EXERCISE JARI.. MUDAH SAHAJA

Assalamualaikum. Jom kita exercise jari jemari di kala petang sebegini TEKAN SINI SENAMAN JARI 1 SENAMAN JARI 2 SENAMAN JARI 3 SENAMAN JARI 4 SENAMAN JARI 5 SENAMAN JARI 6 Pastu LIKE ye? Kihkihkih. Nakal noh Mommy! Regards, Mommy Hannah Damia ‘n’ Ariq Emir Important :– Declaration of images are the intellectual or personal property […]

DECODINDING. CERIAKAN DINDING ANDA!

Assalamualaikum. Sape cakap rumah sewa kena kosong je wall tu?“ala..rumah sendiri baru la nak hias/deco bagai dinding”Setakat nak tebuk lubang & letak frame bagai tu, xkan terjejas la dinding tu rumah sewa tu.. Kan boleh tampal semula dengan simen dinding kalau uols nak pindah. Simen dinding plak senang giler je nak apply. Murah n sumbat […]

TECHNICIAN YANG ANDA BOLEH PERCAYA

Assalamualaikum. Sekitar Shah Alam, Damansara @ Klang Valley lah… Sekitar Taiping… Insya Allah they will help u 🙂 Regards,Mommy Hannah Damia ‘n’ Ariq Emir Important : – Declaration of images are the intellectual or personal property of the blog owner; YB Shehan. – Declaration of image usage is strictly prohibited without the written consent of […]

‘ROMAN’G BULU ROMA DEN.. #ROMANCINTA

Assalamualaikum. Regards, Mommy Hannah Damia ‘n’ Ariq Emir Important :– Declaration of images are the intellectual or personal property of the blog owner; YB Shehan.– Declaration of image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner; YB Shehan. Failing which may result in possible legal action against the involved party using […]

RESIPI LASAGNA PINKY MOMMA

Assalamualaikum Kak Pinky Momma. Mohon copy paste!!!! dalam rumah ni memang suka makan lasagna..tapi kalau beli tu tak puas makan marilah kita buat..lagi puas hati bila makan ramai ramai kan..nasiblah senang.. barang barang pun mudah nak dapat..kalau pergi tesco ke..giant ke semua ada di situ kalau orang buat bakar..aku tak de oven..so guna pemanggang ajaib […]

CARA PILIH BLAZER

Assalamualaikum Mommy AMAT SUKA BLAZER tapi JARANG sangat pakai sejak x menyandang jawatan PROFESSIONAL seperti dlu. Huu. Sekarang pakai pun kalau sejuk dalam opis. mihmihmih FOR WOMEN A well-fitted blazer is an important staple in every woman’s wardrobe. But if you’ve been having trouble picking out one that looks perfect on you, check out these […]

WAITING LIST NAELOFAR HIJAB

Assalamualaikum. WOW.. AGGRESSIVE!Bak kata auntie Mommy. Heee. Risau Mommy. Takut dia pening dapat order non stop dari Mommy. Asalnya Mommy nak tolong2 ja jual Naelofar Hijab tu. Sekali cam laju la pulak ordernyaaaa. “Ok auntie.. Cust No.1 nak ini..” ********* “Ni order Cust No.2..” ********* “auntie.. Cust No.3.. nak 4 pcs” ********* Hiiii.. hari ni […]

JAGA POKOK KAKTUS #1MEJA1POKOK

1MEJA1POKOK | Assalamualaikum. Minggu lepas masa meeting, bos mommy sarankan “1 meja, 1 pokok”. Untuk bagi semangat KERAJINAN agaknya. Nih la penangan main henset masa meeting. x dengar apa org cakap time tu.. Tettttt. Hahah So, Mommy sahut cabaran. KAKTUS Mommy pegi beli kaktus2 nih kat nurseri area MRR2 tu. Tepi jalan je. Haha. Ada […]

NAELOFAR HIJAB. BES WOI!

Assalamualaikum Finally, Mommy dah beli jugak untuk diri sendiri. Haha. Sebelum ni asik jual je Naelofar Hijab nih. Perghh.. Selesa. Senang pakai. Senang lilit. Simple. Xyah iron. Sesuai untuk orang yang selalu kejar masa (read : malas macam Mommy). Hahahaha Mommy pakai nih jenis Babes & Basic (with awning) No wonder ramai repeat beli kat […]

DAY 4 : KAKAK XNAK SEKOLAH!!!!!!

Assalamualaikum. Macam seronok plak update hari2 perihal kakak & sekolah. Haha. Uols boring ke? X kan? Hahaha. Yakin je. Kronologi kakak pegi tadika Little Caliph nih 29/12/2014 : Orientasi 1st Day30/12/2014 : Demam so kena cuti31/12/2014 : Last Day Orientasi2/1/2015 : X tahu yang boleh hantar HD ke tadika tu. Daddy cuti utk jaga beliau […]

BUKAN MUDAH DAPAT FOLLOWER

Assalamualaikum. Sebagai seorang blogger, pastinya anda sedar kita serupa. Serupa apa? Minat kita serupa. Iaitu menulis. Kalau diberi peluang untuk mengarang, ia ibarat x mustahil untuk dilaksanakan. Kadang ada tahap otak blur habis. Tapi, ttiba idea tu datang pulak mencurah2. So grab that time utk karang. Mommy start blog nih dah lama. Dari zaman sebelum […]

DAY 3 : HARI RABU IALAH HARI SUKAN

Assalamualaikum Nantilah ye Mommy cte pasal kekecewaan label baju sekolah kakak. Huu. So hari ni, hari rabu ialah hari sukan. So anak2 dikehendaki berpakaian sukan. Memandangkan Mommy akan cerita kemudian hari mengenai label pakaian nih, Mommy nak tunjuk ni satu je. Mommy jahit sulam (kihkih..sulam sangat) jelujur je pun baju & seluar sukan kakak nih.. […]