PATI BATOOK ORI

Beli sebelum g Langkawi baru2 nih (bought on 19/8). Dealer kt Seri Kembangan. Leh cari FB “Pati Batook Ori”

Saje je beli sebagai persediaan in case kalau Flu dan Batuk HDAE makin worst. Sebelum beli nih, Mommy buat RAWATAN BEBAWANG untuk ubati masalah Flu & Batuk dorg masa tu. Mujarab 1 hari je dengan RAWATAN BEBAWANG tu. Alhamdulillah. So, minyak ni x sempat pakai pun minggu Mommy g Langkawi tu (22/8-24/8)

Boleh klik SINI untuk RAWATAN BEBAWANG tersebut. (KLIK)

Oh.. nak cerita pasal PATI BATOOK ORI nih. Rezeki dia la kalau lepas reader baca post Mommy nih, mungkin ada yang akan beli kt dia kan? Hiii. Insya Allah.

Mommy kongsi kebaikan minyak nih selepas cuba. Minggu lepas (Sabtu 30/8), Mommy ke Palace of The Golden Horses utk mandi manda. So tengok la betapa seronoknya anak2 mandi manda kan..

Dengan seronoknya mereka mandi manda sampai gigil segala, petang tu terus flu. Kihkih. So apa lagi. Siang hari Mommy jadi Princess, malam hari Mommy jadi Pawang ler. Hahaha.
Mula la potong bawang besar utk dorang sedut. Dan kali ni Mommy x buat garlic socks. Mommy cuba guna Pati Batook Ori nih. Rasa berangin sebab ingredientnya Pudina. Memang x panas langsung. So Mommy sapu tapak kaki, dada & batang hidung. Esoknya xde plak nampak sok sek sok sek hidung tu. Ok la kot gabungan sedutan bawang besar plus pati batook ori nih. Hiiii

Mommy beli jenis leh picit2 nih. RM16 jer. Pos RM6.

Nak dijadikan cerita, kaki Mommy yang terseliuh kat Langkawi minggu lepas tu bengkak semula semalam. Leher plak sakit sebab tersalah tdo dah 2 hari. So, saje je Mommy sapu minyak nih kat kaki & leher wpon xde dalam arahan tu. Hee.. Saje je nak rasa berangin tu. Sedap plak rasa berangin. Bangun pagi nih macam dah x rasa bengkak & leher Mommy pn dah boleh pusing. Xde la kena pegang leher selalu. huuu

Leave a Reply

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.