GOODBYEMOM

A young man shopping in a supermarket noticed a little old lady following him around. If he stopped, she stopped. Furthermore she kept staring at him. She finally overtook him at the checkout, and she turned to him and said, “I hope I haven’t made you feel ill at ease; it’s just that you look […]

COVER TINGKAP GANTI LANGSIR

Bila anda stress melampau dengan habuk2 dalam bilik tidur anda, jadi la cmni. Hahahahahha.. Mommy memang tensen & x tahan dah have to sembur febreze everyday & basuh curtain kerap dek habuk yang maha bermaharajalela sukasuki tu. Haish.. Last2, ajak Daddy p beli manila kad yang agak tebal, tidak telus cahaya walau dilihat dari luar […]

SEMINAR : RAISING HEALTHY EATERS

Greetings from Positive Parenting!  Great news! Positive Parenting is conducting a seminar on “Raising Healthy Eaters” on June 23, 2012 (Saturday), at Empire Hotel, Subang Jaya. Gain valuable nuggets of information and advice from expert speakers. You can also take home attractive goodie bags from Abbott Nutrition and Positive Parenting. Seats are limited so sign-up today! […]

DANGER: CHAT FB SEBARKAN VIRUS

A new virus is reportedly spreading across computers through the chat window of the social networking giant Facebook. The pop-up window, used for person-to-person chat, pops up with a message from a ‘friend’, which links to an innocent looking website. Clicking on the link immediately infects user’s PC with the virus, labelled Steckt.Evl by discoverers […]

DEBAT PTPTN MALAM TADI

Tengok sekejap semalam. Kang x bz, nak dengar lah. Both side nampak cool je. Hehehe. Penonton pn cool je.. Bagus la. Jom dengar sesama & nilailah sendiri.. Yang paling menarik adalah kesimpulan yang dibuat oleh moderator debat itu, Dr Maszlee Malik yang mendesak debat diadakan pula antara Datuk Seri Najib dan Datuk Seri Anwar Ibrahim. […]

TEKANAN EMOSI MEMANG SANGAT X ELOK!

Time preg kali nih memang menduga kesabaran betul. Atau, mungkinkah kali nih Mommy suka meluahkan dari menyimpan? Bukan nak kata time preg Hannah xde stress langsung. Ada je. Cuma time tux de la gila suka lepas sangat. But this time, macam nak share selalu juz utk calmkan diri dengan baca pelbagai pendapat.  Semua orang ada […]

MAKE VEGETABLE LEGO BRICKS

Mommy terjumpa WEBSITE ini & terus heboh dalam group2 Mommy ie. HSFFYB & Solid Food for My Baby 🙂. Memang OHSEMMM giler ok!! How to Make Vegetable LEGO Bricks Here’s a neat way to encourage children to enjoy eating their vegetables by transforming them into little LEGO bricks.  Now lunch can be fun! 1. Soak […]

MEJA STUDI HANNAH DAMIA

Permulaan mencari meja studi ini – BACA SINI Akhirnya jumpa & beli – BACA SINI Pada 14 Januari 2012, bermulalah pencarian meja studi utk HD.. hampir 3 minggu berturut2 kitorang merantau. Sekitar Ampang, Green Wood, Balakong, Putrajaya, Kl, IKEA, Bangi, the Mines etc. Pehh.. Penat tau.. Namun, dah jumpa, berbaloi2 wa cakap lu.. Tempah hampir […]

APA HEBATNYA SOLAT DI AWAL WAKTU?

Setiap peralihan waktu solat sebenarnya menunjukkan perubahan tenaga alam ini yang boleh diukur dan dicerap melalui perubahan warna alam. Rasanya fenomena perubahan warna alam adalah sesuatu yang tidak asing bagi mereka yang terlibat dalam bidang fotografi, betul tak? WAKTU SUBUH Sebagai contoh, pada waktu Subuh alam berada dalam spektrum warna biru muda yang bersamaan dengan […]