BYE 2013.. BYE SAKIT2.. AMIN

Assalamualaikum. Sebenarnya malas dikenang2 bab nih. Tapi, buat anak Mommy yang mungkin dapat baca nanti, ini luahan Mommy Daddy yang menjaga kamu-kamu siang malam. Syukurlah kakak kamu diberi kesihatan sempurna tahun 2013 nih. Dugaan lebih kepada menjaga adik AE pulak tahun 2013. Ada ler tu kifarah dosa kami kat mana2.. T_T JAUNDIS DAN ALP TEST… […]

ADIK YANG 1TAHUN 1BULAN

Oh adik.. kenapa setiap bulan kena demam? Nak kena pos dok kampung ke??? Huhu.. Hari ni 28.12.2013, adik genap 1tahun 1bulan. Tapi.. semalam.. 27.12.2013.. adik dah sambut dengan mulut pink.. demam. Hmmm Apapun.. doa Mommy moga lekas sembuh. Butik Poney yg tengah sale tu panggil kita tu dik. Hiihihi

TODDLER ACTIVITY : FOR LIL HD (PIPE CLEANERS & COLANDER & MATCHING COLOUR GAMES)

Assalamualaikum. ini cerita kakak malam tadi tau (23122013). kakak hepi sebab dah agak lama la Mommy x “mayenn” (main) dgn kakak. Ini Daddy kakak kasi. Daddy belikan kakak krayon dgn pensil case. Kakak suka. “cantikkkkkkkk”. Tq Daddy. Mommy ajar kakak game nih. Kakak kena cucuk2. So, kakak buat ikut suka kakak. Kakak suka. Sebab kakak […]

CHECKLIST ON RAISING CHILD (ISLAMIC WAY)

Assalamualaikum. Mommy ternampak sahabat di FB share link nih.. Menarik untuk dijadikan koleksi buat pedoman diri sendiri. Umm Urwah SweetLove Homeschooling Alhamdulillah jumpa free PDF download mengenai mendidik anak ikut acuan Al-Quran dan As-Sunnah. Atau mudahnya didik anak cara Nabi. Penulisnya memang dikenali,seorang muslimah solehah, anak Ulama yang bermanhaj Al-Quran dan Sunnah iaitu Syaikh Muqbil […]

CHECKLIST ON RAISING CHILD (ISLAMIC WAY)

TIPS MEMBESARKAN ANAK MENGIKUT CARA ISLAM | Assalamualaikum. Mommy ternampak sahabat di FB share link ini. Menarik untuk dijadikan koleksi buat pedoman diri sendiri. CHECKLIST ON RAISING CHILD (ISLAMIC WAY) sumber Alhamdulillah jumpa free PDF download mengenai mendidik anak ikut acuan Al-Quran dan As-Sunnah. Atau mudahnya didik anak cara Nabi. Penulisnya memang dikenali,seorang muslimah solehah, […]

PREVIEW PASS BIG BAD WOLF

Assalamualaikum. 2014 tahun bertuah. Amin. Tu doa Mommy. Aminkan sekali yer.. Semalam dapat berita yang sangat enak dibaca. Hihi.. Mommy menang 2014 Preview Pass Winners: Countdown Sharing Winners. Hik hik. Bes giler… Sebab yang baru2 nih Mommy x dapat pergi. So this time, Mommy akan pastikan Mommy dapat pergi. Insya Allah. Doakan Mommy ada rezeki […]

MOMMY..SOLAT

Assalamualaikum. Mommy memang selalu berdoa yang Mommy punya keimanan teguh & kuat & anak2 pun mesti jadi anak2 yang solehah & soleh. Insya Allah. Itu doa Mommy. Sebenarnya, nak ajar anak solat ni memang perlu strategi. Antaranya: 1) jangan solat tempat jauh dari mereka. Biasakan mereka untuk melihat. 2) setiap kali dengar azan, bagitau mereka, […]

PEEK A BOO / HIDE AND SEEK / I SPY

Assalamualaikum. Eksperimen untuk kaedah PEEK A BOO / HIDE AND SEEK / I SPY bersama adik AE di hospital semalam semasa tunggu untuk follow up.. au cak!!!!!!!! Play this fun ‘Hide and Seek’ game with your child. Clap your hands when your child gets closer. Skills Learned: Object Permanence Visual Discrimination Activity Category: Sensory Experiences […]