HD 1 TAHUN 4 BULAN

Petikan status FB Mommy pada 30.01.2012 Anak Mommy dah 1 tahun 4 bulan ( 16 bulan ) hari nih. Alhamdulillah.Sangat aktif, bijak imitate, boleh folo stiap yg org cakap, pndengar yg baik, sedia menerima arahan, ajak mandi terus bgn n pegi toilet sendiri, rajin, suka buku, suka makan, x banyak meragam (mcm x de lgsg […]

FRUITY CHEWIES & MAGIC TOWEL

2 benda baru yang memerlukan testimonial Mommy selepas ini. Hehehehe.. Mommy beli 2 benda hari nih:- Nn Hi-C Fruit Chewies From Cosway, katanya: setiap yummy gummy provides 30mg of Vitamin C – equivalent to the Vitamin C in one orange! Fun fruit shapes with 6 delicious fruity flavours to choose from: Strawberry, Grape, Mango, Lemon, […]

LATEST GRUP K-POP YANG MOMMY SUKA

Latest K-Pop grup yg Mommy sukaaaa sgt2 dorang menari. Comel giler.. 1st time dgr, eh..ni lagu Telephone Lady Gaga nih.. Hee.. Wateve pon, HD pon hari2 hadap clip dorg nih. Hehehehehe.. Grup nih ada 10 orang. Nama grup dorg Co-Ed [sbut cane eh? Ko et? hihihi] Enjoy!!! [mommy tgh tiru step dorg menari yang masa […]

MOMMY CEDEY!

Baiklah, hujung minggu lepas Mommy memang sonok sebab akhirnya Mommy dapat order meja studi utk HD di Kedai Perabot di Balakong. Heheheh.. Syok nak mampos.. Dorg xde stok, so kena order. Daddy kata ON je la.. Sbb nt Mommy asik dok sebut2 jee. Hehehhe.. Harga meja tersebut RM220… Harga asal, RM270. Ok la tu… Memang […]

KATA2 IBU BAPA YANG DILARANG DIUNGKAPKAN KEPADA ANAK2 MEREKA

Memiliki dan membesarkan anak mempunyai seni tersendiri. Tidak ada sekolah khas untuk menjadi ibu bapa.  Ada juga, kita terlalu yakin mampu membesarkan buah hati kita dengan cara sendiri. Namun, tidak semudah itu. Bermula dari komunikasi setiap hari, perkembangan anak pun boleh terganggu. Ibu-ibu, bapa-bapa, kata-kata yang TIDAK MANIS sebaiknya TIDAK dilontarkan kepada anak anda. Contohnya? […]

MAKAN FB, TIDO FB, SURF FB

Tarikan FACEBOOK nih memang giler2 punya lah. Latest, Mommy jumpak KATIL dgn LOGO F for Facebook tu.. Katil Facebook bernama ‘FBed’ ini berbentuk huruf F dari logo Facebook dengan posisi tertidur. PEREKA yg bertanggungjawab ialah Tomislav Zvonaric, telah membuat sebuah konsep katil dengan workstation (meja kerja) yang akan memuaskan pengguna maniak Facebook. Di bahagian meja […]

AKSI HD: DOA & MAKAN

Malam tadi, Mommy g k4. Plan asal mau cari SPRAY MOP coz dat day ada jumpak kt k4. Malam nih cari, dah xde. wuwuwuw.. cedey. Ini adalah sgt penting utk orang yang kena mop selalu sebab banyak betul habuk kt umah, plus sgt malas amek air. Hahahaha Rupa spray mop adalah cenggini: Xde dah… Terus […]

PICNIK IS CLOSING!!!!!!!!!

Official Announcement: Picnik is closing  On April 19, 2012 Picnik will be closing. Yes, it’s true. Since joining Google in 2010, we have been creating editing magic in Google products while continuing to keep Picnik awesome. But now we get to focus on even awesomer things. Picnik will be closing on April 19, 2012. Your […]

VANILA COKLAT

Drama setiap Selasa 9 malam yg jd feveret skrg. Hihi.. Jom baca Sinopsis Drama Vanila Coklat Slot, Lestary TV3. Drama Vanila Coklat mengisahkan tentang kisah pelajar lelaki dan perempuan yang saling membenci antara satu sama lain. Namun atas permintaan keluarga, mereka dipaksa berkahwin tanpa rela. Akan tetapi sebelum perkahwinan berlangsung, mereka telah menetapkan satu perjanjian […]