LIVE STREAMING BUDGET 2013

Watch Live TV1,TV2, TV3 dan NTV7. Live Streaming Online Live Streaming – http://www.treasury.gov.my/ Mobile Web – http://www.treasury.gov.my/bajetmobile RSS – http://www.treasury.gov.my/ http://shar.es/538do http://www.treasury.gov.my/mof_stream.html Manakala Teks Ucapan Bajet 2013 boleh diperolehi oleh orang ramai pada 28 September 2012 jam 5.30 petang di Lobi, Blok Tengah, Kementerian Kewangan, Presint 2, Putrajaya. Teks Ucapan Bajet 2013 dan Lampiran boleh […]

SOAL JAWAB TENTANG PARLIMEN MALAYSIA

Kepada yang x tahu, leh baca sikit ya.. Di manakah letaknya Parlimen Malaysia di dalam pentadbiran negara dan apakah komponen utama yang membentuk Parlimen Malaysia? Malaysia mengamalkan sistem Demokrasi Berparlimen di bawah pentadbiran Raja Berperlembagaan. Sistem Demokrasi Berparlimen kita mempunyai tiga cabang utama : – Perundangan – Eksekutif – Kehakiman Parlimen adalah badan perundangan tertinggi di […]

BANGKIT : DJ FUZZ feat ALTIMET & SALAM

Unik & sangat mendalam. Video klip memang terbaik!! Bangkit bila ditolak jatuh bangunlah semulaBangkit bila diluka nanti pulihlah semulaBangkit biar bersusah dulu nanti senang semuaSakit pada luka kan pulih semulaBangkit Dengan nama yang Maha EsaMaafkan aku aku terlenaMata buka tapi aku lekaSekarang kita sedia pasang deria kita lebih peka Siap gerak gempurSiap rentak tempurRedah onak […]

SLIPPER YANG GEGILER

Amek kau.. keta kebal!! Mommy: Daddy, selipar mana? Daddy: Ada kt depan tu la..Mommy: Mana? Ishhhh (nak marah dah)Daddy: Nih apa?? (sambil tunjuk kt karpet nih)Mommy: Ngeh ngeh.. Opss.. Jangan guna untuk PC anda ok!! Sedap pakai nih. For sure!! (Ttbe tingat slipper doremon ku yang baldu itu..) X gamak nak pakai.. Hohohoh Terbaik punya […]

HANNAH DAMIA & CHAWAN MUSHI

Proper kan beliau makan? hehehe.. Yes.. Hannah mmg x suka comot. Slow2 ja beliau suap makanan.. Even makan apa pn. Kalau kotor kt mulut, cepat2 beliau lap.. Kena sedia tisu selalu.. Kalau tertumpah, mesti beliau cakap ‘tumpah!!’ & yang paling beliau x suka, kalau nasi tu tertumpah kt tempat duduk. Beliau sanggup bangun berdiri smpai […]

PENYAKIT TANGAN, KAKI DAN MULUT [HFMD]

Penyakit tangan, kaki dan mulut disebabkan oleh virus (kumpulan enterovirus) yang biasanya menjangkiti kanak-kanak di bawah umur 5 tahun. Jangkitan ini berlaku disebabkan tidak mengamalkan kebersihan diri yang baik dan berada di tempat atau persekitaran yang sesak. Penyakit ini dijangkiti melalui kontak secara langsung dengan pesakit serta melalui najis, air liur dan lelehan dari hidung […]

JEREBU : PANDUAN KESIHATAN UNTUK ANDA

Apakah Jerebu? gugel image Jerebu ialah satu fenomena yang disebabkan oleh kewujudan banyak partikel-partikel kecil yang tidak boleh dilihat oleh mata kasar dan terapung-apung di udara. Partikel-partikel ini mungkin berasal secara semula jadi ataupun kesan sampingan daripada aktiviti manusia. Apabila partikel-partikel ini wujud dalam kuantiti yang banyak dan berkelompok ianya boleh menyekat pancaran cahaya matahari […]

HANNAH DAMIA DEMAM!

Umur HD now dah hampir 2 tahun dah. End of this month la.. 30 September nih. Berharap sangat beliau xdemam time birthday dia tu. Sebab dah macam2 jadual sudah diatur. Huuuuu Semalam, Mommy MC sebab beliau demam panas gegiler. Tahap 40.3.. Ha.. Jenuh! Memang tinggi sangat tu.. Hari Isnin tu, lepas maghrib, dia dh start […]