoy!!

PERTANYAAN/TEMPAHAN

Hubungi:
Encik Bari (Pengurus) – 012-2118246

ALAMAT

Lot 453, Batu 13, Jalan Tebong/ Machap, 76100, Durian Tunggal, Melaka

WEBSITE

www.agrofarmstay.my

MEDIA SOSIAL

FACEBOOK – https://www.facebook.com/agrofarmstay/
INSTAGRAM – https://instagram.com/agrofarmstay/

Tags: , , , , ,

0 thoughts on “LOKASI TEAM BUILDING DAN FAMILY DAY DI AGROFARMSTAY @ SKILL TECH MELAKA | RECOMMENDED”

  1. syima yusuf says:

    Wahhh menariknyaa tempat ni hehe

  2. kali ni pcl x masuk rumah kasut, lepak bilik lagi best sebab bilik sangat selesa.. kita sebelah bilik jer.

  3. Cantiknya tempat! Bestnyaaa

  4. wahhh hebat nih…..nice view dan sejuk jer mata memandang…..

  5. Rasa nak repeat je lagi agrofarm nie. Dah pergi 2 kali pun tak puas.hihihi

  6. Ben Ashaari says:

    Terbaik agrofarm ni.. Masih dlm penambahbaikan ke arah yg lebih tip top..

  7. Farah Dafri says:

    Nak buat family day ke, kursus pun sesuai kan?

  8. Sohoque says:

    Dah banyak dah berubah. Suasana semakin ceria

  9. Fuhhhh…terbaikkk lahhh…siap boleh main ngn kuda lagi…hihi

  10. iffah hussin says:

    Rumah kasut nampak menarik, next time nak masuk…. hi hi hi

  11. irra yyan says:

    Waaaa luasnye bilik boleh main lari2

  12. Lady Of ZFA says:

    wahh ,, menarik. nampak best je .

    ain dah follow blog awak 🙂

  13. Nina Mirza says:

    Menarik tempat ni…. Nak pegi lagi

  14. Etuza Etuza says:

    wow sangat menarik tempat ni..hebat anda berdua

  15. Pernah pergi dulu.. best jugaa tempat ni…

  16. Julia Johari says:

    meriah haaaa…terbaik

  17. Mera Hussain says:

    Cantik gambar2 kak shean amik. Best tempat ni. Kempunan tak dpt terjun kolam. Hahah

  18. mas saari says:

    cantik menarik tempatnya.. leh cuba stay sini kalau dtg melaka..

  19. Cikk Mimin says:

    tak sangka pengasas Agrofarm ni masih muda lagi

  20. Yan Ty says:

    Jeles! I should be there w u guys.arrrrrghhhhh

  21. YB Shehan says:

    kan. cun dan tenang je suasananya

  22. YB Shehan says:

    yup. sangat sesuai. memang betul2 fokus nanti..

  23. YB Shehan says:

    yup. memang terbaik!

  24. YB Shehan says:

    kan? nak repeat jugak!

  25. YB Shehan says:

    kan kak? cantik..

  26. YB Shehan says:

    yup. u should come la kakak

  27. YB Shehan says:

    hehe. ye ke? saya pun tak masuk bilik karok walaupun bilik karok tu sebelah je.. kan jiran? hii

  28. YB Shehan says:

    hehe. rezeki dpt bilik besar giler

  29. YB Shehan says:

    kan bonde. segan nak masuk malam tu. hii

  30. YB Shehan says:

    hehe. kuda garang

  31. YB Shehan says:

    tenang dan makin cantik rasanya.. 1st time sy dtg sini. sblm tu ada juga research psl tmpt ni. cth ketara ialah yang rumah warna warni tu. cun

  32. YB Shehan says:

    tu la kak. jom nanti pegi lagi

  33. kisah earty says:

    menarik ni klu bawak family.. 🙂

  34. YB Shehan says:

    thanks ain. nt sy bw ain..

  35. YB Shehan says:

    yup. memang menarik. cubala dtg bercuti ke ctu

  36. YB Shehan says:

    makin lawa kan?

  37. YB Shehan says:

    Tq mera.. haha. xsempat kan? akk piyed mmg xle join. hii

  38. YB Shehan says:

    juju patut ada sekali. bes sangat

  39. YB Shehan says:

    tu la. dah la x pnh jumpa ty lagi..

  40. YB Shehan says:

    ensem lak tu. kihkihkih

  41. YB Shehan says:

    tu la kak. tenang n merasa perasaan tinggal di desa.. cewahhh

  42. YB Shehan says:

    aah. sesuai. tenang je

  43. Nice view… mcm best je.. lisa suka ketenangan..

  44. YB Shehan says:

    honeymoon sini ke? hehehe..

  45. Nadia Johari says:

    Suatu hari akan datang sini jugak..best ni

  46. Farah Dafri says:

    Syoknya kalau buat family day, bbq , fuhh mantap! Hehe

  47. YB Shehan says:

    rugi abe x join.. baru nk kenal2. hehehe

  48. YB Shehan says:

    kan.. best giler!

  49. YB Shehan says:

    nak repeat jugak

  50. gulew kapas says:

    wah wah. sempat bergambar dengan bujang :p .

  51. Suriaamanda says:

    Boleh suggest kat boss SA untuk team building department..

  52. terlalu ramai yg bercerita ttg agrofarm. jeles hokayy.. stu hari nnt insyallh sampai. bce review semua positif belaka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
error: Content is protected !!