MAK.. SIAPA BAPAK KAMI?

Malam tu Mila baru sahaja pulang dari pasar malam. Setelah sampai Mila terus pergi kepada ibu dan abangnya yang sedang berehat. Lalu terjadi la perbualan antara tiga beranak itu. Mila : Mak, Mila nak tanya sikit boleh tak..? (Sambil memandang tepat ke arah mata ibunya itu) Mak : Hmm boleh… Mila : Mak.. Boleh tak cerita pasal ayah […]

BABY SHOES FOR SALE!

Teringin nak letgo kasut comel2 nih. My HD now dah x muat.. Hehehe Tengok apa yang kasut2 ini bebel.. Hai. Nama saya Pureen Baby Shoes. Saya belum pernah tercemar di atas tanah. Cuma digunakan tuan saya baru sekali. Sebab banyak lagi kasut lain. Maka, saya jarang dipakai. Sekarang, saiz kaki tuan saya tidak muat lagi. […]

APA ITU KOLIK?

Apakah kolik[colic]? Bayi kami yang berusia lima minggu asyik menangis dan meragam sahaja. Kami diberitahu bahawa ini ialah kolik tetapi tiada siapa boleh menasihatkan kami apa yang perlu kami lakukan untuk menenangkan dia dan juga kami!  Menjaga bayi baru lahir terutamanya bagi kelahiran pertama merupakan cabaran bagi mana-mana ibu bapa, tetapi jika bayi anda menghidapi […]

7 SEBAB BAYI MENANGIS

Tujuh sebab bayi menangis dan bagaimana menenangkan mereka Apakah sebabnya bayi menangis? Semua bayi menangis pada masa-masanya. Mereka perlu menangis. Bayi baru lahir yang sihat pun akan menangis juga sebanyak satu hingga tiga jam sehari. Disebabkan mereka tak dapat membuat sebarang apapun untuk diri sendiri, bayi bergantung kepada orang lain untuk memberi mereka makanan, kepanasan […]

WEDDING : SPECIAL EDITION

Sesajer nk imbas kenangan lama.. Hee.. Letak balik gambar nih. Btw, ini bukan baju pengantin yang dipakai ketika kawen dlu. Tapi, ini adalah studio photoshoot. Oh ya.. Ada pkai gown cm bride2 lain since photoshoot pn wt kt bridal. tapi, xle nk disclose here la.. Hehehehe.. Sbb wt cara tertutup. Kikiki.. Photographer & jurumekap adalah […]

LIBRARY DI MALAYSIA BERTARAF DUNIA

LIBRARY DI MALAYSIA BERTARAF DUNIA Bangunan yang anda lihat pada gambar di atas merupakan sebuah perpustakaan yang letaknya di Seksyen 13, Shah Alam. Jika anda pertama kali melihatnya, pasti anda tidak menyangka bahawa bangunan tersebut adalah sebuah perpustakaan kerana bangunannya yang nampak sangat mewah. Perpustakaan tersebut bernilai RM70 juta dan baru sahaja dibuka sekitar bulan […]

ANAK-ANAK FLU, BATUK? ADA BAGUSNYA!

FLU, BATUK? | Semalam, 26102011, Mommy pergi ke Klinik Wangsa untuk berjumpa Dr Nadir Khan. Alhamdulillah. Sempat juga la jumpa this doc as this doc only available weekdays. Kebetulan semalam kan Deepavali.. ;p Kalau semua dah pernah ikuti blog Mommy dan status Mommy kt FB yang selalu menyebut perihal kesihatan HD, pasti sudah maklum yang […]

APA ITU PNEUMONIA & BRONKITIS KEPADA KANAK-KANAK?

PNEUMONIA & BRONKITIS KEPADA KANAK-KANAK | Seringkali penyakit ini menjadi carian paling banyak di Google. Mommy harap, perkongsian ini akan buat kalian lebih faham. PNEUMONIA & BRONKITIS KEPADA KANAK-KANAK : APA ITU PNEUMONIA? Jangkitan di paru-paru boleh melibatkan saluran pernafasan (bronchitis) dan pundi-pundi udara (pneumonia). Pneumonia adalah jangkitan kuman di tisu paru-paru. Ia adalah jangkitan […]

BREAKFAST FOR HD : PUREE BUAH

Xyah cite panjang, Mommy hari ni buat puree buah untuk my gojes princess HD tu.. Mommy prepare malam tadi. Cerita ini diselang seli dengan gambar. Baru syok sket kan? Prepare bahan: Buah Pear Buah Epal Kupas kulit buah2 tersebut. Lepas tu KITA POTONG! KITA POTONG! Hee.. Mommy guna fruit cutter. Comel kan? Yang penting HIJAU. […]

JOM DECOR PISANG UNTUK BABY KITA

Hey Banana.. What u doin’ Nothing! Juz hangin’ around wit my butt! Ever heard of that? Yes.. Annoying Orange!! Mmg annoying sungguh! Nak tau pasal Annoying Orange, sila youtube & taip saje Annoying Orange.. Now, Mommy nak cakap pasal Banana.. Ibu2 yang nak tarik anak makan pisang, sila cuba decor pisang tu cenggini. Hahahahahaha [lunyai […]