WHAT TO EXPECT: ARIQ EMIR = 6 BULAN

Baca di sini untuk 5 BULAN PERTAMA KEHIDUPAN ARIQ EMIR Esok, 28hb May 2013, Ariq Emir akan berusia 6 bulan. Maka, jom kaji apa perkembangan Ariq Emir time nih.. He uses more energy  He sleeps less and has more intense physical activities.  He holds out his arms to you, or lifts himself up on his forearms.  […]

RAMBUT OH RAMBUT! MITOS vs FAKTA

“Jangan ikat rambut ketika basah, nanti berbuah,” ujar ani. Tanpa usul periksa, kamu terus menganggap apa yang dikatakannya itu fakta. nanti dulu kerana tidak semua informasi itu benar. ayuh kita perhatikan mana satu fakta dan mana satu mitos. 1. Perapi rambut boleh memperbaiki rambut bercabang. MITOS – Tidak kiralah seberapa banyak iklan perapi yang mengaku […]

RAMBUT OH RAMBUT! MITOS vs FAKTA

“Jangan ikat rambut ketika basah, nanti berbuah,” ujar ani. Tanpa usul periksa, kamu terus menganggap apa yang dikatakannya itu fakta. nanti dulu kerana tidak semua informasi itu benar. ayuh kita perhatikan mana satu fakta dan mana satu mitos. 1. Perapi rambut boleh memperbaiki rambut bercabang. MITOS – Tidak kiralah seberapa banyak iklan perapi yang mengaku […]

SARAPAN DI LUAR KEBIASAAN

Selepas bersalinkan Ariq Emir ni, Mommy punya sarapan kt opis adalah cuma kuih muih. Nasi lemak mmg xle masuk tekak langsung. Kecuali yang mak masak atau makan ramai2 kt rumah la.. Tapi hari nih, setelah hampir 6 bulan bersalin, baru terasa nak makan. Heee Dan rezeki ariq pada pagi nih memang melampau bes.. hehehe.. 10oz […]

SELAMAT HARI GURU!!!!

Pepagi lagi dah wt ucapan kt FB. hehehe. Warning: Long Entry. Tapi nyesal kalau x baca. kihkih Selamat Hari Guru semua.. (posting 16 May yang terpaksa delay dek kemalasan berfikir) Khasnya memang utk mereka yang bergelar pendidik la.. Namun, indirectly, mereka yang bukan diiktiraf oleh kerajaan juga adalah GURU. Terutamanya ibu bapa kita. Mereka adalah […]

JOM JOIN CONTEST MOMMY

Lil HDAE Closet menganjurkan “KIDS MOMMY DADDY CONTEST”!! CARA SERTAI CONTEST 1) Like page Lil HDAE Closet 2) Hantar gambar anak2 & anda sekeluarga ke email myapilot@gmail.com dengan butir2 seperti Nama MommyNama DaddyNama Anak2 3) Tajuk email : KIDS MOMMY DADDY CONTEST 4) Share gambar anda di wall anda sendiri & dapatkan LIKES TERBANYAK!! 5) […]

MENTERI KABINET MALAYSIA 2013

Kecik2 dulu memang xpaham apa tu kabinet. Ingatkan kabinet dapur ke apa. hahaha. Dah belajar law, ketuk kepala la kalau xtau jugak! Federal Constitution punya subjek x pernah i minat. Haihh. Malasnya membaca.. Menurut Perdana Menteri, barisan cabinet yang baru dilantik ini merupakan kabinet yang berimbang, campuran antara muka lama dan muka baru. Senarai Penuh […]

FUH..FUH.. (TIUP HABUK)

Ngeee.. lama x menaip.. banyak sangat benda tergendala untuk direkodkan dalam blog nih. Sebagai memori kebanyakannya.. My family in law datang selepas PRU13 (5.5.2013) sebab ada kenduri sepupu hubby malam tu. Ini dia Ariq Emir bergaya in Polo shirt. Hehe. Bought at Sogo RM50. Nasib baik sale. Majlis start at 8pm. Gambar lain dgn pengantin […]

ARIQ EMIR & 5 BULAN PERTAMA KEHIDUPAN

1st month: Brand new senses Touch is definitely your child’s most well-developed sense. (true) His sense of smell was already developed before birth and he can immediately recognise the reassuring scent of his mummy. (true) His ear is a tiny technological wonder. He can identify the voices of his parents, which he heard throughout the pregnancy. (true) […]