• Uncategorized
  • SELAMAT HARI RAYA UOLS

    Assalamualaikum Selamat Hari Raya uols. Tq sudi layan blog Mommy nih. Tema apa korang? Mommy Daddy & anak2 pakai baju jubah yang atok & tokwan hadiahkan ajer. So, uols. Mohon maaf zahir batin andai ada salah silap. Nih Hannah Damia buat kt Mommy Daddy. Tq sayang Selamat Hari Raya again.. Adat kat opis selama bertahun, […]

  • HEALTH
  • THALASSEMIA : APA YANG MOMMY TAHU TENTANG INI?

    Assalamualaikum Pada 14.6.2014 yang lalu, Mommy sebenarnya dah dapat info secara x rasmi keputusan DNA analysis untuk Ariq. Ariq bebas dari sebarang kaitan dgn Talasemia. DNA analysis nih dibuat pada 16.4.2014 untuk kesan masalah dalaman Ariq. Entry ni sangat penting bagi mereka yang nak tahu info penting mengenai Alpha Thalassemia. History secara ringkas:– prolonged jaundis […]

  • Uncategorized
  • RESIPI CUPCAKE COKLAT CHIPS

    Assalamualaikum. Terima kasih buat kak Fara Kertina yang share resipi nih. Resipi asal untuk Marble Cheese, tapi xde cheese so kita transfer jadi cupcake choc seround. Sepanjang nak buat nih, nasib baik ada guru2 pakar seperti Kak Sally, Sanah, Magh, Ella yang sudi bagi tips. Hahah. Almaklumla, 1st time nak buat kerja2 wanita cmnih. Hiii […]

  • FOOD
  • RESIPI PAVLOVA MUDAH & SEDAP

    Assalamualaikum. Nah. Sape nak??? RESIPI PAVLOVA MUDAH & SEDAP Ya iyalah. Ini namanya PAVLOVA. Hasil kerastangan Mommy & Daddy pada Sabtu malam yang lalu. Perdebatan idea sentiasa berlaku untuk xnak-fail ketika buat nih. Kos bukan murah. Harus la hati2. Beb, buah saje pun dah RM20. Hadeyyyy Jom tengok bahan2: Disc: 1 mixer yang wajib beli […]

  • Uncategorized
  • CRISPY CRAB STICKS

    Salam Selalunya ada nampak orang jual online. Dan pernah jugak beli. Tahun lepas, Mommy siap tolong jual. Memang sedap. Tapi kadang2 tu, ada yang letak perasa macam ajinomoto. Hidung hamba nih keturunan raja. Kena jaga. So xle over sangat. Japgi paham2 jelah.. Hihihi So, nak dijadikan cerita, Daddy share resipi nih kat FB. So, weols […]

  • LIFESTYLE
  • WELL SAID, IZZATI RAHMAN

    Assalamualaikum. WELL SAID, DEAR!! Saudari Izzati Rahman ini telah menyampaikan apa yang Mommy rasa sejak Mommy terbaca kes nih…   1. U give them, we fine U! 2. U ask, we fine also! 3. Homeless lazy! 4. Move out or pay fine #Soupkitchen Terima kasih Izzati Rahman. ************************************* Izzati Rahman‘s status. I am not a […]

  • Uncategorized
  • TIPS: ANAK DEMAM? GUNA PUTIH TELUR

    Assalamualaikum. Petua menarik yang Mommy jumpa hari nih.. TIPS 1. Rendamkan paper towel/kitchen roll tissue atau sebarang kain kecil ke dalam putih telur 2. Letakkan kain yang direndam di tapak kaki yg panas, dan pakaikan stokin untuk mengelakkan kain berubah dari kawasan sepatutnya (tapak kaki yg panas tu) 3. Apabila kain menjadi panas, rendam lagi […]