Naracards Korea-Seoul Set

RAHSIA JERSLIN OIL & CARA MENGGUNAKANNYA

RAHSIA JERSLIN OIL | Mommy akhirnya beli minyak Jerslin ni. Katanya elok utk anak yang selalu sakit2 mcm demam, batuk n flu.  Ni rupa Jerslin Oil terbabit.. Ngeeee
JERSLIN-OIL
PERHATIAN : MOMMY TIDAK JUAL MINYAK JERSLIN INI
Mommy try yang paling kecil dulu. Hrga kat kotak RM25.90 [East] & RM30.90 [West]. Mommy beli kt kiosk jamu @ Ampang Point. Ye Puan2/Tuan2.. Ia terdapat di kiosk2 jamu juga.
Dekat manualnya, macam2 penyakit leh Mommy google cara2 menggunakan minyak wangi ubat nih! Subhanallah! Punya la banyak!!
Mommy post la kat FB Group yang Mommy join. Ramai yang baru tau, akui & tanya mana boleh beli & camne nak pakai. So, since Mommy x simpan manual tu dlm wallet, maka Mommy google saja!

JERSLIN POWER OIL (JPO)

Ianya dibuat daripada:

  • Minyak Bijan
  • Minyak Zaitun
  • Minyak Bunga Matahari
  • Habbatus Sauda
  • Herba tempatan terpilih
  • Dalam penghasilan JPO, tiada sebarang bahan digunakan dan ini menjadikan ia selamat digunakan oleh pelbagai peringkat umur.
  • Disahkan halal oleh JAKIM.
  • Hanya untuk kegunaan luaran badan sahaja. Ia adalah minyak serbaguna, semua dalam satu. Mengurut badan dengan menggunakan JPO adalah sangat baik, terutamanya untuk mengurut wanita lepas bersalin.
  • Penggunaannya tidak hanya terhad untuk mengurut sahaja, minyak ini juga boleh digunakan untuk mengubat penyakit-penyakit dalam badan. Ia boleh digunakan dengan kerap kerana tiada kesan sampingan ke atas pengguna.
  • Sebagai minyak serbaguna semua dalam satu, ia mempunyai banyak kebaikan dan khasiat yang hanya akan dirasai dan diketahui jika anda menggunakannya.
  • Oleh kerana banyak kegunaannya dan harga yang sangat berpatutan, disarankan setiap keluarga memiliki sekurang-kurangnya 1 botol di dalam rumah.
  • Untuk persediaan kecemasan, JPO adalah pilihan yang sangat tepat.

Cara Menggunakan

  • Anak yang dilahirkan kurang sihat – Sapu dari hujung rambut ke hujung kaki
  • Asma/ Batuk – Sapu di dada & leher
  • Alahan/Alergi Makanan Laut – Sapu dari hujung rambut ke hujung kaki
  • Buasir – Sapu di tempat buasir keluar (dubur)
  • Batuk – Sapu di dada dan kerongkong
  • Demam – Sapu di kaki dan pakai stokin
  • Gastrik – Sapu di perut
  • Ghout – Sapu di tempat bermasalah
  • Jangkitan Faraj / Keputihan – Sapu pada kemaluan
  • Ketidakseimbangan Hormon – Sapu dari hujung rambut ke hujung kaki
  • Kencing Manis / Darah Tinggi – Sapu dari hujung rambut ke hujung kaki
  • Kekejangan Otot / Simpul Biawak – Sapu di tempat bermasalah
  • Kembung Perut – Sapu di perut
  • Kesukaran bernafas – Sapu di dada dan hidung
  • Keracunan makanan – Sapu di perut dan dubur
  • Kerap Buang Air Kecil – Sapu di kaki dan bawah pusat
  • Kesuburan Menurun – Sapu pada kemaluan
  • Kurang tumpuan – Sapu di kepala
  • Kolestrol tinggi – Sapu seluruh badan
  • Kabur, Selalu keluar air mata – sapu di kelopak dan bawah mata
  • Kesejukan kaki dan tangan – sapu di kaki dan tangan (pakai stokin)
  • Kayap – sapu di tempat bermasalah
  • Kutil / Tumor / Ketumbuhan / Kanser – sapu di tempat ketumbuhan
  • Mati Pucuk / Kurang bernafsu – Sapu dari hujung rambut ke hujung kaki
  • Lumpuh – Sapu dari hujung rambut ke hujung kaki
  • Monopouse – Sapu pada kemaluan
  • Putaran Haid tidak tetap – Sapu pada kemaluan
  • Peranakan Turun – Sapu di bawah pusat dan urut utk menaikan
  • Resdung – Sapu di hidung
  • Sakit Kepala / Migrain – Sapu pada muka dan kepala
  • Selsema – sapu di hidung
  • Gatal Mata – Sapu di bahagian kelopak mata & bawah mata
sumber: sini, sini
Haaaa.. amek! Punya la banyak! Hee.. Utk ‘kebahagian rumah tangga’ pun ada.. Hahahahaha..
Usaha dah buat, mari bertawakkal sahaja sekarang.
HD baru 2 hari cuba. Flu dia kadang2 kering, kadang2 ada balik. Mgkn baru proses nak keluar semua benda kot.. I’Allah.
UPDATE: SELEPAS TIAP2 MALAM LETAK MASA NK TIDO, MMG KERING.. 3 HARI JER.. LEGA!

REFILL

JERSLIN-OIL

Cara refill

1) Buka penutup botol
JERSLIN-OIL
2) Refill begitu saje? Oh tidak!!!!
JERSLIN-OIL
3) Kena tekan dulu bahagian dalam tu
JERSLIN-OIL
3) Baru tuang!
JERSLIN-OIL
Done!!
WARNING : Mommy tak jual. Boleh didapati di kiosk2 jamu.

(Visited 2,679 times, 7 visits today)

21 thoughts on “RAHSIA JERSLIN OIL & CARA MENGGUNAKANNYA”

  1. MCM MNE NK DAPAT NIE.

  2. YB Shehan says:

    ada di kiosk2 jamu

  3. saidila says:

    pernah beli dan guna…baik untuk luka2 jugak……
    saidila recently posted…Shogun2u Food Delivery Sampai KampungMy Profile

    1. YB Shehan says:

      ya. sangat berkesan. cuma xlarat nak sambung sbb hrga dia. hehehe

  4. BUNDA says:

    Untuk sapu kulit ekzema pun boleh kot…

    1. YB Shehan says:

      boleh patch test dlu. letak kt pelipat siku. kalau xde merah, boleh sapu..

  5. Hayati says:

    Nak tanya boleh ke jerslin oil ni sapu dimuka, lepas tu pakai sunblock atau apa2 krim muka yang lain?
    jika boleh berapa lama jarak masa yang diperlukan lepas sapu jerslin oil ni?

    1. YB Shehan says:

      ada yg pakai. selalunya bg masa lebih kurang 3 minit utk minyak serap dlu. nak bkesan, baik jgn sapu apa2 mnyk/krim lg slps tu.. terus bedak aje

    2. Pn Maziah says:

      boleh sapu di mana2 sahaja bahagian badan, even boleh diminum juga. boleh, nak pakai krim apa2 lepas tu terus pun boleh. tidak memudharatkan. in shaa Allah

  6. ain says:

    macam mana nak apply kat kemaluan kalau untuk keputihan tu ?

    1. YB Shehan says:

      kata manual, sapu je kat kemaluan

    2. Pn Maziah says:

      sapukan di alat sulit

  7. jhony says:

    Kalau sapu dekat kemaluan ada berkesan kah

    1. YB Shehan says:

      Ruam anak ya? Selalunya cpt bkesan

  8. salam..sy ada jual jerslin oil dan jerslin vita oil. Berminat nk beli blh whatsapp 012-9722006 @ sms 0199442050.

  9. sarimah says:

    minyak ni sesuai ke utk ibu baru lepas bersalin da bayi yg menggelupas kulit selepas bersalin

  10. Nazirah says:

    Slm…sy stockist sah jerslin oil dan vita oil….b’mint blh whtsapp :01112965215

  11. Imah says:

    Minyak ni boleh kuruskan badan tak?
    Kalau boleh, Mcmana cara nak sapu?

    1. YB Shehan says:

      saya tak pasti sis. entri ni dah lama. dan saya tak guna utk kuruskan badan. hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
error: Content is protected !!