IRSYAD SOLEH.. ALFATIHAH BUATMU SAYANG

Assalamualaikum. Dulu Mommy pernah cerita tentang KISAH ADIK SOLEH. Lama sangat dah Mommy cerita. Semalam, 29012014, adik Soleh sudah meninggalkan kita. Jam 12.30. Selepas hampir 2 tahun bertarung dengan tumor. Sebak. Tak terkata apa melainkan Innalillah & tangisan kecil Mommy. Mommy ralat. Mommy sedih. Sebak yang sakit. Impian x tercapai. Yang pada satu hari nanti, nak […]

DILEMA HATI SEORANG MAK

Assalamualaikum. Perkara ni pasti pernah terjadi pada kita. Mak2 n pak2 yang bekerja. Pergi kerja. Rindu anak. Balik kerja, ambil anak kat nursery/pengasuh. Peluk2 cium dan kalau sempat, bawak ke playground. Sampai rumah, kadang lepak, kadang xsempat pn nak lepak dengan anak. Sebab pe? Dah smpai rumah pn, azan dah berkumandang. Anak2 sebut kena solat. […]

  • Uncategorized
  • TQ DADDY

    Assalamualaikum. Nampaknya Daddy dah dengar rintihan Mommy yang Mommy tulis kat SINI. Hehehe. Tq daddy. I love this HK stand clock. Miyauuuuuuuuuuu Ralat giler rasa. Semalam ke Midvalley. Beli barang2 stationary serba sedikit, tapi accidently tertinggal somewhere dalam Aeon MV tu. Sedar masa dah sampai rumah. Uwaaaaaaaaaaaaaaaa.. Sekecik2 barang yang beli pn, total lost is […]

  • Uncategorized
  • TEMA PINK DI MEJA OFFICE 2014

    Assalamualaikum. Hari tu kat post INI, Mommy ada tunjuk pic transformation cubic tempat kerja Mommy kan? Ala.. yg pic ni.. Ok.. as todate (13.01.2014), ada beberapa tambahan kt tempat Mommy. Antaranya.. Letak Weekly Board Beli calculator sebab selalu pinjam jiran punya. Miahahaha eh.. VCO pn terselit tu. Nak order x? Pegi kt page Lil HDAE […]

  • Uncategorized
  • DIY YOUR ROOM.. COLOURFUL!!

    source Great DIY guide from Buzzfeed.com on how to add color to a room. 1. COLORBLOCK BOOKSHELVES Organize your shelves by hue. Solid bright throw pillows on a white couch are a nice touch as well. Source: piccsy.com 2. BRIGHTEN PHOTO FRAMES Eclectic Living Homes outlines several inexpensive ways to color block. For instance, backing […]

    BAGAIMANA UNTUK ELAKKAN KEMARAHAN DAN JERITAN KEPADA ANAK-ANAK

    Assalamualaikum. Dalam sehari berapa kali kita menjerit kepada anak-anak. Nampak anak kita yang berusia 2 tahun memanjat tangga, kita menjerit.. Nampak Along dan Angah melompat di atas sofa, kita menjerit kemudian nampak si bongsu merangkak menuju ke bilik air, kita menjerit lagi. Kadang-kadang tekak terasa perit tapi kita seakan tidak jemu-jemu menjerit. Ada orang petua, […]