SAKIT GIGI KALAH CONTRACTION!

Assalamualaikum Semalam memang xde mood langsung. Start denyut2 kt gusi macam x slesa je dari lepas sahur. Nak tido balik dah x boleh. Pastu dok opis pn mmg xde semangat nak cakap, so hikmahnya keje banyak setel semalam. Haha. Then, lepas berbuka, denyutan start makin kuat. Masa ni serius mcm contraction je. Even contraction ada […]

HENTIKAN CABARAN!

Assalamualaikum. Mommy berjaya buat sampai Day 17 je. Pastu weekend, x berupdate langsung. Haih. So, jelaslah bahawa, Mommy kena kuatkan semangat lagi untuk commit berblog. Huwaaaa.. patut ke stop cabaran ni? Banyak cte tergendala sebenarnya. Tapi, hari ni sakit gigi. Memang xde mood. Hadap keje pun dah nak pecah kepala. ~Tensi~ Regards, Mommy Hannah Damia […]

DAY 17 : MACAM MANA KENAL DADDY?

AssalamualaikumWah.. tajuk spesel nih. Hiii.“Macam mana Mommy kenal Daddy?“Cinta yang diatur la kot. Kahkah.Actually weols satu sekolah menengah. Tapi Mommy sekelas dengan Daddy masa Form 4 & 5.Masing2 hal masing2 sebab x pernah la Mommy terfikir itu lah jodoh Mommy. Hahaha.Masa Form 5, Daddy ialah Ketua Kelas.Ni gambar bbudak masa Form 5. Pic masa Form […]

DAY 15 : WORST HABIT

Assalamualaikum Manusia ni kompem x lepas dengan habit buruk ni kan? Gigit jari la, korek hidung la, smoking, mcm2 la.. Apa eh worst habit Mommy? Kat rumah : hadap fon yg kadang2 ralit untuk buat kerja lain. so buat rules limit sampai jam 9 mlm je leh pegang fon. berjaya jugak. tapi, kadang2 langgar rules […]

GARDEN DEPAN RUMAH

Assalamualaikum Rasa cam nak replant RJ (Rose Jepun) ku ini.. ke Garden Bed cenggini lah.. Moga roh rajin datang kepada Mommy. Regards, Mommy Hannah Damia ‘n’ Ariq Emir Important : – Declaration of images are the intellectual or personal property of the blog owner; YB Shehan. – Declaration of image usage is strictly prohibited without […]

CER “BUAT GERAM”

Assalamualaikum. Orang tua2 suka sebut cmtu. Haha. Utara la. “Hang buat geram sket, jalan la qeja tu” Camna nak explen xtau. Sebab yang sebut mcm tu lepas kes MALAS BERTERUSAN la nih.. Cth.. Malas lipat baju. Malas kemas rumah.Malas masak. So, dari malas semua tu, BUAT GERAM sket lalu p buat keja2 tu. Hahahaha. Contoh […]