KENALI RAMBUT KITA & SYAMPU SESUAI

Mommy gigih mencari info mengenai rambut sebab setiap kali nak cari syampu, mesti pening. Syampu nih sesuai utk jenis kering ke, rosak ke, sesuai untuk semua jenis rambut ke, macam mana. Jom studi jap. SYAMPU SESUAI MENGIKUT JENIS RAMBUT Jika Rambut Berminyak Pilih syampoo yang dibuat khusus untuk rambut berminyak. Formulanya harus mampu membersihkan minyak […]

HDAE & 2014 GIFTS

Assalamualaikum Belated birthday gift for AE & Welcome-to-new-preschool gift for HD ‪#‎dahlamaxbelanjaanakapa2‬‪#‎mommysayangHDAE‬ Hari tu postpone hadiah birthday AE. Beli je lah this one. Mommy grab nih kat Ampang Point just now. Bumble Bee dah sold out. Tinggal Optimus Prime & lain2 geng Decepticon kot! Untuk kakak HD plak, Mommy beli Elsa yang ada lagu. Full […]

GOOD BYE 2014 & WELCOME 2015

Assalamualaikum. Akhir tahun ini. Orang pun dah mula cuti. Yang keja pun dah x semangat lagi. Lagi2 yang ada gaji. Rasa mau shopping ini hari. Tapi Mommy susah hati. Gaji yang ada mau bayar itu ini. 2014 sangat bererti. Macam2 yang Mommy tempuhi. Segala onak ranjau berduri. Mommy kadang2 leka, kadang2 baru sedar diri. Tapi […]

10 ENTRI BLOG PALING POPULAR SEPANJANG 2014

Assalamualaikum. Berikut 10 entri paling popular yang mendapat perhatian pembaca setia berdasarkan jumlah trafik terbanyak. 1. ANAK2 FLU, BATUK? ADA BAGUSNYA!Oct 27, 2011, 65 comments 70724 views Entri yang paling ramai orang refer dari dulu hingga sekarang. Mommy bersyukur dengan perkongsian & tips2 dalam entri ini telah dipraktikkan ramai ibu2 & bapa2. Alhamdulillah. 2. RAHSIA […]

SIMPAN SIKIT DENGKI TU..

Assalamualaikum. Pelik. Pelik sungguh. Mommy sungguh pelik dengan manusia yang sikit2 nak busuk hati kat orang nih. Kenapa kalau aku ada page Homemade Food for HDAE tu? Kenapa kalau aku ada group telegram HDAE aku tu? Dah kenapa nak pertikai aku tau masak ke x? Apa masalah kau? Beb.. aku masak cara aku. Tu style […]

BUNTU LAHHHHHHHHHH

Assalamualaikum. Hari2 check blog.. ada komen x? Hahaha. Teruk sanaaat la Mommy nih. Kadang2 tu dari komen & persoalan orang, Mommy dpt idea nak update entry baru. Tapi, dari pagi smpai petang, kadang2 blur jugak. Aiseh sangat!! Nk update blog pasal apa nih???? Stressnya!! Eh.. dah update la! Kihkihkih **************************************SALE! bawah ni plak gambar ori […]

JOM SHARE LINK?

Assalamualaikum. Untuk mantapkan lagi skill ber-blogging, dengan ini, Mommy dari ingin mengajak kalian share link korang kat sini. Boleh ke tidak? Tq tau 🙂 Regards, Mommy Hannah Damia & Ariq Emir

MAKAN BAWAH POKOK NAK???

Assalamualaikum. Kat opis Mommy nih, ada term2 tertentu kalau nak lunch. Soalan 1 : Makan kat mana?Jawapan cliche : Belakang je la! (refer kepada Restoran DR kt blkg De Palma Hotel nih) Soalan 2 : Makan kat mana hari ni?Jawapan jarang2 : Bajet jom? (refer kepada gerai depan Habib Jewels yg dulu murah, sekarang mahal […]