ALOCLAIR UNTUK ULSER ANAK

Assalamualaikum. Saya dapat tahu ramai Mommies pakai this brand untuk ulser. Bagus? Sebab sebelum ni saya cuma guna Oral Aid, tapi ada grup2 Mommies yang lain suggest this brand. Ok. Let’s try. #ulser#letsfightulser#aloclair Review Malam tadi spray 3x kat tempat ulser Hannah. Mommy pn try skali kt ulser pipi nih.. X rasa kebas sangat macam […]

BATUK & FLU : RAWATAN BAWANG

Assalamualaikum Memang lama jugak rasanya HDAE x kena flu. Tetiba je Jumaat lepas bila balik rumah, masing2 soksek2 hidung tu.. Haih.. So pepagi sabtu, haruslah steaming & percussion dibuat kat si adik tu.. Kakak ok lagi, xde lelehan sangat. Lagipun 2 malam sebelum tu memang sejuk je memalam. Kaedah steaming Mommy ada explain dari tahun […]

REDUCE STRESS AT WORK

Assalamualaikum. Simple ways to reduce stress at work 1. Talk to a co-worker and keep the conversation positive. Ask for help if you need it. 2. Watch sports videos during lunch and short breaks. 3. Go outside and take a walk, even if its just for five minutes. Running wont hurt either. 4. Eat some […]

KETAGIH.. SUSUN ATUR

Assalamualaikum. Bahaya sungguh ngan geng Susun Atur nih. Punya la ketagih Mommy menggugel idea bila ada orang bertanyakan sesuatu. Dan sampai masa, otak Mommy plak ligat bab hack item2 utk susun atur nih. Antara yang agak glemer ialah Hack IKEA plastic storage, Hack IKEA spice rack, Scarf/Shawl Storage, even susun hanger yang bergelimpangan pun Mommy […]

BANTUAN KECEMASAN. WAJIB TAHU

Assalamualaikum Kena klik link ini untuk tonton video tersebut > LINK BANTUAN KECEMASAN Transkipsi Video Kecederaan berlaku di mana-mana di rumah, di kawasan rekreasi malah di pejabat. Kepatahan, tercekik, sawan, lemas dan terbakar adalah di antara kecederaan-kecederaan yang sering berlaku. Situasi kecemasan sepeti tercekik dan lemas memerlukan perawatan awal yang dapat menyelamatkan nyawa mangsa. Perawatan […]

CARA AJAR ANAK HAFAL QURAN SEJAK BAYI

Assalamualaikum. Mommy rasa WAJIB utk Mommy simpan kaedah nih dalam Blog Mommy. Harap Mommy leh amalkan seperti yang diajar dalam FB HafalQuran nih.. Mommy rasa, bahasa yang digunakan ialah Bahasa Indonesia. Cara Mengajarkan Anak Menghafal Al Qur’an Sejak Dini 1. Bayi (0-2 tahun) Bacakan Al Qur’an dari surat Al fatihah Tiap hari 4 kali waktu […]