BERKENAAN CLOTH PAD & CLOTH PANTY LINER

Sekarang, dah ramai wanita, ibu2 beralih kepada Cloth Pad (CP) berbanding pad/tuala wanita biasa kerana perbezaan utama ialah ia 100% diperbuat daripada kain, selain memberi faedah lain iaitu dari segi alam sekitar, kesihatan & ekonomi. Apsal ayat skema?? Ngeh ngeh.. Korang mesti perasaan ramai ibu2 yang punya anak, sudah menggunakan, atau berbincang mengenai penggunaan Cloth […]

POKOK KELAPAK

*Every time I see _________ my heart bergoncang Every time I think of you pagi and petang I forget to eat my makan Coz there’s no other boy but this one Underneath pokok kelapa I will wait for you Oh _________ hear me lah Don’t tutup pintu Coz your hair is like penyapu Coz I […]

HOME REMEDIES. WEIRD BUT IT WORKS!!

1. Listerine cures toenail fungus Soaking your feet in Listerine mouthwash for 15-20 minutes, twice a day, will cure most cases of toenail fungus. Listerine contains antiseptic and disinfectant ingredients; it has been used for everything from curing gonorrhea to cleaning floors.   Listerine is also good for curing blisters (dab onto blister 2-3 times […]

SEPARUH AKU.. SYOK!!

Peterpan, atau sekarang dikenali sebagai Noah, memang x pernah mengecewakan kalau keluar lagu dorg. Cuma, Ariel je la bagi kita kecewa sat dulu kan? Huhuhuhu.. No offense. Beliau pn dah dapat hukuman. Harap insaf & xkan buat lagi la.. Hehehehe Ok..lagu nih bes!! Muzik dorg nih memang x pernah bosan!! Noah-Separuh Aku Dan terjadi lagi […]

MAKCIK KONDUKTOR BAS

Betui dak? Macam konduktor bas kan? x pn, makcik kat pasar jual sayur. Hihihihi.. Nih suma keja Daddy. Nasib baik la HD nih jenis, ON je apa pun! Hehehehe.. Anak yang baik.. Ahahaha.. Lawak la anak Mommy nih!! Selipar biru tu, malam tadi baru beli. Dia punya excited nak pakai terus, so kena tanggal tanda […]

JANGKITAN TEKAK

Pelajari tentang jangkitan tekak yang lazim menjangkiti kanak-kanak dan apa yang anda boleh lakukan untuk membantu mengatasinya. [Oleh Datuk Dr Zulkifli Ismail, Pakar Perunding Pediatrik & Kardiologi Pediatrik] Jangkitan pada tekak adalah penyakit yang lazim berlaku di kalangan kanak-kanak dan biasanya ia bermula dengan sakit tekak. Kebanyakan sakit tekak adalah disebabkan oleh jangkitan virus atau […]

RAGAM

Sekarang nih, dah x boleh lalu depan arcade games. Menjerit2, meronta2 nak masuk. Walaupun beliau cuma terlihat sekilas pandang. Waduhh.. Nak xnak, kena bawak gak masuk. X beli pn token last nite. So, juz biar beliau merayau2 panjat apa yang ada jer. Nih pilihan beliau. Nak jadi driver katanya. Hahaha.. Kena pulak Daddy memang tukang […]

BOWLING & ARTIS MALAYSIA

Tajuk! Hahaha.. Semalam, Mommy & HD teman Daddy pegi e-Curve sebab Daddy ada bowling tournament dgn Prasarana team. Opis beliau la.. Kebetulan masa tu, Mommy mmg tau ada tour Anugerah Skrin 2012 & for sure ada retisssss kan?? Xyah cakap banyak lah.. Hehehehe.. Nah bukti.. Mak suka!!!!     HD xde perasaan malah x tengok […]

MISI MENCUCI BERMULA

Yihaaaa! Hari nih, Mommy mengumpul semua set baju, selimut baby adik untuk dibasuh. Tapi, nampak gayanya, kena hold jap sebab…. NAPPIKLEEN i.e. sabun nak basuh baju2 tersebut BELUM BELI LAGI KAH KAH KAH!!! Ada satu status lawak Mommy baca mlm nih kt FB. Sempena perlawanan Final Piala Malaysia antara ATM n Kelantan: Kepada peminat2 ATM, […]

SAY I LOVE U WITHOUT A WORDS

In a relationship, displays of affection are a must, and rather than take the conventional path of saying I love you why not try something different? Try these new tricks….. 1. Note among Flowers When it comes to confessing your love, you should leave no stone unturned. For men who feel awkward expressing their emotions […]