Naracards Korea-Seoul Set

ALLERGY TEST UNTUK HD (IMMUNOCAP)

Bekpes kat On the Run Esso..
cik HD nih, main order je nak upin ipin bila dia nampak dari jauh. Tab xlepas. Hishhhh
 Xpo la.. beli je la.. RM9.90 woo ni saje pun. aduyaiii

Mommy bertemu dgn En Rahman Hamid selepas membuat appointment pada 1 September 2012 yang lalu. Kami sampai sharp kul 11. En Rahman pun baru je masuk opis katanya. Hihi.. Janji kena la tepat kan? Hehehe. Nasib baik x tlewat walaupun terpaksa uturn sbb salah lorong. Kihkih..
Yang pergi hari tu ialah Mommy, Daddy, HD & adik Daddy si Fana.
HD masa jumpa En Rahman mula2 tu, behave je. Diam je dgr Mommy & Daddy borak. Lepas tu, kena turun ke bawak (clinic) untuk ambil darah. Untuk kegunaan CAP RAST TEST ini lah.. HD? Sah2 la amuk. Hehehe.. Memula x bjaya amek dari tangan kanan sbb HD gerak. Pastu, Mommy kena tenangkan HD dulu barula try pulak tangan kiri. Ada sorg staff kt ctu, hug hannah kuat2, Mommy lak cuma pegang kaki. Heee.. Daddy lak tukang rakam vdeo. Fana plak tukang nangis. Eh? hehehe.. Auntie Fana mmg lembut hati orangnya. Hihihi
Sebelum balik, Mommy mintak izin En Rahman untuk snap Immunocap 100 yang ada dalam lab dorang. hihihi. Klik sini untuk details pasal Immunocap 100.


Sebelum balik jugak, suh Daddy tolong snap gmbr kenangan Mommy & HD with En Rahman. Hehehehe.. Biasala bila ada prinsip semua benda kna ada kenangan. Kihkih.. Nasib baik En Rahman sporting.. ;p


Harga normal kalau wat RAST test slalunya mau RM500 ke atas. Even my boss buat untuk anak dia, x banyak sgt pn jenis test2 yang dbuat tu pn dah RM400. Fuhhhh..

Mommy delay je utk amek test nih sbb xbape cukup saving. Kihkih.. Namun, selagi kita berniat & berazam serta berusaha, Allah akan kasi jugak jalan. Syukurrrrrrrrrrrrr!!

Mommy adalah one of the admin in FB AAE GROUP (support grup) (update: group nidah xde dh)
But now, untuk lebih berkesan, our Guru Besar, sis Farah Rahim telah menubuhkan satu lagi group yang lebih mesra pengguna. Hehehe.. Beliau menubuhkan grup yang sama motive, namun lebih menekankan kawalan & perubatan secara natural. Dan grup tersebut diberi nama Natural Healing for Asthma Allergies Eczema. Kalian boleh je add diri dalam AAE kat atas tu, dan selepas kalian bagitau masalah kalian, kak Farah xkan teragak2 bantu kalian dan terus masukkan kalian dalam kelompok members NAAE.
Dan di sinilah keistimewaan sebagai ahli NAAE. Kita rasa macam satu keluarga, saling bantu membantu, saling share perkara yang sedikit sebanyak membantu anda mengawal masalah asma, alergi & ekzema. Selain mengelak perubatan yang berasaskan STEROID.. Oh.. sadissss woo kalau tgk anak2 yang dah tepu dgn steroid. Hilangnya, ssh jgk. So, setakat sekarang, ramaiiiiii yang dah boleh senyum bila tgk kulit anak2 dah mulus di samping kita sentiasa kawal untuk elak cetusan ekzema/elergi. Jangan segan silu nak join ya…

Oh.. lagi satu, selepas kalian dah jadi members grup nih, kalian akan berpeluang buat CAP RAST test nih dengan HARGA AHLI (Mommy amek yang complete package deal (asthma, dermatitis, rhinitis) di mana ada 14 jenis test dbuat iaitu a-IgE, 3 Dust mites, dog dander, cat dander, cockroach, egg white, cows milk, cod fish, wheat, peanuts, soybean, shrimp). Kemudian, Mommy add on chicken meat sebagai tambahan test untuk dibuat.

Kalaulah kalian meng’add’ kan diri dalam AAE, kalian kenalah:

1. bagitau condition kalian/ anak kalian
2. kak farah akan approve anda ke di grup NAAE tu
3. lepas tu, kalian nak buat alergi test nih, so, dalam tu ada details & harga tsebut. Juz bagitau Mommy, kalian mau atau x? hehehe

Ini alamat tempat Mommy buat:

Global Doctors Specialist Centre
No 18, Kiara Designer Suite,
Global Doctors Malaysia Hospital,
50480 Mont Kiara
Untuk consultation, boleh jumpa Dr Yadav di Pantai Hosp Bangsar.

Meh nak tunjuk result HD yang Mommy dapat today!!
Alhamdulillah!! Syukur sangat lepas terima report & email En Rahman
Salam Pn. Shehan,
Attached here is Hannah Damia allergy result.
Alhamdulillah, her total a_IgE level is very low, which also indicates no
allergy reaction towards the allergen we tested

(Visited 43 times, 1 visits today)
Tags: , , , , , , , , , ,

5 thoughts on “ALLERGY TEST UNTUK HD (IMMUNOCAP)”

  1. Iza says:

    Hai sis..berapa kos buat alergi test kt sini ye?

    1. YB Shehan says:

      rate sekarang saya tak pasti. Boleh hubungi mereka.

  2. Nisa hamzah says:

    Sy baru ke hospital pakar di hkl, bawak surat refer swasta. Seluruh proses tunggu, consultation setengah jam, ubat dan ambik darah adalah 2 jam. Kena 30 sbb bwk surat swasta kalau tak rm5. Dan doctor tick bnyak jugak ujian yg akan dibuat slps bincang dgn parents, yelah kdg kita lbh tau apa yg kita suspect kan. Result in 3 weeks time

  3. Nisa hamzah says:

    Tapi kalau nk immediate result join yg sis ni mmg bagus la

    1. YB Shehan says:

      Moga dpmudahkan utk sis n anak.. ya la private mmg cpt tp kos ler plak.. sy pn menabung kejap sbb nk g ni.. tpksalah..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
error: Content is protected !!